İsmail Saymaz, Emin Şen ile görüşmesini anlattı

İsmail Saymaz, Emin Şen ile görüşmesini anlattı

İsmail Saymaz, Emin Şen ile görüşmesini anlattı Şen, ihaleleri ve Soylu için çalıştığını reddetmedi.

Saymaz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanlığı’nda “basın müşaviri” olarak görev yaptığını açıkladığı ve Bakan Süleyman Soylu’ya bağlı olarak 8 bin kişilik trol ordusunu yönettiğini iddia ettiği Emin Şen'le gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı. Saymaz'ın aktardığına göre, Şen, ihaleleri ve Soylu için çalıştığını reddetmedi. Ebabil'le ilişkisi olduğunu reddeden Şen, "Jandarma ve Emniyet'in sosyal medya hesaplarını kullanmıyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı’nda “basın müşaviri” olarak görev yaptığını açıkladığı Emin Şen’in Bakan Süleyman Soylu’ya bağlı olarak 8 bin kişilik trol ordusunu yönettiğini iddia etti. Özel, Emin Şen’in Emniyet ve Jandarma’nın resmi Twitter hesabını da yönettiğini açıkladı. Şen'in 360 Sosyal Medya Reklam ve Organizasyon Ticaret Limited Şirketi üzerinden kamu kuruluşlarından toplamda 15 ihale aldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklamada Şen'in SGK dökümünü paylaşarak devlet memuru olmadığını belirtse de söz konusu ihaleler hakkında yorum yapmadı. 

Öte yandan 'eminimsi' adlı sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptığı öğrenilen Şen'in hesabında, "Anıtkabir yakılacak", "AKP ve Fethullah Güven'i barıştıralım" ve "Fethullah Güven geri gelecek" gibi ifadeler kullandığı tespit edildi. Hesap Özgür Özel'in açıklamalarından kısa bir süre sonra kapatıldı.

İsmail Saymaz, Emin Şen ile görüşmesini anlattı

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de Seda Selek moderatörlüğündeki Perdenin Önü Arkası'nda Emin Şen ile yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:

"Devlet memuru değilim dedi. Ben de o halde İçişleri Bakanlığı sitesindeki 'müşavir' ifadesini nasıl açıkladığını sordum. Karmaşık bir cevap verdi. Özgür Özel'in elindeki ekran verisinin 2014 yılına ait olduğunu, 2016 yılından sonra danışman diye anıldığını ifade ediyor. 'Üretildi mi o zaman' diye sordum, hayır üretilmemiş. Bir tarihte bugün ya da bir tarihte kendini bakan müşaviri olarak tanıtmış ya da öyle aktarmışlar.

Hiçbir yaşamında devlet memuru değilmiş. Devlet memuru olmadığı halde bakan müşaviri olarak yazılmış. En azından yayınlanan SGK kayıtlarına göre devlet memuru değil. Ama müşavirlik bir devlet memurluğu olduğu için kendisini müşavir olarak mı tanıttı diye düşünüyor insan. Bunu açıklayamadı.

“Ebabil'le ilişkisi olduğunu reddediyor”

Kendisi devlet memuru değilim diyor lakin Süleyman Soylu'nun uzun yıllardan bu yana sosyal medya danışmanlığını yapıyor, bugün de hala. 'Sekiz bin kişiye maaş vermiyorum' diyor, 'Ebabil'le bir ilişkim yok, bir ilişkim yok sadece takipçisiyim' diyor.

Ancak Özgür Özel’in açıklamalarında izaha muhtaç bir durum var. Ebabil’in Telegram hesabında üretilen görsellerin Soylu’nun Twitter hesabında paylaşıldığını ifade ediyor. Bu izaha muhtaç. Ayrıca “Ebabil gibi grupların parayla çalıştığını düşünmüyorum’ diyor. Ben tabii şirketleri sordum. Bu dört tane şirketten ikisinin kendisine ait olduğunu söylüyor, bir tanesinin kardeşinin olduğunu, diğerinin kendisiyle hiç ilişkisi olmadığını söylüyor.

360 şirketi kamudan çok sayıda ihale almış bir şirket. Yarım milyon dolar civarında ihale almış yanlış hatırlamıyorsam. İhale aldığı kamu kurumları belli. Emin Şen Süleyman Soylu’ya danışmanlık yapma karşılığını cömert bir şekilde almış. Ortaya çıkan bu. Süleyman Soylu Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanı iken onun ihalesini almış. Soylu’nun bakanlığı değişince onun da bakanlığı değişmiş. Bunu kendisine söyledim, ‘Sizin pozisyonunuz devletten çok sayıda ihale almanızı sağlamış’ Reddetmedi. Aldığım ihaleler küçük küçük ihaleler’ dedi. 50 bin 100 bin liraymış. Bize göre büyük para lakin buralarda küçük para oluyor demek ki. Mesela neler? Sosyal medya eğitimleri gibi kampanyaları aldığını söylüyor.

“Jandarma ve Emniyet'in sosyal medya hesaplarını kullanmıyorum”

Ama diyor ki ‘ben jandarma veya Emniyet’in sosyal medya hesaplarını kullanmıyorum’ diyor. Bir diğeri, genç sivillerle beraber ortak bir şirket kurduğu iddiası ‘Evet doğru ben genç sivillerle iki sene kaldım. Orada Neslihan Uğur ve Müçteba Kılıç’la ortak işler kurduk lakin onlar 2 ay gibi bir sürede ayrıldılar. Şirket o aşamada hiçbir ihale almamışlardı’ diye bir savunma yapıyor. Tweet’lerini sordum; ‘Bazı paylaşımlara ilişkin ironik, alay edici paylaşımlar olduğunu’ söyledi.

Bir diğeri Genç Sivillerle beraber ortak bir şirket kurduğu iddiası. Doğru diyor, 'Ben Genç Siviller ile iki sene kaldım. Orada Neslihan Oğur ve Mücteba Kılıç ile orak işler kurduk lakin onlar bir buçuk iki ay gibi bir sürede ayrıldılar. Şirket o sürede hiçbir ihale almamıştı' diye savundu."

"İsmail Saymaz, Emin Şen ile görüşmesini anlattı" haberi, 14 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz, Emin Şen ile görüşmesini anlattı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz, Emin Şen ile görüşmesini anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Medya Haberleri