İsmail Saymaz perde arkasını anlattı: Fahrettin Koca görevden neden alındı?

İsmail Saymaz perde arkasını anlattı: Fahrettin Koca görevden neden alındı?

İsmail Saymaz perde arkasını anlattı: Fahret... Gazeteci İsmail Saymaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden alınmasının perde arkasını söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin ikinci parti konumuna düşmesinin peşinden gündeme gelen Kabine değişikliği iddiaları iki bakanın görevden alınmasıyla gerçekleşti. Geçen haftalarda kulislere Sağlık Bakanı Koca’nın istifa ettiği ve eşyalarını topladığı iddiaları yansımış, 2 Temmuz tarihindeki Resmi Gazete ile de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden alınmıştı. Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevden alınmasının 'sağlık sorunları' sebebiyle olduğunu belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın neden görevden alındığı ise merak uyandırmıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Gündem Özel programında Koca'nın görevden alınmasının perde arkasını açıkladı. Saymaz, Koca'nın yakın çevresi ile yaptığı görüşmeler sonucunda iki farklı gerekçe ile görevden alındığını öğrendiğini belirtirken, ayrılığın AKP içerisinde yaşanan rant hesaplaşmasına dayandığını belirtti. Saymaz, şu şekilde söyledi:

"Fahrettin Koca'nın yakınlarının bana anlattığı bir neden şu. Biri zaten kent hastaneleri için müteahhitlere aktarılan paranın kamuda kaldığı ve yatırımların Sağlık Bakanlığı bütçesi ile yapıldığı. Bu durumun hükümet üzerinde etki sahibi müteahhitleri rahatsız ettiğini söylüyorlar. İkinci sebep ise, Koca döneminde mülakat ile adam alınmaması. Söyleniyor ki, herkes KPSS puanı neyse onunla geldi ve dolayısıyla teşkilatlar içeriye adam sokamadı. Bunun sıfır düzeyinde olduğuna ben inanmıyorum.

Sağlık Bakanlığı, Menzil cemaatinin kalesi olarak biliniyor. Fahrettin Bey'i de çivi çiviyi söker diye getirdiler. Menzil'in ama bu dilinden anlar, çivi çiviyi söker diyerek getirdiler. Şimdi eğer bu bilgi doğru olsaydı, İstanbul İl Sağlık Müdürü aile torpili ile Sağlık Bakanı olmazdı. Demek ki orada bulunmasının arka planında bunun bir etkisi vardı.

Sonuç olarak Koca'nın etrafındaki adlar, gitme nedenleri arasında mülakat yolu ile partiden adamların içeriye alınmasına engel olunmasını gösteriyorlar. Bu AKP'nin en önemli hastalıklarından ikisi.

Birincisi adam kayırmacılık, mülakat kanalıyla KPSS'nin arkasından dolanıp ne kadar iş bilmez yandaş var ise kamuya doldurmak. Kendisine göre bunun önüne geçilmiş. İkincisi ise, zaten AKP üç temel rant alanı üzerinde yükseliyor. Biri inşaat, biri enerji diğeri de maden. AKP'yi ayakta tutan en önemli kalemlerden biri inşaat ve deniliyor ki müteahhitleri buradan içeri sokmamış. Fahrettin Koca gidiş konuşmasında bunlardan birinin altını çizdi ve vedalaşıp uğurladılar."

"İsmail Saymaz perde arkasını anlattı: Fahrettin Koca görevden neden alındı?" haberi, 04 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz perde arkasını anlattı: Fahrettin Koca görevden neden alındı? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz perde arkasını anlattı: Fahrettin Koca görevden neden alındı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 07 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:51 Mesut Özil bir de Erdoğan'ın arkasında!
  2. 23:40 Alman taraftardan bozkurt işareti! Almanlara inat!
  3. 23:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gol Sevinci Kameraya Yansıdı!
  4. 22:52 Samet Akaydin attı! Türkiye coştu! Hollanda perişan!
  5. 22:28 Erdoğan Türkiye-Hollanda maçını izlemek üzere Berlin'e gitti
  6. 22:08 Visa ve Mastercard, ücret sınırlarını genişletiyor
  7. 22:07 Volkswagen Golf 50. yıl kutlaması: Yeni makyajlı Golf Türkiye'de satışta!
  8. 21:53 Hyundai Tucson'da Temmuz ayına özel fırsat: Hem ÖTV muafiyeti hem de 126 bin TL indirim!
  9. 21:53 Plug-in hibrit araçlar için ÖTV desteği geliyor! Sıfır araç almak isteyenler sabredin
  10. 21:41 Montella; 'Türk Ruhunu Sahaya Yansıtmakta Kararlıyız'
  11. 21:37 Diyarbakır'da ve 19 ilde; ‘çocuk müstehcenliği’ operasyonu ile 14 tutuklama peş peşe
  12. 21:32 Hollanda ve Türkiye arasındaki EURO 2024 çeyrek final maçı için ilk 11'ler açıklandı!
  13. 20:35 EURO 2024 çeyrek finali öncesi gerilim tavan! Türk bayrağına büyük saygısızlık!
  14. 20:30 Türkiye A Milli Futbol takımının bestesi metroda!
  15. 20:26 Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar tahmini: Geç kalan başını duvara vuracak, çok ucuz!
  16. 20:23 THY dev yatırım hamlesi yaparak 2,5 milyar TL sermayeli bir yatırım şirketi kuruyor!
  17. 20:18 Berlin'de Alman polisi, Türklere göz açtırmadı! Berlin'de skandal gözaltılar var!
  18. 20:15 İzmir'de silahlı saldırı gerçekleşti!! 1 kadın öldürüldü, 8 yaralı var! 5 tutuklama peş peşe!
  19. 19:58 Milli maç öncesi Alman Polisi’nden şok eden yasak
  20. 19:50 Sivasspor’un yeni transferi Uros Radakovic!
Politika Haberleri