İsmail Saymaz: Yanlış haberden gözaltı olsa yandaş medya çöker

İsmail Saymaz: Yanlış haberden gözaltı olsa yandaş medya çöker

İsmail Saymaz: Yanlış haberden gözaltı olsa ... Saymaz, “Yargıdaki cerahat gazeteciler kelepçelenerek, kapatılamaz. İrin bir kere patladı ve akacaktır” diyerek isyan etti.

Sözcü yazarı İsmail Satmaz, T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan’ın “MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmasına tepki gösterdi. “Diyelim ki, haber yanlış… Yanlış haberi düzeltmek için tekzip hakkı diye bir mekanizma var” diyen Saymaz, “Verilen mesaj çok açık. Yargı ve güvenlik bürokrasisindeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin örtülmesi için gazetecileri susturmak istiyorlar” diye yazdı.

Saymaz, “Yargıdaki cerahat gazeteciler kelepçelenerek, kapatılamaz. İrin bir kere patladı ve akacaktır” diyerek isyan etti.

Saymaz bugünkü yazısında dün gözaltına alınarak tutuklanan yazarımız Tolga Şardan ile “Çete lideri olmakla suçlanan Turan ve Emirhan Döner için tahliye kararı” başlıklı haberden ötürü aynı suçtan gözaltına alın Halk TV'den Dinçer Gökçe hakkında kaleme aldığı yazısında şunları kaydetti:

T24'ten Tolga Şardan, “MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu rapor” başlıklı yazısından ötürü MİT'in şikayeti üzerine halkı yanıltıcı bilgi yaymaktan tutuklandı. Yine dün Halk TV'den Dinçer Gökçe ise “Çete lideri olmakla suçlanan Turan ve Emirhan Döner için tahliye kararı” başlıklı haberden ötürü aynı suçtan gözaltına alındı. Şardan evinden, Gökçe Halk TV'den götürüldü. Savcılık, Gökçe'nin iddiasının aksine Döner'lerin cezaevinde olduğunu bildirdi. Gökçe'nin yalan haber yaptığını iddia etti. Yine savcılık Şardan'ın yazdığı gibi, MİT'in bir raporu olmadığını ileri sürdü. Diyelim ki, haber yanlış… Yanlış haberi düzeltmek için tekzip hakkı diye bir mekanizma var. Olmadı, dava açarsınız. Yanlış açılan dava yok mu? Siz hiç yanlış dava açan savcının gözaltına alındığını işittiniz mi? Yanlış karar veren hakim yok mu? Kum gibi… O nedenle tutuklanan hakim gördünüz mü? Yanlış haber yazan gazeteciyi gözaltına aldırmak ve tutuklamak da ne oluyor? Kaldı ki siz yanlış haberden kalem kırmaya başlarsanız yandaş medyadan bir kişi bile gün yüzü göremez. Verilen mesaj çok açık. Yargı ve güvenlik bürokrasisindeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin örtülmesi için gazetecileri susturmak istiyorlar. Yargıdaki cerahat gazeteciler kelepçelenerek, kapatılamaz. İrin bir kere patladı ve akacaktır.

"İsmail Saymaz: Yanlış haberden gözaltı olsa yandaş medya çöker" haberi, 02 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz: Yanlış haberden gözaltı olsa yandaş medya çöker haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz: Yanlış haberden gözaltı olsa yandaş medya çöker 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Medya Haberleri