İsmail Saymaz yazdı: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tuhaf gelişmeler yaşanıyor, kritik bir bilgiye ulaştım

İsmail Saymaz yazdı: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tuhaf gelişmeler yaşanıyor, kritik bir bilgiye ulaştım

İsmail Saymaz yazdı: Ayhan Bora Kaplan soruş... Gazeteci İsmail Saymaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen çete lideri Ayhan Bora Kaplan'la ilgili soruşturmada tuhaf gelişmelerin yaşandığını belirterek edindiği eleştiri bilgileri paylaştı.

Süleyman Soylu'nun yerine eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasıyla Emniyet içinde bazı kadrolar hızla değiştirildi. Yerlikaya'nın adı suç örgütleriyle sıklıkla anılan selefinin 'yol arkadaşlarını' tasfiye etmeye başladığı öne sürülürken, Soylu'ya yakınlığıyla bilinen çete lideri Ayhan Bora Kaplan'a yönelik operasyon tartışmaları alevlendirdi.

Bu sırada Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Kaplan'la ilgili soruşturmada tuhaf gelişmeler meydana geldiğini aktardı.

"Önceki gün yazmıştım. Kaplan'a 137 sayfalık ifadesinde, yöneltilen altı eylemden beşi 2018-2019 yılları arasında gerçekleşmişti. Kaplan'ın ifadesinden, örgütün o tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafınca izlendiği ve dinlendiği anlaşılıyor. Ve bu çerçevede elde elde edilen telefon konuşması dökümleri, takiplerde çekilen fotoğraflar ve sosyal medyadan indirilen görsellerin dört yıl sonra bugün Kaplan'a sorulmuş olduğu görülüyor" diyen Saymaz, şu şekilde devam etti:

'POLİS YETKİLİSİ ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISI KOCAMAN'I SUÇLUYOR'

"Görüştüğüm bir polis yetkilisi o tarihte Kaplan ve suç örgütüne yönelik üç soruşturma yürüttüklerini ama savcılığın takipsizlik kararı verdiğini kaydediyor.

Polis yetkilisi 17 silah yakalandığı halde dosyanın kapatıldığına dikkat çekerek, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı suçluyor.

'SAVCILIĞIN ELİNDE 2018-19 YILLARINA DAİR POLİS FEZLEKELERİNDEN BAŞKA BİR KANIT YOK'

Bu arada… Kritik bir bilgiye ulaştım.

Kaplan'ın 2018-2019 yıllarındaki eylemlerinin kanıtları olarak sorguda yöneltilen tape'ler (telefon konuşma kayıtları) takipsizlik kararı verildiği için silinmiş. Savcılığın elinde 2018-2019 yıllarına dair polis fezlekelerinden başka bir kanıt bulunmuyor.

İddiaya göre…

Savcılık eski fezlekelerdeki iddiaları, konuşmaları, fotoğrafları ve görselleri Kaplan ve diğer şüphelilere sordu. Hatta yöneltilen soruların da 2019'da hazırlananlar olduğu öne sürülüyor.

Görüştüğüm bir polis yetkilisi bu iddiayı doğruladı. Savcılık ve emniyetin elinde tape'lerin olmadığını, belki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'da bulunabileceğini kaydediyor. Tape'lerin orjinali bulunmadığı takdirde çözümlerin kanıt niteliği tartışmalı hale gelebilir. Ancak polis yetkilisi, soruşturmada gizli ve açık tanıkların olduğunu söylüyor.

SİCİLİYLE İLGİLİ YENİ BİLGİLER

Diğer taraftan, Kaplan'ın siciline ilişkin yeni bilgilerle ulaştım. Buna göre, Kaplan, 2017'de Glock marka tabancayla yakalandı. Tahliye olduktan sonra, 17 Ekim 2018'de denetimli serbestlik için imzasını karakoldaki polise attırdığı saptandı. Kaplan, gözaltına alındı.

Kaplan, 20 Mart 2019'da A.T.'nin silahla vurulmasına ilişkin yakalandı. Ses kayıtlarına rağmen tutuklanmadı. Aynı yıl aracında Glock marka tabancayla gözaltına alındı."

"İsmail Saymaz yazdı: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tuhaf gelişmeler yaşanıyor, kritik bir bilg." haberi, 21 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz yazdı: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tuhaf gelişmeler yaşanıyor, kritik bir bilg.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz yazdı: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tuhaf gelişmeler yaşanıyor, kritik bir bilg.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 21:38 Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
  2. 21:35 Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
  3. 21:31 Birleşmiş Milletler: "Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
  4. 21:26 Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu
  5. 21:21 3 Mayıs 2024 Günlük Burç Yorumları: 'Enerji Dolu ve Yorucu Bir Gün!'
  6. 21:16 Gözlük camlarınızı bu malzemeyle 5 dakikada pürüzsüz yapın
  7. 21:07 Sivas'ta Kurban Bayramı için kesim fiyatları belli oldu: İşte 2024 kurbanlık güncel fiyatlar
  8. 21:05 Zorlu Ama Değerli: Akrep, Kova ve Oğlak Burçlarının Potansiyeli
  9. 21:02 Evde Profesyonel Dokunuşlar: Hazır Yufkadan Lezzetli Böreklerin Sırları!
  10. 20:58 Mercimek Suyu: Çöpe Dökmeyin, Lezzet ve Besin Değeri Katın!
  11. 20:54 Sağlıklı ve Lezzetli: Mercimek Peyniri Tarifi!
  12. 20:50 Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursaspor-Vanspor FK Maçını Seyircisiz Oynanması Kararını Aldı
  13. 20:44 Erdoğan-Özel Görüşmesinin Gözden Kaçmayan Detayları!
  14. 20:44 İtalya, İspanya, Almanya Türklere Ziyareti Kapatırken O Ülke Anında Vize Veriyor!
  15. 20:38 Ak Parti'den ilk açıklama geldi! Erdoğan yakında CHP'yi ziyaret edecek!
  16. 20:22 Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
  17. 20:19 Trabzon'dan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne Direkt Uçuşlar Başlıyor!
  18. 20:15 Mourinho Takım Arayışında: İyi Antrenman Tesisleri Öncelikli!
  19. 20:12 İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
  20. 20:06 Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!
Medya Haberleri