İsmail Saymaz yazdı: Gezi Parkı hakiminin eşi FETÖ şüphelisi çıktı

İsmail Saymaz yazdı: Gezi Parkı hakiminin eşi FETÖ şüphelisi çıktı

İsmail Saymaz yazdı: Gezi Parkı hakiminin eş... ''Önceki gün Hakim Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın 15 Temmuz'dan iki hafta sonra FETÖ itirafçısı olduğunu saptadım''

Hükümeti yıkmaya teşebbüsten beraat edip casusluktan tutuklanan Osman Kavala, iki yılın sonunda casusluktan beraat edip hükümeti yıkmaya teşebbüsten müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Nasıl ama?

Gülünç değil mi?

Durun, bu komedinin devamı da var.

Hem Taksim Dayanışması Davası'nda, hem de 1. Gezi Davası'nda beraat eden mimar Mücella Yapıcı, Avukat Can Atalay ve şehir planlamacısı Tayfun Kahraman'ın da aralarında olduğu 16 kişi hükümeti yıkmaya teşebbüse yardım suçundan 18 yıl hapse çarptırıldı. Bugüne kadar tutuklanmaları düşünülmemiş sanıklardan yedisi içeriye atıldı. İçlerinde Almanya'dan Türkiye'ye dönen Çiğdem Mater de var.

Böyle bir hukuk skandalına ancak hakim-savcı cübbesi giymiş partizanlar ve müritler imza atabilirdi. Nitekim, öyle oldu. Gezi Parkı Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin en kıdemsiz üyesi Hakim Murat Bircan'ın 2018'de AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğu, 2019'da ise Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde çalıştığı ve iki yıl önce avukatlıktan geçtiği anlaşıldı.

Önceki gün Hakim Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın 15 Temmuz'dan iki hafta sonra FETÖ itirafçısı olduğunu saptadım. Türkiye, bu rezaleti halktv.com.tr'deki köşe yazımla öğrendi.

Ancak Samsun ve Bafra adliyelerinin arşivinde gezince..

Skandalın bu kadarla kalmadığını öğrendim.

Eşi ifadeye gelmedi

Bafra Adliyesi, 15 Temmuz'dan sonra kaos içerisindeydi. Başsavcı İbrahim Keskin de ifade alma işlemine katılıyordu. Bu günlerde işadamı S.B. ile avukat eşi M.B., FETÖ'den gözaltına alındı. Kadın avukat M.B., "Bir arkadaşım var. FETÖ hakkında çok şey biliyor. Konuşmak istiyor. Ancak savcılığa gelmekten korkuyor" dedi.

Bu kişi, Bafra Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak görev yapan Arzu Bircan'dan başkası değildi.

Başsavcı Keskin, "Söyleyin, gelsin" dedi.

Arzu Bircan, 29 Temmuz 2016'da adliyeye tek başına geldi.

Avukat eşi Murat Bircan, yanında değildi.

İfadesinde eşinden söz etmedi.

Bircan, şunları söyledi:

"Ablamın kayınpederi H.A., Saidi Nursi'nin talebesi olduğu için küçüklüğümden beri aile cemaate yakındır. Ama 'Paralel Yapı' olarak adlandırılan kısmı ile alakamız olmadı. Camiayı iyi bilirim. 17-25 Aralık öncesinde sohbetlerde ben de bulundum."

Bircan, çalıştığı sağlık merkezinde, yaşadığı apartmanda, gidip geldiği Bafra Belediyesi'nde cemaatçi bildiği kim varsa, eşi ve çocuklarıyla birlikte isim isim itiraf etti. Bircan'a, itiraflarına rağmen şikayetçi sıfatıyla işlem yapıldı.

Savcılık kaynakları "Kendisi gelip ifade verdiği ve o aşamada elimizde delil olmadığı için şüpheli sayamazdık" diyor.

İki çocuğu yedi yıl FETÖ okulunda okudu

Avukat M.B'nin cep telefonunda Arzu Bircan ile 17 Temmuz 2016 tarihli yazışmalara ulaşıldı. Bircan, yazışmada, "Beni de tehdit ettiler. Böyle ayrılınmıyor, biliyorsun değil mi diye" şeklinde yazmıştı. Bu ifade, Bircan'ın 17-25 Aralık'tan sonra da FETÖ ile ilişkisinin sürdüğünü kanıtlıyordu.

Savcılıkta M.B.'ye "Arzu Bircan'ın bağlantısı var mı?" diye soruldu.

M.B., şöyle yanıt verdi:

"Bircan'ın da benim de bağlantımız vardı. Arzu, 17/25 Aralık'tan sonra ayrıldı. Darbe girişiminden sonra devlete yardımcı olmak için elimizden geleni yaptık."

Bu yeni kanıtlar üzerine Bircan hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığında FETÖ üyeliğinden soruşturma açıldı. Bircan Ailesi'nin iki çocuğunu 2007'den 2014'ün yaz ayına kadar FETÖ'nün Özel Bafra Delta Koleji'nde okuttuğu belirlendi. Ancak bu,

örgüt üyeliğine kanıt sayılmadı. Bircan hakkında 17 Aralık 2018'de kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildi.

Bircan, FETÖ'den soruşturulurken eşi Murat Bircan da 24 Haziran 2018'deki seçimde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Bir yıl sonra da yargıya geçti.

AK Parti'nin Yassıadası

Bir hakim ve savcı milletvekili adayı olunca tarafsızlığı zedelendiği için mesleğe geri dönemezken, partili avukatlar pekala hakim-savcılık yapabiliyor.

Böyle saçmalık olur mu?

Bunun son örneği, AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Kenan Yaşar'ın baro başkanlığından Anayasa Mahkemesi'ne seçilmesi oldu.

AK Parti, yüzlerce üyesini ve kendisine biat etmiş tarikat ve cemaatlerin müritlerini yargıya yerleştirerek, adeta hukuk bürosu kuruyor. Namuslu hakim savcıların Anadolu'nun ücra ilçelerinde yıllarca ter dökerek gelebildiği ağır ceza mahkemesi koltuklarına partizanlar ve müritlerle oturtularak, siyasi talimatlara göre karar vermeleri sağlanıyor.

Söyler misiniz...

İki yıl öncesine kadar AK Parti üyesi olan bir avukatın Gezi Parkı olaylarına bakışı ne kadar yansız olabilir? Zaten yansız olmadığı ve tuttuğu taraf doğrultusunda ceza vermesi için bu makama getirildi.

Söyler misiniz...

Eşi FETÖ içerisinde yetişen ve itirafçı olacak kadar cemaati bilen, iki çocuğunu yedi yıl boyunca örgütün okulunda okutan bir avukat, kendi iltisak ve irtibatı bu merkezdeyken, iktidara bağlılığını ispat için adaleti çiğnemez mi?

Gezi Parkı Davası'nda, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs iddiasıyla verilen cezalar gerçekte hukuk düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüstür.

"İsmail Saymaz yazdı: Gezi Parkı hakiminin eşi FETÖ şüphelisi çıktı" haberi, 28 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz yazdı: Gezi Parkı hakiminin eşi FETÖ şüphelisi çıktı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz yazdı: Gezi Parkı hakiminin eşi FETÖ şüphelisi çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  2. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  3. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  4. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  5. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  6. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  7. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  8. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  9. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  10. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  11. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  12. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  13. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  14. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  15. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  16. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  17. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  18. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  19. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  20. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
Politika Haberleri