İsmail Saymaz yazdı: Hani AKP’nin miadı dolmuştu Teğmen Çelebi?

İsmail Saymaz yazdı: Hani AKP’nin miadı dolmuştu Teğmen Çelebi?

İsmail Saymaz yazdı: Hani AKP’nin miadı dolm... “Mehmet Ali Bey ile CHP’deyken de görüşüyorduk. CHP’nin Atatürkçü çizgisiyle ilgili şikayetlerini dile getiriyordu''

Mehmet Ali Çelebi’nin birlikte hareket ettiği iki milletvekiliyle 10 Aralık 2020 günü Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) sunduğu ültimatom niteliğindeki mektup şu cümleyle başlıyordu:

“AKP’nin miadı dolmuştur.”

CHP’yi ele geçirdiğini söyledikleri 10 Aralık Hareketi'ne karşı 29 Ekim Gücü adlı hizibi kuran Çelebi ile Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, mektuptan 40 gün sonra CHP’den ayrıldı. Aynı üçlü Memleket Partisi’nin kuruluşuna katıldı. Ancak Çelebi, şubatta Muharrem İnce’den de koptu.

Zafer’e söz verdi, gitmedi

Çelebi ile İyi Parti’den ayrılan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve İsmail Koncuk zaman içerisinde yakınlaştı. Birlikte davranan üç milletvekilinin Atatürkçü parti kuracakları iddia edildi. Ancak Ok, sürpriz bir kararla AK Parti’ye katılırken, Koncuk İyi Parti’ye döndü.

Çelebi ise Zafer Partisi’ne yöneldi. Zafer lideri Ümit Özdağ ile üç kez yemek yiyen Çelebi, “Mayıs ayında partiye katılıyorum” diye söz verdi. Gel gör ki, Ok’un önayak olmasıyla AK Parti ile ilişki kurdu.

Geçen hafta AK Parti ile el sıkıştı

Çelebi 3-4 gün önce bir AK Parti grup başkanvekiliyle görüştü. Görüşmede AK Parti’ye katılmaya “Evet” diye yanıt verdi.

Dün temas kurduğum AK Partili üst düzey bir yetkili, Çelebi’nin gelişini doğruladı.

“Siz mi davet ettiniz, Çelebi mi katılmak istedi?” diye sormam üzerine AK Partili yetkili “Birlikte değerlendirdik” dedi. AK Partili yetkili, Çelebi’nin katılımı için şunları söyledi:

“Mehmet Ali Bey ile CHP’deyken de görüşüyorduk. CHP’nin Atatürkçü çizgisiyle ilgili şikayetlerini dile getiriyordu. Mehmet Ali Bey’in durduğu yer aynı yer. Siyasete girerken, belli parametrelerde net tavrı ve duruşu vardı. Zaman içerisinde CHP’nin böyle bir parti olmadığını gördü. Daha iyi umutlarla Muharrem İnce ile bu işi değerlendirdi ama olmadığını gördü. O gün ne söylediyse bugün de onu söylüyor. Değişen Mehmet Ali Bey değil, onu vekil yapan partiler. Tabi ki Mehmet Ali Bey tarzı duruşu olan insanların, devletçi, milliyetçi, Atatürkçü, FETÖ düşmanı kişilerin duracağı yer Cumhur İttifakı’dır. Bundan daha doğal bir şey olmaz. Mehmet Ali Bey tarzı kişilerin katılmasından şeref duyarız.”

Çelebi, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos günü partiye katılabilir.

‘Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma’

Gazeteci arkadaşım Barış Yarkadaş’ın geçen akşam TV 100’de AK Parti’ye geçeceğini duyurması üzerine Çelebi, geç saatlerde bu gelişmeyi doğrulayan tweetler attı.

Örneğin, şöyle yazdı:

“Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma:

Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes ölüm listelerindeydi. Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik.”

‘Çabuk unutanlar’ listesi yapılsa sanırım ilk sıraya Çelebi’nin adı yazılır.

Çelebi, 20 ay önce bizzat yazıp CHP’ye gönderdiği “Cumhuriyetimizin 100. Yılında İktidara: Güçlü CHP İçin Politik ve Demokratik Hat’ başlıklı üç sayfalık mektubunu bile çok çabuk unutmuşa benziyor. “AKP’nin miadı dolmuştur” diye başlayan bu mektup, salt CHP’ye ilişkin eleştirileri içermiyor. İktidara yönelik sert ifadeler var.

Örneğin:

“Türkiye’nin şu an yaşadığı en yakıcı sorun ekonomidir, yoksulluktur, işsizliktir, açlıktır.”

Çelebi’ye sormak isterim: En yakıcı sorun değişti mi?

Ekonomi düzeldi mi?

Yoksulluk bitti mi örneğin?

İşsizlere iş, açlara aş mı bulundu?

Çelebi, bu cümlenin devamında CHP’ye salık verdiği kamucu-halkçı ve bölüşümcü ekonomiyi acaba AK Parti için de öneriyor mu? Düşüncesini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ışıldayan gözlerine bakarak tekrar edebilir mi?

Çelebi, mektubunda şöyle yazıyor:

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in tüm özellikleri, yeni Anayasa’nın temel esasları vakit kaybetmeksizin halka anlatılmalıdır.”

Çelebi, yeni partisinde de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi savunacak mı? Yoksa parti değiştirmeye karar verirken, yıllardır itiraz ettiği tek adam sistemine ilişkin düşüncelerini değiştirdi mi?

Hele hele şu satırları hatırlatmamak olmaz:

“Tek adam yönetimi algısı en ufak kırıntısına kadar partimizde yok edilmeli…”

Çelebi, bu önerisinin AK Parti’de hayata geçirmesi için çabalar diye düşünüyorum. Hiç değilse, rozetini takacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, CHP’de hayat bulmayan (!) demokratik reformları AK Parti’de ve devlette uygulamasını isteyecektir. Yoksa Çelebi, tek adam yönetiminin, Mavi Vatan gibi, Türkiye’nin bekası için gerekli olduğuna mı inanıyor artık?

Berkin’i sildi

Bu arada, Çelebi’nin iktidarı eleştiren yaklaşık 5 bin tweetini sildiği gün yüzüne çıktı. Temizledikleri arasında Gezi Parkı’nda ölen Berkin Elvan’a dair paylaşımlar da var. Berkin’i silen Çelebi, sanki bir çocuk diğerinin rakibiymiş gibi, PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül ile ilgili paylaşımını ise sabitledi.

Yazık.

Gerçekten yazık!

Çelebi, Ergenekon ve Balyoz’da tutuklanan diğer subaylardan daha üstün askeri yeteneklere sahip olduğu için milletvekili olmadı. Aksine O, en düşük rütbeliler içindeydi. Tutuklandığında, 24 yaşındaki genç bir helikopter pilotuydu.

Gözaltındayken cep telefonuna numaralar yüklenmesini muhalifler asla unutmadı ve affetmedi. Bu hukuk tanımazlık, Çelebi’yi toplumun gözünde sembol hale getirdi.

Çelebi, milletvekili olabildiyse, hiç unutmasın ki Ergenekon ve Balyoz’daki diğer sanıkların çektiği bütün çilelerin referansıyla ve yarattığı saygıdeğer krediyle olabildi. Bu krediyi, bir dönem daha milletvekili olabilmek için ‘davaların savcısına’ bozdurmak, Silivri’nin genç teğmenine yakışıyor mu? Silivri’nin içinde ve dışında direnenlerin taktığı rütbeleri Beştepe’de kendi elinle sökmeye değer mi?

Diyelim ki Silivri’nin, Hasdal’ın ve Sincan’ın hatrı yok.

Vefa da mı yok?

CHP lideri, Ergenekon Davası ile ilişkilendirilmeyi göze alarak Çelebi’nin cezaevinde kıyılan nikah töreninde şahit olmayı kabul etti. Ardından Kılıçdaroğlu, Çelebi’yi milletvekili yaptı. Çelebi, siyasi vefasızlık müzesinde, Metin Feyzioğlu’nun yanında kendi heykelini yontuyor. Biraz ötede Savcı Sayan’ın heykeli gülümsüyor.

AK Parti’ye katılacaksa, ki öyle görünüyor, şu soruya bir yanıt vermeli:

Hani AKP’nin miadı dolmuştu Teğmen Çelebi?

Yirmi ayda ne değişti?

"İsmail Saymaz yazdı: Hani AKP’nin miadı dolmuştu Teğmen Çelebi?" haberi, 08 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz yazdı: Hani AKP’nin miadı dolmuştu Teğmen Çelebi? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz yazdı: Hani AKP’nin miadı dolmuştu Teğmen Çelebi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  2. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  3. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  4. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  5. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  6. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  7. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  8. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  9. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  10. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  11. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  12. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  13. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  14. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  15. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
  16. 00:00 Yeni virüs korkutuyor! Günde 3500 kişi ölüyor, ölümler artıyor
  17. 23:52 Karahan açıkladı: "Enflasyonla mücadele önceliğimizdir
  18. 23:22 Emeklilere kötü haber geldi! Çalışan emeklinin maaşından ek kesinti yapılacak
  19. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  20. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
Politika Haberleri