"İspanya'nın galibiyeti Türkiye'yi umutlandırdı"

"İspanya'nın galibiyeti Türkiye'yi umutlandı... Ali Kaya Soysal Grubumuzdaki ikinci maç Toulous Municipal stadında oynandı ve İspanya, Çek Cumhuriyetini 1-0 la geçti. Galibiyet golü 87'de geldi ve bize umut verdi. Çünkü sıfır puanla başladığımız grupta 3.'lük için bana...

Ali Kaya Soysal
 Grubumuzdaki ikinci maç Toulous Municipal stadında oynandı ve İspanya, Çek Cumhuriyetini 1-0 la geçti. Galibiyet golü 87'de geldi ve bize umut verdi. Çünkü sıfır puanla başladığımız grupta 3.'lük için bana göre Çeklerle çekişeceğiz.
 
Ramos ve Pique savunmayı santrada kurmuşlar, önlerinde Busquets atakların başlangıc noktası, kanatlarda ise "bek hücumcuları" Juanfran ve Alba ile Çek savunmasını dövmeye başladılar daha maçın başında.Silva ve Fabregas serbest, her alana deplase olarak oynayıp Çeklerin disiplinli alan savunmasını yıpratmaya çalışırken, maestro İniesta'nın ara paslarıyla Morata'ya gol yolları açıyorlardı. Nitekim Juventuslu santrafor ilk yarı 3 net gol pozisyonu buldu, ama karşısında dev bir Cech vardı.
 
Buna karşın Rosicky'yi ileride tek başına bırakan Cekler sıkı bir alan markajı yaparak rakibin hatasından pozisyon bulmayı amaçlamıştı. Dar alanda bu kadar seri ve isabetli pas yapan takıma karşı eğer Almanya değilseniz başka da çare yok açıkçası. Bunu da gerek oyun disiplini, gerekse Cech faktörüyle, biraz da şansla 87. dakikaya kadar sürdürdü ama güneşe kar dayanmadı ve İniesta'nın adrese ortasına Pique'nin kafası maçı bitirdi.

Fakat 90+2'de Darida, de Gea'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü yapabilse maç berabere bitecek, futbolun cilvesi gerçekleşecek ve İspanya'ya yazık olacaktı, ayrıca bizimde hiç işimize gelmeyecekti. Çünkü rakibimiz Çek Cumhuriyeti 21 Haziran'daki maçımızda bizimle berabere dahi kalsa 1 puan üstümüzde olacaktı, tabii ki aradaki maçlar daha oynanmadı. Ama benim öngörüm bu yönde..
 
FİZİK GÜÇ SAVAŞI BERABERE BİTTİ
 
E grubunun açılış maçında İrlanda Cumhuriyeti ile İsveç, Saint-Denis kentinde karşılaştı. Baştan sona kadar çekişme içinde geçen "fizik güç savaşı" 1-1 bitti, maçın hakkı da buydu doğrusu. 48'de Hoolahan ile öne geçen "yeşiller" İbrahimovic faktörüne engel olamadı ve 71'de harika paslaşmalarla soldan aut çizgisine inen İsveçli yıldızın ortaya çıkardığı topu ters bir vuruşla ağlarında gördü. Her 2 takım da benimde favori olarak gösterdiğim Belçika ve İtalya'nın korkulu rüyası olacaktır. Ölüm grubu sözcüğünü pek sevmiyorum, ama bana göre en eşit takımların yer aldığı grup E Grubu. Maçları ve sonuçlarını merakla bekliyorum.
 
ŞAMPİYONANIN FAVORİLERİNDEN BELÇİKA-İTALYA MAÇI
 
Okuduğunuz satırları maçın devre arasında yazıyorum..Courtois (Chelsea), Vermaelen (Barcelona), De Bruyne (Manchester City), Nainggolan (Roma), Witsel (Zenit), Fellaini ( Manchester United), Carrasco (Atletico Madrid), Lukaku ( Everton), Hazard ( Chelsea), Benteke ( Liverpool) gibi yıldızlardan oluşan son yılların yükselen değeri Belçika bir o kadar kariyerli oyunculardan oluşan İtalya karşısında daha üstün oynamasına karşın devreyi 1-0 yenik  kapattı..

10. dakikada Nainggolan'ın 30 metreden sert şutunu yılların tecrübesi Buffon kurtardı. 31'de Belçika savunmasının arkasına atılan topu Giaccherini mükemmel stop ve sağ ayak plasesiyle gole çevirdi. Arkasından 2 dakikada önce Candereva, sonra Pelle ile iki fırsat daha yakaladı İtalya..Son 10 dakikadaki amansız Belçika baskısı gol getirmedi, ama ikinci yarı herşeye, en azından büyük heyecana gebe..
 
İkinci 45 nefes kesen bir tempoda başladı, önce 52'de Lukaku'nun sol çaprazda Buffon'la karşı karşıya kaldığı pozisyon az farkla auta gitti, arkasından İtalyanlar da Pelle'nin kafa şutu Courtois tarafından kurtarıldı. Belçika'nın ataklarına stopper Chiellini adeta tek başına karşı koyuyor, tipik İtalyan savunma sistemini uyguluyor "gökmavililer", kontra ataklarıda ihmal etmiyorlar, hakem futbolcular kadar koşuyor bu arada..Oyuna yeni giren Napoli li Mertens i durdurmakta zorlanıyor İtalya, tempo müthiş, nihayet bir sakatlık oldu ve ben nefes alma fırsatı buldum..
 
Resmen spiker gibi oldum, farkındayım, böyle bir maç yazısı da yazmak varmış kaderde. Dakika  72 ve Lukaku yerini Liverpoollu Origi'ye bıraktı..Conte  ise son kozu İmmobilie'yi oyuna soktu, belli ki Belçika savunmacılarının çıkmasını engellemek istiyor. Bu arada İtalyanlar orta alanda yaptıkları taktik faullerin bedelini 2 sarı kartla ödüyor, ama değiyor doğrusu. Oyun serleşti, Belçika mağlup olursa hakikaten yazık olacak derken Origi nin kafası az farkla auta gitti, bir golden daha oldular..İşte İtalya karşı atağı ve İmmobilie'nin vuruşunu Courtois çeldi 84'de. Aman tanrım , Fellaini ile bir gol daha kaçırdı Belçika ve 3 dakika uzatma geldi..90+2 ve İtalya hızlı hücumunda Pelle fişi çekiyor, 2-0...
 
Veee, turnuvada şu ana kadar  izlediğim en güzel maç sona eriyor. Maçın skoru kimseyi aldatmasın, Belçika en az beraberlik alacağı mücadeleden 2 farklı yenilgiyle ayrıldı.Fransa 2016 öncesinde ilk yazdığım yazıda favori gösterdiğim, sırasıyla İspanya, Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya beşlisi birinci maçlarında  ortaya koydukları futbolla beni yanıltmadılar, ama bu gece sanki erken bir final izledik..Dediğim gibi , E grubunda bundan sonraki maçlar her türlü sonuca gebe, hatta, futbol adaleti varsa bu gruptan bir takım final oynayabilir..
 
Neyse, "önümüzdeki maçlara bakacağız"..Bu naklen yayından ayrılırken değerli "seyirciler" pardon, okuyucular, hepinize sevgiler..
 

""İspanya'nın galibiyeti Türkiye'yi umutlandırdı"" haberi, 14 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan "İspanya'nın galibiyeti Türkiye'yi umutlandırdı" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "İspanya'nın galibiyeti Türkiye'yi umutlandırdı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Spor Haberleri