İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümüne Dair Şok Edici Detaylar!

İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümüne Dair Şok Edici Detaylar!

İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan... İsrailli aktivist Jonathan Pollack, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da başından vurarak öldürdüğü Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölüm anına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pollack, Eygi’nin bilinçli bir şekilde hedef alındığını ve İsrail askerleri tarafından vurulduğunu belirtti.

Olay, Ayşenur Ezgi Eygi'nin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen bir gösteriye katılmasıyla başladı. Eygi'nin, İsrail'in Filistinlilerden gasbettiği Evyatar adlı kaçak yerleşim birimini protesto etmek amacıyla Beyta'ya geldiği öğrenildi.

Pollack, gösteri sırasında İsrail askerlerinin Filistinli gençlere müdahale ettiğini ve olayların hızla tırmandığını ifade etti. Cuma namazının ardından, askerler göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullanarak gençlere karşı harekete geçti. Pollack, yaşanan çatışma nedeniyle köyün iç kısımlarına çekildiklerini belirtti ve İsrail askerlerinin bir evin çatısında stratejik bir noktada konuşlandığını aktardı.

Eygi'nin vurulduğu anlara dair detayları paylaşan Pollack, "İki kez gerçek mermi ateşlendi. İlk ateş, ortada bir noktayı hedef aldı. İkinci ateşte, Eygi’nin 10-15 metre geride zeytin ağaçlarının altında durduğu yere koştum. Onu yerde, bir zeytin ağacının altında buldum ve ölümcül bir kanaması olduğunu gördüm. Vuran asker, onu açıkça görüyordu" dedi.

Pollack, Eygi'ye olay yerinde ilkyardım yaptıklarını ve başını destekleyerek kanamayı durdurmaya çalıştıklarını belirtti. Eygi, önce Beyta sağlık merkezine, ardından Rafidiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Eygi'nin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Pollack, Eygi'nin ölümünün İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarının bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Bu olay, diğer yaşananlardan ayrılmıyor. 2021'den beri Beyta'da Filistinli 17 kişi öldürüldü. Bu, İsrail’in Batı Şeria'da şiddeti artırmasının ve Gazze'deki soykırımın bir parçası" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Filistin halkının özgürlük mücadelesine desteklerinin süreceğini belirtti.

Filistin makamları, Eygi’nin ölümüne ilişkin Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu ile bilgi paylaştı. Eygi’nin keskin nişancı tarafından kasıtlı biçimde hedef alınmış olabileceğini belirten Filistin makamları, kullanılan merminin plastik değil, gerçek mermi olduğunu aktardı. Benzer şekilde, 2022’de gazeteci Şirin Ebu Akile’nin de öldürüldüğüne dikkat çekilerek, Eygi'ye otopsi yapılacağı bildirildi.

 

"İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümüne Dair Şok Edici Detaylar!" haberi, 07 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümüne Dair Şok Edici Detaylar! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümüne Dair Şok Edici Detaylar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 15:22 Ticaret Bakan Bolat yıl sonu kişi başı milli gelir için rakam verdi!
  2. 15:17 Donald Trump'tan Taylor Swift'e Sert Çıkış: "Ondan Nefret Ediyorum!"
  3. 15:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sosyal medya mecraları operasyon aygıtına dönüştü"
  4. 15:14 Eski BBC Sunucusu Huw Edwards'a 6 Yıl Hapis Cezası, Ertelendi!
  5. 15:10 Uzman Uyardı: Grip Şikâyetiyle Gelen 5 Hastadan 4’ü Covid Pozitif!
  6. 15:08 İYİ Parti'den bir belediye başkanı daha istifa etti
  7. 14:53 Bu görüntüler tepki çekti: Narin'e böyle gönderme yaptılar
  8. 14:45 PTT erişim ağı ile Dünya'yı sarıyor!
  9. 14:40 Son Dakika: Ünlü spor yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti!
  10. 14:36 Tuzla'da tarihi bulgu: 1100 senelik Amfora bulunmuş oldu!
  11. 14:30 Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Gerçekten 9 gün boyunca ne kaybettik? Kim ne zarar gördü?
  12. 14:24 'Geç kaldınız' diyerek 112 ekibine saldırdılar!
  13. 14:21 Cinsel istismara uğrayan Sıla bebekle ilgili 2 tutukluya evde tatbikat yaptırıldı
  14. 14:16 Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan ekonomik büyüme ve eğitim reformları hakkında önemli açıklamalar!
  15. 14:16 Özgür Özel'den HÜDA PAR'a tepki: "Seçimde sustu, şimdi konuşuyor"
  16. 14:11 Pendik’te korku dolu anlar: Motosikletli şahıslar bir apartmana silahlı saldırı düzenledi
  17. 14:11 Özgür Özel "Bilal Erdoğan sahaya iniyorsa işler yolunda gitmiyordur"
  18. 14:06 Sarı-Lacivertliler Kalesini Sağlam Tutuyor: 13 Puanla Zirvede!
  19. 14:04 Sultangazi Meydanı'nda büyük panik! Şüpheli paketten el yapımı bomba çıktı
  20. 14:04 Japonya’nın Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdiği iddiaları hakkında flaş açıklama!
Gündem Haberleri