İsrail Askerlerinden Filistin'deki Sağlık Çalışanlarına Çıplak İşkence!

İsrail Askerlerinden Filistin'deki Sağlık Çalışanlarına Çıplak İşkence!

İsrail Askerlerinden Filistin'deki Sağlık Ça... Gazze'deki Sağlık Çalışanları, Şubat Ayında Bir Hastaneye Operasyon Düzenleyen İsrail Askerlerinin Kendilerine Yönelik Şiddet Uyguladığını, Gözlerini Bağladığını, Kelepçelediğini ve Soyunmaya Zorladığını Anlatırken İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, Konuya İlişkin 'İsrail Yanıt Vermeli' Dedi..

Gazze'deki sağlık çalışanları, geçen ay bir hastaneye operasyon düzenleyen İsrail askerlerinin kendilerine yönelik fiziksel şiddet uyguladığını, gözlerini bağladığını, kelepçelediğini ve soyunmaya zorladığını belirtiyor.

BBC'nin haberine göre, Nasır Hastanesi'nden Doktor Ahmed Abu Sabha, bir hafta boyunca gözaltında tutulduğunu ve bir İsrail askerinin elini kırdığını ifade etti.

İsimlerini açıklamak istemeyen iki Filistinli sağlık çalışanının anlattıkları da Dr. Sabha'nın yaşadıklarını teyit ediyor. Bu sağlıkçılar, gözaltına alındıklarında günlerce aşağılandıklarını, dövüldüklerini, soğuk suyla ıslatıldıklarını ve saatlerce rahatsız edici şekilde diz çöker vaziyette bekletildiklerini dile getiriyor.

BBC, bu iddiaları İsrail ordusuna iletti, ancak İsrailli yetkililer doğrudan bir yanıt vermedi. Ordu yetkilileri, İsrail'in operasyonları sırasında sağlık personeline zarar verilmediğini iddia ederek, gözaltındakilere kötü muamele yapıldığına dair iddiaları reddettiler ve bu tür eylemlerin kesinlikle yasak olduğunu belirttiler.

16 Şubat tarihinde gizlice kaydedilen ve BBC ile paylaşılan videolarda, hastanenin acil servis binasının önünde, iç çamaşırlarıyla diz çökmüş bir grup erkek görülüyor. Bu kişilerin elleri arkadan bağlı olarak bulunduğu ve bazılarının sağlık çalışanlarının giydiği önlüklerle görüldüğü anlaşılıyor. Hastanenin genel müdürü Dr. Atef Al-Hout, yapılan baskında "herhangi bir hareket edenin vurulduğunu" belirtiyor ve gözaltına alınanların "utanç verici bir şekilde iki saat boyunca bekletildiğini" aktarıyor.

İsrail ordusu ise, "gözaltına alma sırasında terörist şüphelilerin ellerini yukarı kaldırması ve giysilerinin patlayıcı madde taşıyıp taşımadığının kontrol edilmesinin bir kural olduğunu" söylüyor. Ordu yetkilileri, kıyafetlerin içinde kesici aletler gibi tehlikeli nesnelerin saklanmış olabileceği şüphesiyle hemen iade edilmediğini ifade ediyor.

Sağlık çalışanları ise, hastane binasına götürüldüklerini, burada dövüldüklerini ve giysileri olmadan bir gözaltı merkezine transfer edildiklerini belirtiyor.

Nasır Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışan 26 yaşındaki Dr. Abu Sabha, gözaltında uğradığı muameleyi "işkence" olarak tanımlıyor. Gözaltındakilerin saatlerce ayakta bekletildiğini, aç bırakıldıklarını ve uzun süre midesinin üzerinde yatmaya zorlandıklarını ekliyor.

Gözaltına alınıp sonra serbest bırakılan sağlık çalışanları, Mubarak olarak bilinen doğumhanenin İsrail ordusunun sorgu merkezine dönüştürüldüğünü belirtiyor. Burada sağlık çalışanlarının dövüldüğü iddia ediliyor.

Dr. Abu Sabha, buranın "işkence yeri" haline getirildiğini kaydediyor:

"Beni bir sandalyeye götürdüler, idam sehpası gibiydi. İp sesleri duydum ve idam edileceğimi düşündüm.

"Ardından bir cam kırdılar ve bacağımı kestiler. Kanlar içinde bıraktılar. Diğer doktorları da buraya getirdiler ve sıraya dizdiler. İsimlerini ve seslerini duyabiliyordum."

İsrail ordusu bu iddiaları reddediyor.

İNGİLTERE: İSRAİL CEVAP VERMELİ

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron Filistinli sağlık çalışanlarının İsrail birlikleri tarafınca dövülüp, aşağılandığını aktaran haberiyle ilgili "çok rahatsız edici" yorumunda bulunmuş oldu. Cameron, bu iddialara "İsrail’in yanıt vermesi" çağrısında bulunmuş oldu.

İngiltere Dışişleri Bakanı bugün Lordlar Kamarasında İsrail-Gazze savaşıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Cameron olayla iligli soruya şu yanıtı verdi:

"Hastaneden gelen bu görseller ve haberler çok rahatsız edici; tam olarak ne olduğunu anlamamız gerekiyor ve bu mevzuda İsrail’in cevaplarına ihtiyacımız var."

"İsrail Askerlerinden Filistin'deki Sağlık Çalışanlarına Çıplak İşkence!" haberi, 13 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İsrail Askerlerinden Filistin'deki Sağlık Çalışanlarına Çıplak İşkence! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail Askerlerinden Filistin'deki Sağlık Çalışanlarına Çıplak İşkence! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:53 Sigara cep yakacak: Bir zam daha geldi
  2. 09:48 Ekrem İmamoğlu: Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
  3. 09:43 Miras paylaşımında yeni süreç: Her evlat kendi payı için bunu yapmak zorunda
  4. 09:36 Seren Serengil'in 'hasta yemeği' gündem oldu: Sushi ile iyileşmeye çalıştı
  5. 09:32 Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
  6. 09:25 "Daltonlar" suç örgütüne operasyon: 14 kişi gözaltında
  7. 09:20 Yerli diziler ekranında yaprak dökümü
  8. 09:18 İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  9. 08:54 SBK'den "tezgah kuruldu" iddiası: Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
  10. 08:50 Hastanelerde randevu sorunu
  11. 08:46 Diyanetten beş yıldızlı otelde müzikli eğlenceli toplantı: “Fotoğraf paylaşmayın”
  12. 08:38 Yaşar Alptekin'den giyimini eleştirenlere cevap: Peygamber Efendimiz yaşasaydı böyle giyinirdi
  13. 08:35 Mahmut Tuncer estetik yaptırdı
  14. 08:28 İstanbul'da ekmeğe zam yolda
  15. 08:24 Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım
  16. 08:21 Yıldırım isabet eden asker hayatını kaybetti
  17. 08:17 Kastamonu Belediye Meclisi’nde TÜGVA tartışması: Artık halkın çıkarları için hizmet edeceğiz
  18. 08:12 Murat Ağırel yazdı: Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor
  19. 08:08 İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir
  20. 08:05 Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Dünya Haberleri