İsrail, Filistin halkına saldırdı: 55 ölü ve yüzlerce yaralı var

İsrail, Filistin halkına saldırdı: 55 ölü ve yüzlerce yaralı var

İsrail, Filistin halkına saldırdı: 55 ölü ve... ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararı sonrası büyükelçiliği Kudüs'e taşınmasını Filistinliler öfkeyle karşıladı.Filistin Halk Kurtuluş Örgütü ve Hamas, kentte boykot çağrısı...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararı sonrası büyükelçiliği Kudüs'e taşınmasını Filistinliler öfkeyle karşıladı.Filistin Halk Kurtuluş Örgütü ve Hamas, kentte boykot çağrısı yapmıştı. Bugün gerçekleşecek açılış öncesi Filistinliler sokaklara döküldü. Gazze Şeridi'nde sınır bölgelerinde protesto gösterisi düzenleyen binlerce Filistinli üzerine İsrail askeri ateş açtı. Açılan ateş sonucu 55 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı 2000'i aştı. 

YARALANANLARIN 9'U GAZETECİ
Filistinli Gazeteciler Sendikası'n tarafından yapılan yazılı açıklamada, aralarında Reuters'in kameramanı Ahmed Zakkut ve Cezayir Televizyon muhabiri Ömer Hamdan'ında olduğu 9 gazetecinin yaralandığı açıklandı. İsrail'in protestolara karşı öldürücü ve aşırı güç kullandığı belirtirilken, yaralanan 9 gazetecinin İsrail askerleri tarafından kullanılan gerçek mermilerle vurulduğu öğrenildi. 

ÖLÜ SAYISI 52'YE YÜKSELDİ
Gazze Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının 55'e yükseldiğini, en az 5'inin 18 yaşından küçük olduğunu, birinin de kız çocuğu olduğunu duyurdu. Hayatını kaybedenlerden birinin de engelli olduğu kaydedildi. Yaralılardan 772'sinin durumunun ciddi olduğu, 86'sının ağır yaralı olduğu aktarıldı.

Açılış törenine ABD Başkan Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner’ın liderlik ettiği bir heyetin açılışa katılması bekleniyordu ancak konferans yoluyla katılım sağlandı. Donald Trump, ''Bugün Kudüs’teki ABD Büyükelçiliği’ni resmi olarak açıyoruz. Tebrikler'' dedi.

İSTANBUL ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO
Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması ve İsrail'in eylemcilere ateş açması, ABD'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.  Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu ve Devrimci İşçi Partisi üyeleri konsolosluk önünde toplanarak pankart açtı. Grup yaptığı açıklamada, ''70 yıl sonra bu uğursuz günde Amerikan Başkanı Trump, Amerikan elçiliğini Kudüs'e taşıyarak, Siyonist işgalin arkasında olduğunu dünya aleme duyuruyor. Biz de burada İstanbul'daki Amerikan Başkonsolosluğu önünde dünya aleme bir kez daha duyuruyoruz ki, Filistin halkı asla yalnız değildir. Asla yalnız olmayacaktır. Ne İsrail'i ne de İsrail'in sözde başkentini tanımıyoruz, tanımayacağız'' dedi

dedee.jpg

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
Filistin Sağlık Bakanı Dr. Cevat Avad, Gazze Şeridi ve Ramallah'a 7 tır ilaç ve tıbbi malzeme göndermek için harekete geçtiklerini açıkladı. Avad, gönderim ve dağıtım için İç İşleri Bakanlığıyla ortak çalıştıklarını belirtti.

HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ
İsrail Hava Kuvvetleri, Hamas militanlarına ait 5 noktayı vurduklarını bildirdi. Hava saldırısının hedefinde Hamas kamplarının olduğunu açıklayan İsrailli yetkililer, 3 farklı noktada da Hamas militanlarıyla çatışmaya girildiğini açıkladı. Öte yandan İsrail ordusu, Filistinlilerin üzerine İHA'lar ile göz yaşartıcı gaz atıyor.

EZAN YASAKLANDI
Kudüs Belediyesi, ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasına ilişkin yapılacak kutlamalar nedeniyle pazartesi günü Kudüs'teki mescitlerde ezan okunmasının yasaklandığını duyurdu.

"İsrail, Filistin halkına saldırdı: 55 ölü ve yüzlerce yaralı var" haberi, 14 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İsrail, Filistin halkına saldırdı: 55 ölü ve yüzlerce yaralı var haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail, Filistin halkına saldırdı: 55 ölü ve yüzlerce yaralı var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  2. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  3. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  4. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  5. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  6. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  7. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  8. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  9. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  10. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  11. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  12. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  13. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  14. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  15. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  16. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  17. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  18. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  19. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  20. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
Dünya Haberleri