İsrail, Gazze'de odun toplamaya çalışan Filistinli çocukları hedef aldı

İsrail, Gazze'de odun toplamaya çalışan Filistinli çocukları hedef aldı

İsrail, Gazze'de odun toplamaya çalışan Fili... Mina ve Muhammed (14), babaları ve iki kuzenleriyle birlikte, elektrik ve gazın olmadığı Gazze'nin kuzeyindeki evlerinden odun toplamak için çıktılar. Filistinli 4 çocuk, İsrail tarafınca doğrudan hedef alınarak yaralandı ve vücutlarında ağır yanıklar oluştu.

Mina ve Muhammed (14), babaları ve iki kuzenleriyle birlikte, elektrik ve gazın olmadığı Gazze'nin kuzeyindeki evlerinden odun toplamak için çıktılar. Ancak, İsrail savaş uçaklarının doğrudan hedefi oldular. Saldırı sonucunda baba Bisam hayatını kaybetti, Mina, Muhammed ve amcalarının çocukları ise hem yaralandı hem de vücutlarında ciddi yanıklar meydana geldi.

Beyt Lahiya bölgesinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'nde tedavi gören 14 yaşındaki Muhammed, yaşadıkları dramı anlattı. Muhammed, saldırının gerçekleştiği gün evde olduklarını, su ve elektriğin olmadığını ve çok aç olduklarını ifade etti.

Yemek pişirmek için gaz ve elektriğin yanı sıra yakacak odunlarının da bulunmadığını ifade eden Muhammed, "Annem pilav pişirecekti fakat odunumuz olmadığı için pişiremedi biz de dışarıya odun toplamaya çıkmıştık." dedi.

Muhammed, yakacak odun ararken ansızın uçakların ve şiddetli patlama seslerinin duyulmasıyla korktuklarını ve her yöne kaçıştıklarını belirtti.

Saldırı sonrasında bilincini kaybettiğini dile getiren Muhammed, kendine geldiğinde enkaz altında olduğunu fark ettiğini ve vücudunun her yerinde yayılan yanıkların acısını hissettiğini söyledi.

Muhammed, saldırıda babasının öldüğünü, kendisi, kardeşi ve kuzenlerinin de vücutlarında ciddi yanıklar ve kırıklar oluştuğunu vurgulayarak, "Hiçbir suçumuz yoktu. Sadece yemek pişirmek ve hayatta kalmak için yakacak odun arıyorduk." dedi.

"ACİL TIBBİ MÜDAHALEYE İHTİYAÇLARI VAR"

 

Doktor Ravya Tanbura, "Çocukların vücutlarında ciddi derecede yanıklar var ve acil tıbbi müdahaleye ihtiyaçları var," şeklinde konuştu.

Tanbura, "Bazılarının ellerinde hareketleri engelleyen kırıklar var ve acilen cerrahi müdahale gerekiyor, ihtiyaç duydukları tedaviyi alabilmeleri için bu hastaları başka bir hastaneye nakletmemiz lazım," dedi.

"Saldırıda Miral'in bağırsağı delinmiş ve hastaneye geldiğinden beri yeme ve içmesine izin verilmiyor, zira yemek yerse durumu daha da kötüleşebilir," ifadesini kullanan Tanbura, çocukların tedavisi için hastanede yeterli imkanın bulunmadığına dikkati çekti ve ekledi, "Çocukların vücutlarını kaplayan yanıkların tedavisi için acil müdahaleye ve tedaviye ihtiyacımız var. Ancak, ilaçların çoğu burada bulunmuyor. Yakıt ve elektrik kesintisinin tedaviyi engellemesi yüzünden durum giderek kötüleşiyor."

"İsrail, Gazze'de odun toplamaya çalışan Filistinli çocukları hedef aldı" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İsrail, Gazze'de odun toplamaya çalışan Filistinli çocukları hedef aldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail, Gazze'de odun toplamaya çalışan Filistinli çocukları hedef aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  2. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  3. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  4. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  5. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  6. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
  7. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  8. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
  9. 17:12 McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
  10. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  11. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  12. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  13. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
  14. 16:37 Dursun Özbek Abdurrahim Albayrak'ı listesine kattı!
  15. 16:23 Hakan Çalhanoğlu'ndan Muhteşem Başarı!
  16. 16:18 Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
  17. 16:12 Lille, deplasmanda Yusuf Yazıcı'nın golüyle galip geldi!
  18. 16:12 Threads adlı platform Türk Rekabet Kurumu'nun kararıyla yarından itibaren Türkiye'de kapanıyor
  19. 16:12 EPDK, tarife değişiklikleri yaptı!
  20. 16:12 Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
Dünya Haberleri