İsrail, son iki günde beş kez insani yardım merkezlerine saldırdı

İsrail, son iki günde beş kez insani yardım merkezlerine saldırdı

İsrail, son iki günde beş kez insani yardım ... Gazze'deki yetkililer, İsrail'in son 48 saat içinde yardım bekleyen Gazzelilere yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Gazze Şeridi'nde yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan son iki gün içindeki saldırılarında 56 kişinin öldüğü ve 300'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Hamas, İsrail'e karşı son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi ve İsrail ordusu "savaş durumu alarmı" ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ederken Gazze'deki yetkililer, İsrail'in son 48 saat içinde yardım bekleyen Gazzelilere yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan son iki gün içindeki saldırılarında 56 kişinin öldüğü ve 300'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail işgal ordusu, 48 saat içinde, mübarek ramazan ayının kutsallığını aleni ve korkunç bir şekilde ihlal ederek, yardım dağıtım merkezlerine, sivil vatandaşlara ve buralarda çalışan kişilere karşı 5 katliam ve suç işledi," sözleri yer aldı. 

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait bir yardım dağıtım merkezini bombalayarak 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı: "Son iki günde bu acımasız ve canice katliamlar sonucunda şehit sayısı 56'ya ulaşırken, 300'den fazla kişi de yaralandı. Gazze Şeridi'nde giderek derinleşen soykırım suçundan, açlık ve kıtlık savaşından tamamen ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve İsrail işgalini sorumlu tutuyoruz."

Açıklamada, özgür dünyanın tüm ülkelerinden İsrail'e baskı yaparak, durması istenen ölümlü, yaralı, kayıp ve alıkonulan 110 binden fazla kişinin hayatına mal olan saldırıları engellemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, kıtlığın derhal durdurulması, kara geçişlerinin açılması, yüzbinlerce tonluk yardım malzemesinin ulaştırılması ve ramazan ayına yetişecek şekilde hızlı bir şekilde teslim edilmesi çağrısında bulunuldu.

Bu sabah Gazze Şeridi'nin Kuveyt Kavşağı yakınında yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef alan İsrail ordusunun saldırısında 20 kişi ölmüş, 155'ten fazla kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusunun, 29 Şubat'ta Gazze kentinin güneyinde, Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef alması sonucu 118 kişi öldürülmüş, 760 kişi yaralanmıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 490 Filistinli öldürüldü, 73 bin 439 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

"İsrail, son iki günde beş kez insani yardım merkezlerine saldırdı" haberi, 15 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İsrail, son iki günde beş kez insani yardım merkezlerine saldırdı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail, son iki günde beş kez insani yardım merkezlerine saldırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:16 Kritik görüşme başladı: Erdoğan-Özel, AKP Genel Merkezi'nde görüşme yapacak
  2. 17:13 IMF Türkiye Masası Şefi: Türkiye'nin Ekonomik Reformlarına Olumlu Değerlendirme
  3. 17:09 Yağmur Taktaş Cinayeti: Mezar Açılacak, Sır Perdesi Aralanıyor
  4. 16:53 Eurovision'da Filistin Bayrağı Girişi Yasak: İsveç'te Protestolar Başlıyor
  5. 16:47 Erden Timur:'Mayıs Şampiyonluk Ayı, Suni Gündemlerden Uzak durun’
  6. 16:42 Beşiktaş, Yeni Teknik Direktör Arayışında: Şenol Güneş ve Hansi Flick GündemdE
  7. 16:36 TFF, İstanbulspor'un Olağanüstü Genel Kurul Talebine Yanıt Verdi: İmza Sayısı Tartışma Yarattı
  8. 16:32 Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi Faciası: Adalet Arayışı Devam Ediyor
  9. 15:52 Trabzonspor'un Transfer Çalışmalarında Yeni Adım: Muhammed Cham İmza İçin Gün Sayıyor
  10. 15:51 İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ABD Üniversitelerindeki Gazze'ye Destek Eylemlerini Eleştirdi
  11. 15:48 Nvidia'nın ChatRTX Uygulaması 0.3 Sürümü Yayınlandı: Yeni Özelliklerle Geliyor!
  12. 15:41 Yanlışlıkla Yetişkin Kabul Edilen Çocuklar: Birleşik Krallık'ta Ruanda Tehlikesi
  13. 15:37 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Sporcuların Emeklerini ve Birliği Vurguladı
  14. 15:35 Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
  15. 15:31 BoJ, Dolar/Yen Dalgalanmasına 3,5 Trilyon Yenlik Müdahale Yaptı
  16. 15:28 Rus Saldırısı: Odessa Limanında Nova Post Şirketine Füze İsabet Etti, 14 Yaralı
  17. 15:25 Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı
  18. 15:20 İstanbul'da Enflasyon ve Yaşam Maliyeti Artıyor: Vatandaşlar Zor Durumda
  19. 15:17 Wisconsin'de Okula Silahla Gelen Öğrenci Polis Tarafından Öldürüldü
  20. 15:14 Antalya'da 3,800 İşletme Denetlendi: Fiyatsız Menülere Cezalar Kesiliyor
Dünya Haberleri