İsrail'de Netanyahu Hükümetine Karşı Yükselen Protestolar

İsrail'de Netanyahu Hükümetine Karşı Yükselen Protestolar

İsrail'de Netanyahu Hükümetine Karşı Yüksele... İsrail'de Netanyahu hükümetine karşı devam eden protestolar, Gazze'deki savaş ve esirlerin geri getirilmesi talepleriyle yükseliyor. Binlerce gösterici, hükümetin istifasını ve erken seçim çağrısını yineliyor.

İsrail'de Binyamin Netanyahu hükümetine karşı düzenlenen protestolar, Gazze'deki çatışmaların gölgesinde artarak devam ediyor. On binlerce kişi, hükümetin istifasını talep ederek siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştiriyor. Esirlerin geri getirilmesi çağrılarıyla ülke genelinde yoğun gösteriler düzenleniyor.

İsrail'de, Binyamin Netanyahu hükümetine karşı her hafta cumartesi günleri düzenlenen protestoların bu hafta da geniş katılımla devam ettiği bildirildi. Hükümet karşıtı gruplara katılan on binlerce kişi, özellikle Gazze'deki savaşın etkisi ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle birlikte siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirerek, ülke tarihinin "en sağcı hükümeti" olarak nitelendirilen Netanyahu hükümetinin istifasını ve erken seçim taleplerini yineledi.

Tel Aviv, Hayfa, Kayserya ve Batı Kudüs gibi önemli şehirlerin yanı sıra Netanyahu'nun konutunun bulunduğu kuzeydeki Kayserya kenti ve Batı Kudüs'te olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarında hükümetin istifası ve esirlerin geri getirilmesi taleplerini dile getiren gösteriler düzenlendi. Özellikle protestoların merkezi, on binlerce İsraillinin akşam saatlerinde toplandığı başkent Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi oldu, burası daha önce hükümetin yargı düzenlemelerine karşı yapılan gösterilerde sembolleşmişti ve polis tarafından demir bariyerlerle kapatılmıştı.

Göstericiler arasında İsrail bayrakları taşıyan binlerce kişi bulunurken, Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçilere karşı pankartlar, posterler ve dövizler taşındı. Göstericiler, hükümeti eleştiren konuşmalar yaptıkları platformda bir araya geldiler.

Gazze Şeridi'nde bulunan İsrailli esirlerin yakınları da Savunma Bakanlığı önünde toplanarak Netanyahu ve hükümetini eleştirdiler. Esirlerin bir an önce evlerine dönmesini talep eden bu grup, davullar ve düdükler çalarak ve sloganlar atarak dikkat çekti.

Kaplan Caddesi'nden yürüyerek Savunma Bakanlığı binasının önüne gelen hükümet karşıtı protestocular, esir takası talep eden göstericilerle bir araya gelerek eylemlerini sürdürdü. Binlerce kişilik gösterici grubu kentte ilerleyerek bazı caddelerde trafiği kapattı.

Hayfa'daki gösteride konuşan İsrail'in eski Başbakanı ve ana muhalefet lideri Lair Yapid, hükümeti sert bir dille eleştirerek, "Bu hükümet devlet değil. Bu hükümet devlet için bir felaket. Esirler, askerler, evlerinden tahliye edilenler ve İsrail devletini kurtarmak için şimdi seçime gitmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun şahsi konutu çevresinde de binlerce gösterici toplandı ve hükümetin istifası ile Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesi için bir an önce anlaşma imzalanmasını talep ettiler. Hamas'ın cevabının olumsuz olduğu ve gerçek bir anlaşma olmaksızın İsrailli esirlerin teslim edilmeyeceği belirtilirken, Netanyahu'nun siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlandığı bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca, İsrail makamlarına göre, Gazze Şeridi'nde bulunan bazı İsrailli esirlerin durumu da gündemde. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esir sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları, Hamas ile siyasi bir anlaşma sağlanıp yakınlarının serbest bırakılmasını talep ederek hükümeti eleştiriyorlar. Bu olaylar, İsrail'in iç ve dış politikasındaki gerilimi gösteriyor ve bölgedeki gerginliği artırıyor.

"İsrail'de Netanyahu Hükümetine Karşı Yükselen Protestolar" haberi, 21 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İsrail'de Netanyahu Hükümetine Karşı Yükselen Protestolar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail'de Netanyahu Hükümetine Karşı Yükselen Protestolar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:19 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaş borç batağında
  2. 10:16 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
  3. 10:16 Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
  4. 10:14 Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
  5. 10:12 Adana'da Sağlık Çalışanlarına Kürekle Saldırı: Hamile Sağlık Çalışanı Tehlikede
  6. 10:09 Karşıyaka'da Sinek ve Haşerelere Karşı Özel Ekipler Göreve Başladı
  7. 10:06 Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
  8. 10:04 Borsa İstanbul'da Hafif Artışla Başladı: BIST 100 Endeksi Yüzde 0,05 Yükseldi
  9. 10:01 Serum Taktırmak Moda Haline Geldi
  10. 09:58 Fethiye'de Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri Heyecanı
  11. 09:57 Koton'un Halka Arz Talebi: 3,5 Milyon
  12. 09:54 Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
  13. 09:52 Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
  14. 09:47 Eğitimde saadet zinciri: Okul müdürü 'yüksek kâr' vaadiyle öğretmenlerin parasına kondu
  15. 09:41 Düğün tarihleri belli oldu: Tolga Sarıtaş dünyaevine giriyor
  16. 09:37 İZSU, Buca'da Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Hatlarını Ayrıştırıyor
  17. 09:36 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Anayasa masalını bırakıp önce AİHM’nin Kavala kararına uyalım
  18. 09:33 Sındırgı'da Yeni Terminal Projesi Tamamlanma Aşamasında
  19. 09:30 75 yıldır hizmet veriyordu: Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi iflas etti
  20. 09:25 Fikret Bila: Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Dünya Haberleri