İsrail''den Gazze''ye hava saldırısında! 5 ölü 8 yaralı

İsrail''den Gazze''ye hava saldırısında! 5 ölü 8 yaralı

İsrail''den Gazze''ye hava saldırısında! 5 ö... İsrail ordusu, Gazze''ye hava saldırısı başlattı. Saldırıda yaşamını yitiren Filistinli sayısı 5''e yükseldi. Saldırıda 8 kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 5 Filistinli hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in dün akşam Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısında yaralanan bir Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Dünden bu yana yaşamını yitirenşerin sayısı 5'e yükselmiş oldu.

Kudra, 8 yaralının sağlık durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR
İsrail uçakları, birkaç saatlik aranın ardından Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başladı. Son saldırılarda Gazze'nin batısında hükümete ait bir emniyet merkezi ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin Han Yunus ve Deyr el Belah kentlerindeki iki askeri mevzi hedef alındı. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.

İsrail daha önceki saldırılarında aralarında El Aksa Televizyonunun da olduğu 6 binanın yıkılmasına sebep olmuştu.

AKSA TV VURULDU

İsrail savaş uçakları, "El Aksa" kanalının Gazze'deki merkezine 10 füze attı. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı. Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden yapılmaya devam etti.

İSRAİL ORDUSU: 370 ROKET ATILDI

Öte yandan, İsrail ordusu Gazze'den İsrail tarafında 370 civarında roket atıldığını ve bunların birçoğunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Civardaki birçok yerleşim yerinde okullar tatil edilirken, Aşkelon'da bir Hamas roketinin isabet etmesi sonucu 40 yaşında bir adam hayatını kaybederken, iki kadın da ağır yaralandı.

İSRAİL VİDEO PAYLAŞTI

İsrail ordusu, bölgede yaşananlarla ilgili Twitter'dan birkaç video paylaşımında bulundu.

Bu paylaşımlardan birinde, "Hemen yanınıza roket düştüğünde ne olur? Bunu güney İsrail'de Gazze'den gelen roket saldırıları altında yaşayan neredeyse herkese sorabilirsiniz ya da sadece bu videoyu sonuna kadar izleyin" dendi ve bir roket saldırısından görüntüye  yer verildi.

FİLİSTİN HÜKÜMETİ: SALDIRILARIN SORUMLUSU İSRAİL
Filistin hükümeti de Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesinin tüm sorumluluğunun, İsrail'e ait olduğunu belirtti.

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail hükümeti, gerginliği tırmandırma politikasıyla ülkemizi ve bölgeyi daha fazla tehlikeye sürüklüyor." ifadesini kullandı.

Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesinin tüm sorumluluğunun, İsrail'e ait olduğunu kaydeden Mahmud, Filistin halkına yönelik yeni katliamlar gerçekleştirilmemesi uyarısında bulundu.

MAHMUD ABBAS SALDIRILARIN DURMASINI İSTEDİ
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması için bölgesel ve uluslararası düzeyde görüşmeler gerçekleştirdi. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas, gerçekleştirdiği görüşmelerde, saldırıların derhal durması ve bölgenin yıkıma sürüklenmemesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

İsrail parlamentosunda Arap milletvekili Ahmed et-Tıybi de akan Filistin ve İsrail kanından Başbakan Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tuttu. Tıybi açıklamasında, "İsrail halkının, hem Filistin hem de İsraillilerin kanının akmasına sebep olan kişinin Netanyahu olduğunu bilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı ve saldırıların durdurulması ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması çağrısı yaptı.

Filistin Eğitim Bakanlığı ise Gazze'de bugün eğitime ara verilmesine karar verdi.

FKÖ'DEN ULUSLARARASI KORUMA ÇAĞRISI
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail saldırılarına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uluslararası koruma çağrısı yaptı.

Ureykat, İsrail'in son yıllarda çocukların da aralarında olduğu binlerce Filistinliyi öldürdüğünü söyleyerek, "İsrail hükümeti, Filistin halkına düzenlediği tüm saldırıların Uluslararası Ceza Mahkemesine rapor edileceğinin farkında olmalı." ifadesini kullandı. 

Açıklamasında Gazze'deki gerginlikten dolayı İsrail'i sorumlu tuttuklarını dile getiren Ureykat, "Gazze'ye uluslararası koruma sağlanması talebimizi yineliyoruz. Uluslararası camiadan Gazze'de yeni bir katliamın yaşanmaması için gereken her şeyi yapmasını istiyoruz." cümlelerini kullandı. 

GAZZE SINIRINA TANK SEVKİYATI
Öte yandan İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki birliklerine tank sevkiyatı yaptı. Sevkiyatta çok sayıda tank Gazze sınırına gönderildi.

BM'DEN SÜKUNET ÇAĞRISI
Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Özel Koordinatörü Nicolay Mladenov, abluka altındaki Gazze'de artan gerginliğin ardından taraflara sükunet çağrısı yaptı. 

Mladenov, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada , son 24 saatte Gazze'de yaşanan gerginliğin çok tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti.

BM'nin, Mısır ve diğer taraflarla Gazze'de kritik eşiğin aşılmaması için yakın çalışma içerisinde olduğunu belirten Mladenov, İsrail ve Gazze'deki Filistinli gruplara sükunet çağrısı yaparak, "Roketler durdurulmalı, tüm taraflar itidalli davranmalı. Şiddet sarmalını tersine çevirmek için hiçbir çabadan kaçınılmamalı" ifadelerini kullandı.

AB: GAZZE'DEKİ ŞİDDET ACİLEN SONA ERMELİ
Avrupa Birliği (AB), Gazze Şeridi'nde son birkaç saattir artan gerilimin endişe verici olduğunu belirterek, tüm şiddet içerikli faaliyetlerin acilen sonlandırılması çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, sivilleri hedef alan saldırıların kabul edilemez olduğu bildirilerek, “Gazze Şeridi'ndeki şiddet acilen sona erdirilmeli” ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi'nde özellikle son birkaç saattir gerilimin tırmandığına dikkati çekilen açıklamada, tüm taraflara sivillerin hayatını tehlikeye atmaktan kaçınma ve gerginliği azaltma çağrısı yapıldı.

İRAN'DAN SALDIRILARA KARŞI MÜDAHALE ÇAĞRISI 
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi Tahran'ın, İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik saldırılarını kınadığını belirtti ve İsrail'in saldırılarına karşı uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı.

ÖNCEKİ GÜN 7 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ
İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırıda aralarında bir Hamas komutanının da olduğu 7 Filistinli hayatını kaybetmiş, 7 Filistinli yaralanmıştı. İsrail ordusu çatışmada bir askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

HAMAS KOMUTANINA SUİKAST
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları olayla ilgili daha önce yaptığı yazılı açıklamada, bir grup İsrail askerinin sivil bir araçla Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 3 kilometre kadar iç kısımlarına girdiğini ve Tugay komutanlarından Nur Bereke'ye suikast düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail ordusu ise açıklamasında, "Kuvvetlerimiz, Gazze Şeridi'nde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonun ardından çatışmalar yaşandı." ifadesine yer vermişti. 

"İsrail''den Gazze''ye hava saldırısında! 5 ölü 8 yaralı" haberi, 13 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İsrail''den Gazze''ye hava saldırısında! 5 ölü 8 yaralı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail''den Gazze''ye hava saldırısında! 5 ölü 8 yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Dünya Haberleri