İsrail'e Casusluk Soruşturmasında Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

İsrail'e Casusluk Soruşturmasında Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

İsrail'e Casusluk Soruşturmasında Şok Detayl... Türkiye'de ikamet eden yabancı uyrukluların İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyetlerinde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 15 şüpheliye ilişkin şok detaylar gün yüzüne çıktı.

SINIR DIŞINDA KARAR VERİLDİ

İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, İsrail adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 15'i tutuklandı. 11 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 8 şüphelinin ise sınır dışı edilmesine karar verildi.

Şüpheliler hakkındaki savcılığın sevk yazısında, geçmiş dönemlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca İsrail İstihbarat Servisi’nin faaliyetlerinin akamete uğratılması amacıyla yapılan emekler neticesinde toplanan deliller ışığında soruşturmalar yürütüldüğü anımsatıldı.

İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı kişi veya kişilerin, ülkede bulunan Filistin ve Suriye uyruklu kişilerle irtibatlanarak İsrail Devleti için önem arz eden bilgi ve belgelerin elde edilmiş olduğu, aktarılan bilgiler karşılığında uluslararası para transfer şirketleri, havale ofisleri ve canlı kuryeler vasıtasıyla bilgi aktaran kişilere para transfer edilerek ödeme gerçekleştirildiğinin tespit edilmiş olduğu hatırlatıldı.

"DEVLETİN VERİ TABANINDAKİ BİLGİLERİ TEMİN ETTİLER"

Profesyonelce yapılması istenilen işlerde dedektiflerden istifade edilmiş olduğu aktarılan yazıda, taktik işlerde ise ağırlıklı olarak kuşku uyandırmayan kişilerden faydalanıldığı, dedektiflere biyografik bilgi toplama, bulgu, soruşturma, fotoğraf, video, bilgi, belge, canlı takip etme, takip cihazı yerleştirme, canlı kurye bulma ve siber faaliyetler görevlerinin verildiği, dedektiflerin sistem açıklarından, eleştiri öneme haiz devlet kurumlarında görev yapan çevrelerinden faydalandığı ve devletin veri tabanındaki bilgileri temin ettikleri kaydedildi.

Yazıda, bu kapsamda uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik iltisaklı kurumlarla yürütülen emekler ve savcılığa gönderilen bilgi ve belgeler neticesinde, İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi'nin (İÇOM) olası hedeflerine işaret edildi.

"FİLİSTİN UYRUKLU ŞAHISLAR HEDEFLENDİ"

Bu kapsamda şüpheli oldukları tespit edilen 46 kişiyle bağlantı kurulduğu belirtilerek, "Tüm bu faaliyetler ile güncel olarak devam eden İsrail-Filistin çatışmasının küresel boyuta evrilmesi kapsamında İÇOM'un ülkemizde insani mülahazalarla ikamet eden Filistin uyruklu şahısları ve ailelerini hedef almayı amaçladığı değerlendirilmektedir." denildi.

HAMAS BAĞLANTILI KİŞİLERİN BİLGİLERİNİ AKTARDILAR

Sevk yazısında ayrıca, tüm dosya kapsamı ve deliller incelendiğinde, şüphelilerin İsrail istihbaratı oluşumu olan İÇOM adına faaliyetlerde bulunarak İsrail devleti için önem arz eden ve tehlikeli görülen özellikle Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilerin bilgi, belge ve fotoğraflarını temin etmek suretiyle İsrail istihbaratına aktardıkları, bunun karşılığında özellikle terör örgütleri tarafından kullanılan para sistemlerini kullanarak menfaat temin ettiklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

"YARALI FİLİSTİNLİLERDEN BİLGİ TOPLADI"

Yazıda, Hazem M.A.E. isimli zanlının sağlık destek personeli olarak çalıştığı, özellikle son dönemde Filistin'den getirilen yaralı ve yardıma muhtaç kişilerle ilgilendiği, bu kişilerle ilgili toparladığı bilgileri de İsrail istihbaratı ile paylaştığının değerlendirildiğine yer verildi.

500 DOLAR KARŞILIĞINDA KİŞİSEL BİLGİLERİ SATTI

Şüpheli Muhammed B'nin, amacı Filistin'de yaşayan Müslümanların İsrail tarafından uğradıkları zulmü anlatmak olan bir dernekte çalıştığı belirtilen yazıda, şüphelinin toplantılara katılacak kişilerin kişisel bilgi formlarını topladığını ve bu bilgileri Lübnan uyruklu Kanada vatandaşı Cemal H'ye 500 dolar karşılığında ilettiğini beyan ettiği belirtildi.

SÜLEYMANİYE CAMİSİNİN VİDEOSUNU İSTEDİLER

Sevk yazısında, şüpheli Amal S.E.S'den Türkiye'deki Süleymaniye Camisi'nin iç ve dış kısımlarının videosunun istendiği, hasta olduğu için kocasına çektirerek bu videoyu irtibat kurduğu kişiye gönderdiği ve bunun karşılığında 150-200 dolar aldığı kaydedildi.

Yazıda, zanlıların telefon trafiği ve para transferlerine dair detaylara da yer verilirken, bazılarının suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptıkları ifade edildi.

 

"İsrail'e Casusluk Soruşturmasında Şok Detaylar Ortaya Çıktı!" haberi, 06 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan İsrail'e Casusluk Soruşturmasında Şok Detaylar Ortaya Çıktı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail'e Casusluk Soruşturmasında Şok Detaylar Ortaya Çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi
  2. 09:42 AKP aktör arıyor: Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
  3. 09:35 Sevgilisini başka bir kadınla yakalamıştı: Aycan Yanaç açıklama yaptı
  4. 09:32 McLaren, Trump'ın yaptığı garaj ziyaretine açıklık getirdi
  5. 09:28 SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
  6. 09:23 Balıkesir Üniversitesi'nde Gençlere İş Kapıları Aralandı
  7. 09:19 Tekirdağ'da aile faciası: Emniyet personeli, eşini ve çocuğunu öldürdü
  8. 09:15 7 Mayıs 2024 Tarihli Resmi Gazete: Yayımlanan Kararlar ve Yönetmelikler
  9. 09:14 Karar yazarı Elif Çakır: Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti?
  10. 09:13 Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne Nöroloji Uzmanı Dr. Süleyman Ömer Alnıaçık Katıldı!
  11. 09:11 İYİ Parti'den CHP'ye Geçiş: Bahadır Erdem Kararı
  12. 09:08 Kesici aletle yaralandı iddiası: Cezaevinde sinir krizi geçiren Dilan Polat tahliye mi oluyor
  13. 09:04 Kulis: İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir
  14. 09:02 Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de
  15. 08:52 İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü durduruldu
  16. 08:49 Timur Soykan: Namlunun ucundayız
  17. 08:43 Türkiye'de en çok satılan lüks otomobil markaları belli oldu
  18. 08:39 İrem Derici ile Gökhan Fırat ayrıldı: Sevgilisini her yerden sildi
  19. 08:36 Rafet El Roman'ın Mona Lisa paylaşımı: Ünlü şarkıcıya yorum yağdı
  20. 08:32 Hesaplar tespit edildi: AK Parti trol temizliğine başlıyor
Türkiye Haberleri