İsrail’in Güneye Göç Çağrısı Filistin Hükümeti Tarafından Yanıltıcı Olarak Değerlendirildi

İsrail’in Güneye Göç Çağrısı Filistin Hükümeti Tarafından Yanıltıcı Olarak Değerlendirildi

Gazze hükümeti, İsrail'in Gazze halkını güneye göçe çağıran ve güvenli olduğu iddia edilen bölgelerin haritalarını yanıltıcı bulduğunu belirtti. İsrail'in bu çağrılarının vatandaşları tehlikeye attığını vurgulayan hükümet, göç etmeyi düşünenleri uyardı. İsrail'in saldırıları kuzeyde yoğunlaşıyor.

Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail'in Gazze halkını güneye göç etmeye teşvik eden ve bu bölgelerin güvenli olduğunu iddia eden yanıltıcı haritalar yayımladığını açıkladı. Hükümet, bu çağrıların Filistinlilerin hayatlarını tehlikeye attığını belirterek, göç etmeyi düşünenleri uyardı. İsrail’in saldırıları ise Gazze'nin kuzeyinde yoğunlaşıyor.

Gazze'deki Filistin hükümetinin medya ofisi, İsrail'in Gazze halkına güneye göç etmeleri yönündeki çağrısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail ordusunun Filistin halkını Gazze'den güneye göçe teşvik eden ve bu bölgelerin güvenli olduğunu iddia eden yanıltıcı haritalar yayımladığı belirtildi. Bu çağrıların vatandaşların hayatlarını büyük tehlikeye atan asılsız iddialar olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gazze şehrinin batısındaki Raşid Caddesi ve doğusundaki Salahaddin Caddesi üzerinden göçe teşebbüs eden Filistin halkımızı, işgalcilerin onları ölüm tuzaklarına, cinayetlere ve saha infazlarına sürükleyebileceğinden İsrail'in Gazze kentinden güneye göç çağrılarına karşı uyarıyoruz. Bu vahim hataların tekrarı, vatandaşlara canlarıyla bedel ödetiyor. İsrail işgalinin planları, tüm Filistin halkımız için deşifre oldu."

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün X sosyal medya platformunda yayımladığı haritalı mesajda, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Sabra, Rimal, Tel el-Hava ve Derac mahallelerindeki bazı bölgelerin boşaltılmasını istemişti.

GAZZE'NİN KUZEYİNDE SALDIRILAR YOĞUNLAŞIYOR

İsrail ordusunun saldırıları, güneyde Refah'ın yanı sıra kuzeydeki bölgelerde de yoğunlaşıyor. Gazze'nin kuzeyindeki saldırılarını artıran İsrail ordusu, defalarca yerinden edilen Filistinlileri yine göçe zorluyor. Saldırılar nedeniyle binlerce Filistinli, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile zorunlu göç için bir bölgeden diğerine sürülüyor.

İsrail, Gazze Şeridi'ne kara saldırılarını başlattığı 27 Ekim'den bu yana, güvenli olduğunu iddia ettiği bölgelere tahliye yönlendirmeleri yapıyor, ancak bu bölgeleri hedef alan çok sayıda saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti.

"İsrail’in Güneye Göç Çağrısı Filistin Hükümeti Tarafından Yanıltıcı Olarak Değerlendirildi" haberi, 09 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İsrail’in Güneye Göç Çağrısı Filistin Hükümeti Tarafından Yanıltıcı Olarak Değerlendirildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail’in Güneye Göç Çağrısı Filistin Hükümeti Tarafından Yanıltıcı Olarak Değerlendirildi 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:57 Türkiye'de de Satışı Yapılıyordu: Dünyaca Ünlü Moda Markası İflas Etti!
  2. 00:56 SGK'dan Yeni Düzenleme: Birinci Basamak Muayeneleri Artık Ücretsiz
  3. 00:46 Fatih Altaylı'nın anketi gündeme bomba gibi düştü! Yavaş, İmamoğlu'nu geçti, Erdoğan geride kaldı!
  4. 00:46 Gelecek Partisi'nden Ayrılan Serap Yazıcı Özbudun'a Yavuz Değirmenci'den Tepki
  5. 00:43 Özel'den 'sahte diploma' tepkisi: "Beş dava bir diploma onları kurtarmaz"
  6. 00:30 İmamoğlu’nun diploması hakkında CHP'den açıklama! 'YÖK'ün diploma iptal etme yetkisi yok'
  7. 00:29 Yılmaz: "Kişi başına düşen milli gelirimiz 15 bin doların üzerine çıktı"
  8. 00:29 Resmî Gazete'de bugün: 23 Şubat 2025 Resmî Gazete kararları
  9. 00:29 Saymaz'dan flaş iddia! "Mesut Özil ve Sinan Akçıl'ın AKP'nin yeni MYK'ye girmesi bekleniyor"
  10. 00:29 Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, transfer harcamalarında dünya devlerini geride bıraktı
  11. 23:41 Yataklardaki sarı lekeler artık sorun olmuyor! Hızla yok eden 5 etkili yöntem!
  12. 23:41 İmamoğlu'nun diplomasını YÖK iptal edebilir mi? Böyle bir yetkisi var mı?
  13. 23:31 İmamoğlu’ndan emekli ve öğrenciye dev kıyak! Talimat verildi yeni fiyata geçildi: Sadece 45 TL!
  14. 23:31 İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmiş olduğu iddiasına CHP'den yalanlama: "Böyle bir yetkisi yok"
  15. 23:27 İmamoğlu'na 'cezaevi' tehdidi! Akit yazarı skandal yazıyı paylaştı: "Cezaevinde mi olacaksın?"
  16. 17:45 Bakırhan'dan açıklama: "Öcalan bir yol haritası hazırlıyor"
  17. 17:15 Şehit Mustafa Uslu, Çorum'da Son Yolculuğuna Uğurlandı!
  18. 17:10 Yarasalar arasında yeni bir koronavirüs keşfedildi!
  19. 17:10 Gelecek Partisi'nden iktidara sert açıklama: Bir vekil daha AKP'ye katılıyor!
  20. 17:10 ABD tarihinin en büyük düşüşü: Anketlerde Trump’a olan destek hızla azaldı