İsrailliler olası saldırı için yiyecek stokluyor

İsrailliler olası saldırı için yiyecek stokluyor

İsrailliler olası saldırı için yiyecek stokl... Yedioth Ahronot'un haberine göre, İsmail Heniyye'nin suikastının ardından İsraillilerin dondurma satışları yüzde 260, konserve gıda talebi ise yüzde 140 arttı. Restoran rezervasyonları yüzde 50 düşerken, pizza siparişleri yüzde 40 yükseldi.

Son günlerde artan endişe ortamı, İsraillilerin alışveriş ve sosyal davranışlarını etkiledi. Yedioth Ahronot'un haberine göre, İsmail Heniyye'nin suikastı sonrası dondurma ve konserve gıda talebinde büyük artışlar yaşanırken, restoran rezervasyonları düştü ve psikolojik destek arayışları dikkat çekici şekilde yükseldi.

Yedioth Ahronot gazetesi, artan endişe ortamında İsraillilerin yaptıkları hazırlıkları ele alan bir haber yayımladı. Habere göre, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin suikastının ardından dondurma satışlarında yüzde 260 oranında bir artış gözlemlendi. Dondurmanın ardından en fazla talep gören ürünler ise yüzde 140 artışla ton balığı, mısır ve turşu gibi konserve yiyecekler oldu.

İsraillilerin son günlerde restoran ve kafelere gitmekten kaçındıkları belirtilirken, Tel Aviv'deki popüler bir restoranın hafta sonu rezervasyonlarının yüzde 50 oranında düştüğü kaydedildi. Öte yandan, pizza restoranlarına olan talep arttı; siparişlerdeki artış hafta sonunda yüzde 40'lara ulaştı. Bu durum, İsraillilerin gece dışarı çıkmak yerine evde pizza yemeyi tercih etmesinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Alkol talebinde de dikkat çekici bir artış yaşandı. Rishon Lezion kentindeki bir bar işletmecisinin açıklamalarına göre, endişelerini hafifletmek isteyen müşteriler daha fazla içki siparişi vermeye başladı. Ayrıca, psikolojik destek arayışı da belirgin bir şekilde arttı; son günlerde psikolog ve psikiyatristlerden randevu almak zorlaşırken, seans ücretleri ortalama 450 şekele (122,5 dolar) yükseldi. Bir psikolog, psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan talebin "çılgınca" arttığını ve psikologların uzun saatler çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

Uyku ilacı ve sakinleştirici ilaç taleplerinde de yüzde 30'luk bir artış olduğu bildiriliyor. Uluslararası hava yolu şirketlerinin Tel Aviv uçuşlarını durdurması nedeniyle binlerce İsrailli yurt dışında mahsur kalırken, birçok kişi Corendon Europe gibi uçuşlarına devam eden hava yolu şirketleri aracılığıyla yurt dışına çıkmak için rezervasyon yaptırdı.

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün 30 Temmuz'da Beyrut'ta düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiği, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ise 31 Temmuz'da Tahran'da suikasta uğradığı belirtiliyor. Tel Aviv yönetimi, bu olaylar sonrasında Lübnan Hizbullahı ve İran'dan "güçlü bir karşılık beklediğini" duyurdu.

"İsrailliler olası saldırı için yiyecek stokluyor" haberi, 11 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İsrailliler olası saldırı için yiyecek stokluyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrailliler olası saldırı için yiyecek stokluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:59 Erdoğan'dan CHP’ye Dilruba Kayserilioğlu Üzerinden Eleştiri
  2. 15:49 Koç Holding’den Önemli Gelişme: İlk Satış Gerçekleşti
  3. 15:48 QNB Finansbank İsmini Değiştiriyor: İşte Yeni Adı!
  4. 15:48 Silinen WhatsApp Mesajlarını Geri Getirmek Mümkün! Bu Yöntemle Her Şey Ortada
  5. 15:16 Ukrayna'dan Moskova'ya Büyük Drone Saldırısı
  6. 15:11 Ağustos Ayında Havalimanları 25 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi
  7. 15:07 Ahmet Çakar'dan Dursun Özbek ve Okan Buruk'a Sert Eleştiri: "Utanmıyorsunuz!"
  8. 15:03 MSB açıkladı: İzmir'de rahatsızlanan uzman çavuş şehit oldu
  9. 15:00 İşte Aydın’da pamuk toplama ücretleri!
  10. 14:54 Arda Güler, Mili Takımı manşetlere taşıdı! "Yaptığı ne büyük bir delilik"
  11. 14:53 Ferit Demir Narin'in köyündeki korkunç gelişmeleri açıkladı!: İşte şok eden o iddia!
  12. 14:50 MEB uyardı!: Öğretmenler bu hatayı yaparsa yanacak!
  13. 14:47 53 İlde 747 arsa uygun fiyata satışa çıkacak!: İşte illerdeki fiyat listesi
  14. 14:43 İmamoğlu'ndan AYM Hamlesi: İstinaf'a 'ahmak' dilekçesi
  15. 14:42 Liste Güncellendi: En Ucuz 19 Sıfır Otomobil ve Fiyatları!
  16. 14:40 Ataşehir Belediyesi 15 farklı branşta ücretsiz sanat eğitimleri sağlıyor!: İşte dev proje!
  17. 14:39 Fatih Altaylı “Erdoğan, teğmenlerin üniformalarından kılıcı çıkartsın”
  18. 14:37 Dilan Polat'tan mesaj gelirse şaşırmayın!: Sanal bahis sitelerine dikkat!
  19. 14:37 Ankara'ya bomba gibi düşen iddia: Yaşar Güler görevden affını isteyecek
  20. 14:33 Ünlü gazeteci gün yüzüne çıkardı!: İşte üst düzey yetkililerden aldığı kan donduran o bilgi!
Dünya Haberleri