İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin İstanbul Mitingi için ek seferler düzenledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin İstanbul Mitingi için ek seferler düzenledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan Büyük İstanbul Mitingi için metro ve otobüslerde ek seferler düzenleyeceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Büyük İstanbul Mitingi için önemli düzenlemeleri duyurdu. Miting gününe özel olarak metro ve otobüs seferlerinde ek kapasite sağlanacak.

METRO İSTANBUL'DAN SEFER DÜZENLEMESİ GELDİ

İBB iştiraki Metro İstanbul, 24 Mart Pazar günü Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek miting için seferlerinde düzenleme yapacak. Tüm hatlardaki yolcu yoğunluğu anlık olarak takip edilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli düzenlemeler sağlanacak.

TOPLU TAŞIMA SAATLERİ 30 ARALIK 2023 | Toplu taşıma sabaha kadar çalışıyor mu, kaça kadar çalışıyor?

Metro İstanbul tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

24 Mart Pazar günü Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek miting alanına erişimi kolaylaştırmak amacıyla hatlarımızda sefer düzenlemesi yapılmıştır:

Gün boyunca tüm hatlarımızda yolcu yoğunluğu anlık olarak takip edilerek ihtiyaca göre gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Atatürk Havalimanı'na direkt giden M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattımızda ve M1A ile bağlantısı olan M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda ve M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattımızda ise;

• M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattımızda saat 11.00 itibarıyla tam kapasite ile 4 dakika aralıklarla sefer yapılacaktır. M1B hattından M1A hattına kaydırılan araçlarla maksimize edilen hattın saatlik yolcu taşıma kapasitesi 15.000 kişidir.
• Kapasitenin üzerinde yolculuk talebi olduğunda peronlarda oluşan yoğunluk, seferlerde aksamalara ve güvenlik risklerinin oluşmasına neden olmaktadır. Yolcularımızın güvenliği ve konforu için istasyon girişlerinde oluşturulan güvenlik noktalarından girişler kontrollü olarak yapılacaktır. Güvenliğiniz için görevlilerin uyarı ve yönlendirmelerine riayet edilmesini önemle rica ederiz.
• Miting alanı ulaşımında bağlantı hatlarımız M3 Bakırköy-Kayaşehir Metro Hattımızda ve M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattımızda saat 11.00 itibariyle tam kapasite ile seferler yapılacaktır.

İETT'NİN EK SEFERİ DUYURULDU

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) ise miting nedeniyle ek seferler düzenleyecek. Mitinge doğrudan ulaşımı sağlayan M1A ve M3 hatlarındaki tedbirler artırılacak.

YKS günü toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul'da 27 Haziran bugün İETT otobüs, metrobüs, metro, vapur toplu taşıma bedava mı - ücretsiz mi? - Son Dakika Eğitim Haberleri

PERSONEL VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

İBB'nin aldığı tedbirler kapsamında toplam 174 ek personel görev alacak. Ayrıca acil durumlar için teknik ve işletme yöneticilerinden oluşan takip masası sürekli olarak görev başında olacak.

Metro İstanbul güvenlik görevlilerine ek olarak, İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de kolluk kuvvetleri talep edildi. Bu sayede genel asayişin sağlanması ve acil durumlara hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor.

1 OCAK (BUGÜN) TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ, ÜCRETLİ Mİ? Resmi Gazete'de yayımlandı! 1 Ocak bugün otobüsler, metrobüs, marmaray, tramvay, metro bedava mı?

YOLCU ALIMI KADEMELİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Miting gününde kalabalığın güvenli geçişi için Atatürk Havalimanı ve DTM istasyonlarında emniyet güçleri eşliğinde, kademeli olarak yolcu alımı yapılacak. Yolcuların girişlerinde uzun süreli gecikmeleri önlemek amacıyla belirli istasyonlardan binişlerin yapılması teşvik edilecek. Metro İstanbul sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Yapmış olduğumuz planlamalara ek olarak etkinlik süresince yolcularımızın güvenliğini sağlamak ve kesintisiz hizmet sunabilmek için aşağıdaki konularda bir dizi önlem alınmıştır:

Genel asayişin sağlanması ve acil durumlarda hızla müdahale edilebilmesi amacıyla Metro İstanbul güvenlik görevlilerine ilave olarak İstanbul Valiliği'nden ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden kolluk kuvveti talep edilmiştir. İstasyonların içinde can güvenliği tehlikesi yaratabilecek yığılmaların önlenmesi için Atatürk Havalimanı ve DTM istasyonları girişlerinde polis bariyeri kurulması ve yolcuların kontrollü şekilde istasyonlara alınması gerekmektedir.

Atatürk Havalimanı, DTM ve Ataköy/Şirinevler istasyonlarımızda bulunan toplam 6 adet yürüyen merdivende acil durum mekanik fren tertibatı bulunmamaktadır. Yolcu yoğunluğuna bağlı aşırı yüklenme durumunda güvenlik riski taşıyan bu ekipmanlar güvenliğiniz için daha önceki yıllarda da yapıldığı gibi önlem amaçlı durdurulacak ve sabit merdiven konumuna getirilecektir.

Asansörlerimizde engelli, yaşlı ve bebekli yolcularımızın kullanım önceliği olduğunu hatırlatır, yoğunluk olması durumunda bu yolcularımıza öncelik verilmesini önemle rica ederiz.

​​​​​​​

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Açıklamada, metro araçlarındaki acil durum frenlerinin gereksiz kullanımı, ray hattına giriş ve araç kapılarına müdahale gibi durumlarda yasal işlem yapılacağı belirtildi. Seferlerde yaşanan gecikmelere neden olanlar hakkında da suç duyurusunda bulunulacak.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin İstanbul Mitingi için ek seferler düzenledi" haberi, 23 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin İstanbul Mitingi için ek seferler düzenledi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin İstanbul Mitingi için ek seferler düzenledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  2. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  3. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  4. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  5. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  6. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  7. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  8. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  9. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  10. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  11. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  12. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  13. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  14. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  15. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  16. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  17. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  18. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  19. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  20. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Türkiye Haberleri