"İstanbul çöküşe doğru gidiyor"

Son resmi rakamlara göre İstanbul'un nüfusu, 15 milyon 840 bin 900 kişi oldu. kilometrekareye düşen kişi sayısı 3 bin 49 kişiye yükseldi. Prof. Mikdat Kadıoğlu nüfus artışını işaret ederek, "İstanbul çöküşe doğru gidiyor" yorumunda bulundu

Son resmi rakamlara göre İstanbul'un nüfusu, 15 milyon 840 bin 900 kişi oldu. kilometrekareye düşen kişi sayısı 3 bin 49 kişiye yükseldi.  İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç olmadan yaşanan kaos ve sıkıntıların giderilmesi imkânsız" değerlendirmesini yaptı. 

Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre, Kadıoğlu, İstanbul nüfusunun artık sınır değerlerin çok üzerinde olduğunu, küçük bir alanda çok büyük bir nüfusun barındığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

Resmi rakamlar 16 milyon olarak açıklansa da şehrin nüfusu 20 milyonu geçmiş durumda. Böylesi bir nüfusa ne toprak, ne hava, ne su yetebilir. İstanbul çöküşe doğru gidiyor. Otomobil sayısına karşın yollar yetersiz kalıyor. Tersine göç olmadan yaşanan kaos ve sıkıntıların giderilmesi imkansız. Ülke nüfusunun 5’te 1’i İstanbul’da yaşıyorsa farklı projelerin düşünülmesi gerekir. Daha da vahimi kırılgan bir nüfus yapısının olması. Maalesef olası büyük afetler de büyük bir kaos ve kargaşa baş gösterebilir. Depremde 50 bin binanın yıkılması öngörülüyor. Olası büyük depremde ortaya çıkacak kaotik durumu düşünmek bile istemiyorum.

 

""İstanbul çöküşe doğru gidiyor"" haberi, 20 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "İstanbul çöküşe doğru gidiyor" haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "İstanbul çöküşe doğru gidiyor" 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:57 Türkiye'de de Satışı Yapılıyordu: Dünyaca Ünlü Moda Markası İflas Etti!
  2. 00:56 SGK'dan Yeni Düzenleme: Birinci Basamak Muayeneleri Artık Ücretsiz
  3. 00:46 Fatih Altaylı'nın anketi gündeme bomba gibi düştü! Yavaş, İmamoğlu'nu geçti, Erdoğan geride kaldı!
  4. 00:46 Gelecek Partisi'nden Ayrılan Serap Yazıcı Özbudun'a Yavuz Değirmenci'den Tepki
  5. 00:43 Özel'den 'sahte diploma' tepkisi: "Beş dava bir diploma onları kurtarmaz"
  6. 00:30 İmamoğlu’nun diploması hakkında CHP'den açıklama! 'YÖK'ün diploma iptal etme yetkisi yok'
  7. 00:29 Yılmaz: "Kişi başına düşen milli gelirimiz 15 bin doların üzerine çıktı"
  8. 00:29 Resmî Gazete'de bugün: 23 Şubat 2025 Resmî Gazete kararları
  9. 00:29 Saymaz'dan flaş iddia! "Mesut Özil ve Sinan Akçıl'ın AKP'nin yeni MYK'ye girmesi bekleniyor"
  10. 00:29 Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, transfer harcamalarında dünya devlerini geride bıraktı
  11. 23:41 Yataklardaki sarı lekeler artık sorun olmuyor! Hızla yok eden 5 etkili yöntem!
  12. 23:41 İmamoğlu'nun diplomasını YÖK iptal edebilir mi? Böyle bir yetkisi var mı?
  13. 23:31 İmamoğlu’ndan emekli ve öğrenciye dev kıyak! Talimat verildi yeni fiyata geçildi: Sadece 45 TL!
  14. 23:31 İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmiş olduğu iddiasına CHP'den yalanlama: "Böyle bir yetkisi yok"
  15. 23:27 İmamoğlu'na 'cezaevi' tehdidi! Akit yazarı skandal yazıyı paylaştı: "Cezaevinde mi olacaksın?"
  16. 17:45 Bakırhan'dan açıklama: "Öcalan bir yol haritası hazırlıyor"
  17. 17:15 Şehit Mustafa Uslu, Çorum'da Son Yolculuğuna Uğurlandı!
  18. 17:10 Yarasalar arasında yeni bir koronavirüs keşfedildi!
  19. 17:10 Gelecek Partisi'nden iktidara sert açıklama: Bir vekil daha AKP'ye katılıyor!
  20. 17:10 ABD tarihinin en büyük düşüşü: Anketlerde Trump’a olan destek hızla azaldı