İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Alınan Mustafa Çalışkan Konuştu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Alınan Musta... Damat Albayrak'a yakın bir isim olan Mustafa Çalışkan 'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasının kötü olduğu biliniyordu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alınarak Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na atanan Mustafa Çalışkan, "İçiniz buruk olmasın. 5 yıla yakın bir süre olmuş. Biz görevimizi yapmışız. Üzerimize de bir damla çamur sıçramadan tamamlamışız" dedi.

Damat Albayrak'a yakın bir isim olan Mustafa Çalışkan 'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasının kötü olduğu biliniyordu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na atanan Mustafa Çalışkan Merter’deki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde Emniyet muhabirleriyle bir araya geldi. Tayiniyle ve göreve geldiği 2015 yılından bu yana yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Çalışkan, “İçiniz buruk olmasın. 5 yıla yakın bir süre olmuş. Biz görevimizi yapmışız. Üzerimize de bir damla çamur sıçramadan tamamlamışız. Eğer bizi seven insanlarsanız bu bir başarıdır. Buradan emaneti düzgün bir şekilde teslim ettiğinizde şükretmek lazım. Sevinmek lazım. Hiçbir görev sonsuz değil. Görevi de teslim ederken güle oynaya, sevinçle, huzurla teslim etmek de herkese nasip olmaz” dedi.

Çalışkan şunları söyledi:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü gerçekten çok zor bir görev. Ateşten bir gömleği size giydiriyorlar. Çok dikkat etmek zorundasınız. Hep göz önündesiniz. Üzerinizde bir beyaz önlük var. Beyaz önlüğü de bir damla çamur sıçramadan teslim etmeniz lazım. 5 yıla yakın bir süre olmuş. Biz görevimizi yapmışız. Üzerimize de bir damla çamur sıçramadan tamamlamışız. Eğer bizi seven insanlarsanız bu bir başarıdır. Buradan emaneti düzgün bir şekilde teslim ettiğinizde şükretmek lazım. Sevinmek lazım. Hiçbir görev sonsuz değil. Görevi de teslim ederken güle oynaya, sevinçle, huzurla teslim etmek de herkese nasip olmaz”

“640’TAN 11’E GERİLEYEN TERÖR EYLEMLERİ SAYISI”

Terörle mücadele ilgili istatistikleri paylaşan Çalışkan, “2015 yılından bu tarafa geldiğimizde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü PKK, DAEŞ, DHKP-C, MLKP, FETÖ ve diğer örgütlere yönelik 4 bin 418 operasyonda 16 bin 639 şahıs gözaltına alınmış, 7 bin 41’i tutuklanmış. Bunların içerisinde 1 kırmızı bülten, 1 mavi bülten, 2 yeşil, 1 turuncu, 11 gri, toplam 16 ödülle aranan terör örgütü mensupları var. Geldiğimiz nokta 2015’te İstanbul’da 640 terörle ilgili eylem olurken her yıl düşerek azaldı. 623’e düştü. 144’e düştü. 2018’de 33’e düştü. 2019’da 43’e 2020 itibariyle rakam 11. 640’tan 11’e gerileyen terör eylemleri sayısı” diye konuştu.

Çalışkan, şöyle devam etti:

“Polisin doğrudan müdahil olduğu suçla mücadele ile ilgili açık kaynaklar üzerinden İstanbul’u New York ile, Londra ile, Berlin ile, Amsterdam ile, Stockholm ile, Madrid ile, Barcelona ile, Tokyo ile karşılaştırma imkanı bulduk. Bunu geçen hafta raporlaştırdık. Turizm Bakanlığı dahil tüm ilgili yerlere gönderdik. Geçen sene de Başkonsoloslar toplantısı veyahut da yabancı gazetecilerin de olduğu ortamlarda bunu uzun uzun anlatmıştır. Bir algı var. Avrupa şehirlerinde bir sessizlik, sakinlik, dinginlik, güvenlik üst düzeyde gibi bir algı var. Bizim ülkemizde özellikle de İstanbul’da bunun böyle olmadığı gibi bir algı var. Bu yüzde yüz yanlıştı ama anlatmakta zorluk çekiyorduk. Bunu anlatabilmek için bu çalışmayı yaptık.”

"TOKYO’NUN VERİLERİ İSTANBUL’DAN İYİ GÖZÜKÜYOR"

Londra ile İstanbul karşılaştırması da yapan Çalışkan, “Söylediğim rakamları 100 bine endeksli olarak söylüyorum. İş yerinden hırsızlık İstanbul’da 48, Londra’da 229, ikametten hırsızlık İstanbul’da 92, Londra’da 639, soygun İstanbul’da 16, Londra’da 445, otodan hırsızlık İstanbul’da 82, Londra’da 910, oto hırsızlığı İstanbul’da 14, Londra’da 339, bisiklet hırsızlığı İstanbul’da 8.8, Londra’da 217, sadece uyuşturucuda bizde 39, onlarda 31. Uyuşturucuda da ne kadar çok operasyon yaparsanız grafiğiniz o kadar yükseliyor. Bu da mücadeleyi gösteriyor. Uyuşturucu bulundurma İstanbul’da 218, Londra’da 500, cinsel suçlar İstanbul’da 47, Londra’da 329, cinayet İstanbul’da 1.7, Londra’da 1.6. Bu aynı şekilde Madrid’de, New York’ta aynı şekilde. Stockholm’de netice aynı. Sadece Tokyo’nun verileri İstanbul’dan iyi gözüküyor. Diğer şehirlerin tamamında İstanbul çok çok başarılı gözüküyor” diye konuştu.

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Alınan Mustafa Çalışkan Konuştu!" haberi, 18 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Alınan Mustafa Çalışkan Konuştu! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Alınan Mustafa Çalışkan Konuştu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Politika Haberleri