İstanbul pazar günü seçime gidiyor! 14 mahallede sandıklar kurulacak

İstanbul pazar günü seçime gidiyor! 14 mahallede sandıklar kurulacak

İstanbul pazar günü seçime gidiyor! 14 mahal... Türkiye genelinde bir belde ile 764 köy ve mahallede bu pazar günü muhtarlık seçimi yapılacak. Seçim nedeniyle seçimin yapılacağı yerlerde hafta sonu pazar günü uygulanacak sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak...

YSK'nın  aldığı karar doğrultusunda İstanbul’da da 14 mahalle yeni muhtarını belirleyecek. İstanbul’da muhtarlık için 14 mahallede toplam 62 aday yarışırken, adayların 11’ini kadınlar oluşturuyor.

Seçimde, Bayrampaşa Vatan Mahallesi’nde 6, Kağıthane Telsizler Mahallesi’nde 4, Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi’nde 3, Beşiktaş Cihannüma Mahallesi’nde 2, Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi’nde 3, Güngören Sanayi Mahallesi’nde 7, Şişli Mecidiyeköy Mahallesi’nde 10, Şişli Feriköy Mahallesi’nde 3, Çatalca’da Ormanlı Mahallesi’nde 7, Kaleiçi Mahallesi’nde 5, Beyoğlu’nda Asmalı Mescit Mahallesi’nde 2, Kalyoncu Kulluğu Mahallesi’nde 5, Katipmustafa Çelebi Mahallesi’nde 3 ve Beykoz Anadolu Kavağı Mahallesi’nde 2 aday muhtar olabilmek için yarışacak.

71 BİN SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİDECEK

Pazar günü Mecidiyeköy 3, Ormanlı, Anadolu Kavağı, Feriköy, Katipmustafa Çelebi, Asmalı Mescit, Cihannüma, Vatan ve Sanayi mahallelerinde birer kadın, muhtarlık için erkek adaylarla mücadele edecek.İstanbul’da 14 mahallede 6 Haziran Pazar günü yaklaşık 71 bin seçmen sandık başına giderek oy kullanacak ve yeni muhtarlarını seçecek.

MUHTAR ADAYLARI ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

14 mahalledeki muhtar adayları seçilebilmek için aralıksız çalışmalarını sürdürerek pankartlar asıyor, el ilanları dağıtıyor, mahallelerindeki her kapıyı çalarak oy istiyor.Yaklaşık 9 bin kişinin sandığa gideceği Güngören Sanayi Mahallesi’nde muhtarlık için 7 aday bulunuyor. Bu adaylardan biri de kadın. 46 yaşındaki Güler Çetin. Yardımcısı kadınlarla kapı kapı dolaşan Çetin, muhtar olmak için mahallesindeki seçmenlerden oy istiyor. Önceki muhtarlık seçiminde olduğu gibi bu seçimde de tek kadın aday olduğunu anlatan Çetin, “Seçim çalışmalarım sürüyor. İnsanlar artık ‘Bir kadın gelsin, bir kadın eli değsin mahallemize.’ diyorlar. Erkekler de aynısını diyor” dedi.

“MAHALLEDE OLANLA OLMAYAN ARASINDA KÖPRÜ OLUŞTURACAĞIM”

Çetin, muhtar seçilmesi halinde belediye ve kaymakamlıkla mahalle sakinleri arasında bir köprü olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:”Mahallemin sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını birlik ve beraberlik içinde gidereceğim. Mahallede olanla olmayan arasında bir köprü oluşturacağım. Kadın dayanışması da yapacağız. Benim seçim sloganım ‘Ek işim değil, tek işim muhtarlık’ olacak. Ben bu mahallenin çocuğuyum. Mahalleme güzel hizmet yapabilmek için elimden geleni yapacağım. Mahallemdeki sıkıntıları birlik ve dayanışma içerisinde gidereceğim. Diğer muhtar adaylarına başarı diliyorum.”

“ÇOK GÜZEL BİR SEÇİM HAVASI VAR”

Sanayi Mahallesi’nde 36 yaşındaki muhtar adayı Abdulkadir Sofuoğulları ise 27 yıldır aynı mahallede yaşadığını ve bu seçimde ilk kez aday olduğunu, daha önceki 2 seçimde de aza olduğunu belirtti.Mahalleye daha iyi hizmet edebilmek için muhtar olmak istediğini dile getiren Sofuoğulları, şunları kaydetti:”Gençlerin vermiş olduğu enerjiyi mahallemize yansıtmak istiyoruz. Pazar günü herkesi sandığa bekliyoruz. Seçim için saha çalışmalarımız sürüyor. Bizim genç olmamız insanların bize karşı ilgisini de artırıyor. Çok güzel bir seçim havası var. 7 adayımız var. Kıran kırana mücadele içindeyiz. Diğer adaylara da başarı diliyorum” diye konuştu.

"İstanbul pazar günü seçime gidiyor! 14 mahallede sandıklar kurulacak" haberi, 04 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 04 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İstanbul pazar günü seçime gidiyor! 14 mahallede sandıklar kurulacak haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul pazar günü seçime gidiyor! 14 mahallede sandıklar kurulacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  2. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  3. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  4. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  5. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  6. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  7. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  8. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  9. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  10. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  11. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  12. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  13. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  14. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  15. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  16. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  17. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  18. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  19. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  20. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
Yerel Gündem Haberleri