İstanbul Tabip Odası'nda bugün grev var: Polikliniklere gelinmemesini öneriyoruz

İstanbul Tabip Odası'nda bugün grev var: Polikliniklere gelinmemesini öneriyoruz

İstanbul Tabip Odası'nda bugün grev var: Pol... Doktorlar bugün iş bırakıyor

İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, doktorların bugün yapacağı grevle ilgili "Diyaliz hastaları, kanser hastaları, acil çocuk, acil gebe ve acil hastalar ve yatan hastalar dışında polikliniklere gelinmemesini öneriyoruz" dedi.   Sağlık çalışanları, özlük haklarının iyileştirilmesi ve ücretsiz sağlık hizmeti için greve gidiyor. Daha önce 15 Aralık'ta iş bırakan sağlıkçılar, 8 Şubat'ta (bugün) Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla yurt genelinde bir kez daha greve gidiyor.

"Biz aslında düşük ücretler alıyoruz ve geçinemiyoruz"

Konuyla ilgili FOX TV'de açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Pınar Saip, grevin nedenine ilişkin olarak şunları söyledi:   "İstifalar ve göçlerin çok artması, 5 dakikada 1 muayenelerin artık çekilmez olması, özel hastanelerde patronların ciro baskıları, iş yeri hekimlerinin iş yeri sahiplerinin dediklerini yapmak zorunda kalmaları ve gerçek ücretleri yapmak zorunda kalmaları, biz aslında düşük ücretler alıyoruz ve geçinemiyoruz. Bütün bunların sonunda aralık ayında bir iyileştirme yapılacağı söylenmişti. Bunu da Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanı çok rencide edici bir şekilde söylemişti Yasa teklifi bütün partilerin desteğiyle çıktı lakin geri çekildi ve bir daha da gündeme gelmedi. Biz bunun yetersiz olduğunu söyledik. Hekimlerin bir kısmını ilgilendiriyordu, diğer sağlık çalışanlarına bir katkı sağlamıyordu. Biz bunun daha da genişletilmesini beklerken hiç gündeme getirilmedi."

SAĞLIK HİZMETLERİ KONUSUNDAKİ UYGULAMALAR ŞU MADDELERLE SIRALANDI:  

1) COVID-19 VEYA COVID-19 ŞÜPHESİ İLE BAŞVURANLARIN POLİKLİNİK VE KLİNİK TEDAVİLERİNE DEVAM EDİLECEK; DİĞER HASTALARIMIZA NÖBET DÜZENİNDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEKTİR.  

2) SAĞLIK HİZMETİ SUNULAN TÜM BİRİMLERDE, ACİL TANI VE TEDAVİ ENDİKASYONU OLAN HASTALARIN BAKIMI AKSATILMAYACAKTIR. ACİL SERVİSLER EYLEM SÜRESİNCE GEREKTİĞİNDE GÖREVLİ HEKİMLERCE TAKVİYE EDİLECEKTİR.  

3) ACİL HİZMETİN VERİLEBİLMESİ İÇİN SAĞLIK KURULUŞLARININ ACİLLERİNE ULAŞIMIN İSTEMEYEREK DE OLSA ENGELLENMEMESİ AMACIYLA (ACİLLER ÖNÜNDE UYGUNSUZ TOPLANMA, YÜRÜYÜŞLER NEDENİYLE TRAFİK AKIŞINDA SIKINTIYA YOL AÇMA VE ACİL HASTA GETİREN ARAÇLARIN GELİŞİNİ ZORLAŞTIRMA/OLANAKSIZLAŞTIRMA GİBİ DURUMLARA İZİN VERİLMEMELİ) ÖNLEMLER ALINMALIDIR. BU HUSUSTA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ VE HASTALARIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİKLE KURUM İDARECİLERİNDEDİR.

4) YOĞUN BAKIM HASTALARININ -EYLEM NEDENİYLE- TEDAVİLERİNDE HİÇBİR AKSAMAYA YOL AÇILMAMASI İÇİN HER ZAMANKİ DUYARLILIKLA HİZMETİN SÜRDÜRÜLMESİNE DİKKAT EDİLECEKTİR.  

5) ACİL VE RİSKLİ GEBELERE, DİYALİZ HASTALARINA VE KANSER HASTALARINA SAĞLIK HİZMETİ SUNULMAYA DEVAM EDİLECEKTİR.  

6) SERVİSLERDE YATARAK TEDAVİ GÖRMEKTE OLAN HASTALARIN HER TÜRLÜ TIBBİ İŞLEMİNİN AKSATILMADAN YÜRÜTÜLMESİNİ SAĞLAYABİLECEK SAYIDA SAĞLIK ÇALIŞANI, MESAİ DIŞI SÜRELERDE (GECE VE HAFTA SONU NÖBETLERİ, VB.) OLDUĞU GİBİ SERVİSLERDE HAZIR BULUNACAKTIR.  

7) BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEM BOYUNCA HASTA VE YAKINLARINA EYLEMİN AMACINI AÇIKLAMALI, ACİL VE YATAN HASTALARIMIZIN ACI VE SIKINTILARINA HÜRMET EDEN BİR TARZLA EYLEM SÜRDÜRÜLMELİDİR.  8) BU HUSUSLAR ÇAĞRICI ÖRGÜTLERİN YÖNETİCİLERİ VE HER BİRİMDEKİ TEMSİLCİLERİ TARAFINDAN DA TAKİP EDİLECEK VE BELİRTİLEN ÇERÇEVEDE GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ÇABA SARF EDİLECEKTİR.

"İstanbul Tabip Odası'nda bugün grev var: Polikliniklere gelinmemesini öneriyoruz" haberi, 07 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan İstanbul Tabip Odası'nda bugün grev var: Polikliniklere gelinmemesini öneriyoruz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul Tabip Odası'nda bugün grev var: Polikliniklere gelinmemesini öneriyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:04 Parasını mevduatta değerlendiriyorsanız dikkat edin: Son gün yaklaşıyor
  2. 15:02 Smart büyüdü! Yarı Alman yarı Çinli Smart'ın yeni modeli ilk kez görüntülendi
  3. 14:28 Fenerbahçe'nin Nisan Ayında Yaşadığı Şok: Hedefler Bir Bir Uzaklaşıyor
  4. 14:26 Hadise, Arkadaşının Düğününde Söz Kesti: "Aşk Çok Güzel..."
  5. 14:21 Bodrum'da Yaz Tatili İçin Villa Kiralarında Artış: Günlük Fiyatlar 1 Milyon Liraya Kadar Çıkıyor
  6. 14:03 İYİ Parti'den aday olup kaybetmişti! Vazgeçmiyor!
  7. 13:59 Enerji Sektörünün Önde Gelen İsimlerinden Group Şirket, 4 Şirketine Konkordato Talebinde Bulundu!
  8. 13:52 Haluk Levent, Kanserle Mücadele Eden Ablasını Sahneye Davet Etti ve Saçlarını Kazıttı!
  9. 13:45 Premier Lig'de Şok! İki Futbolcu Cinsel İstismar Suçundan Gözaltına Alındı!
  10. 13:44 Bilim Kurgu Hayalden Gerçeğe Dönüşüyor: Thermonator Robot Köpek Satışta!
  11. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  12. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  13. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  14. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  15. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  16. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  17. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  18. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  19. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  20. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
Emek Haberleri