İstanbul Valiliği ve üniversiteler arasında protokol imzalandı

İstanbul Valiliği ve üniversiteler arasında protokol imzalandı

İstanbul Valiliği ve üniversiteler arasında ... İstanbul Valiliği ve üniversiteler arasında "Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı.

İstanbul Valiliği ile İstanbul'daki devlet ve vakıf üniversiteleri arasında yürütülecek afet farkındalık eğitim faaliyetlerine ilişkin "Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, "2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı" kapsamında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesinde düzenlenen imza törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Dr. Yaşar Aksanyar, İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz, İstanbul'da bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri, rektör yardımcıları, genel sekreterleri ile AFAD yetkilileri katıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, afetlere hazırlık sürecinin hiç bitmeyen bir süreç olduğunu kaydetti.

Yerlikaya, bir afet planı kusursuz bile olsa afetler karşısında hiç zarar görmemenin imkansız olduğunu belirterek, "Ancak, afetin zararlarını asgari düzeye indirebilmek mümkün. Bakanlığımızca afet öncesinde, risk ve zarar azaltmaya yönelik hazırlık çalışmaları meyvesini vermeye başladı. İleriye dönük faydalarıyla kıyaslandığında neredeyse hiç maliyeti bulunmayan bu çalışmalar, en stratejik yatırımlarımızdan biri oldu." derdi.

Bugüne kadar afet konusunda 11'i İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında toplam 565 toplantı yapıldığını anlatan Yerlikaya, afet yönetimi açısından Türkiye'nin dünyanın çok farklı yerlerine yardım elini uzatan ilk ülkelerden biri olduğuna işaret etti.

İçişleri Bakanlığının 2019'da hayata geçirilen ve 2020'yi de içine alan "Afetlere Hazırlık Yılı" kapsamında pek çok eğitim, tatbikat ve halkla ilişkiler tanıtım programlarının gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, "Bu yıl tüm bu çalışmaların devamı olan Türkiye Afet Eğitim Yılı'nda afet eğitim seferberliğini başlatıyoruz." diye konuştu.

Son 2 yıl içerisinde afet idarecileri, AFAD yöneticileri, mülki idare amirleri, belediyeler ile muazzam bir iş birliği ve güç birliği gösterdiklerini vurgulayan Yerlikaya, İstanbul'da yer alan tüm kurum ve kuruluşlar ile yardımlaşma, dayanışma ve iş birliğinin daha da güçleneceğinin altını çizdi. Yerlikaya, afet riskini önleme çalışmalarına odaklı olan eğitim faaliyetleriyle bunu başaracaklarını belirterek, "Afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturacağız. Yapacağımız bu iş birliği protokolü bunun en somut adımıdır. Akademik camiamızın afet riskinden korunması için üniversitelerimizdeki hocalarımız, personelimiz, yerli ve yabancı bütün öğrencilerimizde tam bir afet bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. İmzalayacağımız metinlerin, fikirlere ve eylemlere dönüşmesini istiyoruz. Hepimizin afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapması gerekenler, afet risklerine karşı hazırlık tedbirlerimiz ve akademik camiamızda afet farkındalığı oluşturmamız şart." ifadelerine yer verdi.

Vali Yerlikaya, Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü'nün hazırlanmasına himaye, destek ve katkılarından dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şükranlarını ifade ederek, emek veren herkese teşekkür etti. Tören, imza protokolünün yapılması ve toplu fotoğraf çekimleri sonrasında tamamlandı.

İstanbul Valiliği ve üniversiteler arasında protokol imzalandı

"İstanbul Valiliği ve üniversiteler arasında protokol imzalandı" haberi, 26 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İstanbul Valiliği ve üniversiteler arasında protokol imzalandı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul Valiliği ve üniversiteler arasında protokol imzalandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  2. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  3. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  4. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  5. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  6. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  7. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  8. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  9. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  10. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  11. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  12. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  13. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  14. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  15. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  16. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  17. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  18. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  19. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  20. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
Yerel Gündem Haberleri