İstanbul'a özel deprem yasası yapılacak

İstanbul'a özel deprem yasası yapılacak

İstanbul'a özel deprem yasası yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da mümkün bir depreme yönelik emekler kapsamında hususi bir yasa yapacaklarını belirtti. Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşümü ve depreme hazırlığıyla ilgili yeni yasaları görüşmek için Meclisi muhteşem toplantıya çağırmayı düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'da biriki alanlar belirleyerek konut yapmayı planladıkların

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul'a özel bir yasa yapacaklarını belirterek, "Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıp, İstanbul'un kentsel dönüşümü, depreme hazırlığıyla ilgili yeni yasaları görüşmeye açmayı düşünüyorum." dedi.

Özhaseki, A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

İstanbul depremine yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, İstanbul'da bir taraftan rezerv alanlar belirlediklerini, bu alanlarda 300-350 bin kadar konut yapacaklarını, diğer taraftan da Kanal İstanbul civarındaki rezerv alanları, depremzedeler veya depremde ilk yıkılabilecek konut sahipleri için ayırmayı planladıklarını söyledi.

İstanbul'daki 5,8 milyon bağımsız birimin 1,5 milyonunun riskli olduğunu bildiren Özhaseki, "İlk etapta yıkılabilecek yapı 600 bin civarında. 7 ve üzeri depremde 600 bin daire yerle yeksan olur. 600 bin konut İstanbul'da yıkılacaksa her sokakta 2 binanın yıkıldığını düşünün, ulaşım olduğu gibi durur. Altyapı da çöker, doğal gaz verilmez olur. İstanbul böyle olursa kocaman hapishaneye döner." diye konuştu.

Mehmet Özhaseki, olası deprem için İstanbul'a özel bir yasa yapmaya çalıştıklarını da ifade ederek, "Eğer bunu erken bitirirsek, Meclisin açılıp bütçe görüşmelerini beklemeye çok da niyetimiz yok, aciliyete binaen 1-2 ay içerisinde Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıp, İstanbul'un kentsel dönüşümü, depreme hazırlığıyla ilgili yeni yasaları getirip, görüşmeye açmayı düşünüyorum." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yürütülen çalışmaları da anlattı.

Deprem bölgesinde devam eden "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısının 146 bin 376 olduğunu ifade eden Özhaseki, "Bunların içerisinde, 125 bin kişi konut, 21 bin kişi de ticari dükkan, vesaire yapmak için müracaat etmiş. En fazla müracaat şu anda Hatay'da var. Hatay'da 60 bin, Kahramanmaraş'ta 20 bin, Malatya'da 19 bin, Adıyaman'da 11 bin civarında vatandaşımız Yerinde Dönüşüme müracaat etti." şeklinde konuştu.

"İstanbul'a özel deprem yasası yapılacak" haberi, 02 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İstanbul'a özel deprem yasası yapılacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'a özel deprem yasası yapılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 11 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:01 Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen haber
  2. 10:41 Meşhur Türk kargo şirketi 18 kez iflas etti: İsmini duyan bir daha duydu
  3. 10:32 CHP'li Namık Tan: Devlet, ticarethane değildir
  4. 10:26 Çöküş hız kesmiyor: Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
  5. 10:21 Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
  6. 09:52 Zekanızı kullanın, ördeklerin arasındaki tek civcivi kanıtlayın
  7. 09:47 Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Partide görevi devralanlar dünyalık kapmış gibi davranıyorlar
  8. 09:41 Doktorlar şaşkın: 16 yıldır tek bir lokma yemek yemedi, 1 yudum bile su içmedi
  9. 09:32 Sauber: Bottas'ın yarış mühendisi Audi'nin ön hazırlık planları ile değişti
  10. 09:25 Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
  11. 09:20 Çağla Şıkel para ödeyerek kendini karanlık kulübeye kapattırdı: Çıkınca verdiği tepki gündem oldu
  12. 09:14 Bakanlıktan onay bekliyor: Maden sahası şirkete yetmedi, genişletmek için başvuruda bulundu
  13. 09:12 Afganistan'daki sellerde 50 kişi yaşamını yitirdi
  14. 08:55 Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
  15. 08:50 Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
  16. 08:44 Elektrikli otomobil yangınları çabuk ve güvenli bir şekilde nasıl söndürülür
  17. 08:38 Cenk Eren'e sahte saat şoku: Gerçeği 10 sene sonra öğrendi
  18. 08:34 Barış Arduç ile Hande Erçel başrolde buluşuyor
  19. 08:29 Ali Yerlikaya duyurdu: İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında
  20. 08:27 İkizi 11 yıl sonra doğdu
Gündem Haberleri