İstanbul’a yeni taksiler geliyor

İstanbul’a yeni taksiler geliyor

İstanbul’a yeni taksiler geliyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçtiğimiz aylarda tanıtımını gerçekleştirdiği bin 803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi için meydana getirilen başvuruları bitirildi.

2 bin 532 müracaat içinden gerçekleştirilecek olan kura çekimi için, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde merasim düzenlendi. Tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ile CHP milletvekilleri Turan Aydoğan ve Gökhan Zeybek’in katılımıyla gerçekleşti.

'ACIYLA DİZ ÇÖKMESİNE ENGEL OLACAĞIZ'

Törenin derhal öncesinde beş değişik firmanın, İBB’nin ve esnafın talepleri doğrultusunda ürettiği misal taksileri inceleyen İmamoğlu, kura çekimi öncesinde bir konuşma gerçekleştirmiş oldu.

İmamoğlu, "Biz, 14 Mayıs'tan sonrasında inşallah memleketin gerçek anlamda birinci meselesi haline bunu getirip, hızlandırıp, bu ülkenin afette acıyla diz çökmesine engel olacağız. Afette o insanların yaşamını kaybetmesi bizlerin, insanlarımızın, yöneticilerimizin kusurudur. O binaları muntazam yapmamız halinde, bu şekilde bir trajediyi yaşamak mümkün değildir. O bakımdan bu duygularımı sizinle paylaşmak, sizleri tedirgin etmek zorundayım. Ben, sizi ne seçimden ilkin ne şimdi ne görevim bittikten sonrasında aldatan bir insan asla olmayacağım. Asla aldatan bir insan olmayacağım. Bu duygularla buradayım" dedi.

'SİZDEN BİRİ GİBİ HİSSEDİYORUM'

"Minibüsçü esnafını oldukça seviyorum" diyen İmamoğlu, çocukluğunda yaşamış olduğu bir anısını, "Ben çocukken, köyden şehre okula giderken, bir kırmızı minibüs beklerdim bilhassa. O minibüs gelsin diye bilhassa beklerdim. O minibüsün şoförü oldukça tatlı bir insandı. Onun otomobiline bindiğimde -okulum kent merkezindeydi- okula giderken, sanki o arabayı benim ailemden biri kullanıyormuş benzer biçimde, kendimi rahatlık ve itimat içinde hissederdim. Genelde bu şekilde bir V yaka kazak ve gömlek giyerdi. Ben, onun için bugün onun kazağı benzer biçimde bir kazak giyip geldim aranıza. Kendimi, sizden biri benzer biçimde hissediyorum" sözleriyle dile getirdi.

İmamoğlu, "Bugün de oldukça kıymetli bir dönüşümün kura çekimindeyiz. 30 Kasım 2022 tarihindeki UKOME toplantısında, 321 adedi direkt olmak suretiyle, toplamda bin 803 tane minibüsün taksiye dönüşmesi sonucu alınmıştı. 16 Ocak ve 17 Şubat tarihleri arasındaki başvurusu sürecinde, toplam 2 bin 623 taşımacı araçlarını taksiye dönüştürmek için başvurdu. Bu başvuruları hat bazında listeledik. Bugün de taksi dönüşümü yapılacak vasıta sayısından fazla müracaat alınan hatlarda 2 bin 531 tane müracaat içinden bin 342 tane taksi dönüşüm hakkı için noter huzurunda kura çekimimizi gerçekleştiriyoruz. İstanbul'a ve taksi dönüşüm hakkı kazanacak esnafımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

'ÜCRET TARİFESİ YÜZDE 30 FAZLA OLACAK'

Engelli vatandaşların da taşınacağını belirten İmamoğlu, "Bakın lütfen bu kardeşinize güvenin. Israrla söylüyorum ki, -ücret tarifesi de yüzde 30 fazla olacak- şu taksiler, İstanbul'da aranan taksiler olacak. Yani öteki taksiyi durdurmayacaklar. Bu taksiyi durdurmak için, aradan sizleri seçecekler. Onun için hem daha iyi para kazanacaksınız hem daha memnuniyeti yüksek taksiler olacaksınız hem de hayırlı bir iş yapacaksınız. Sayısı oldukça olmasa da engelli vatandaşlarımızı da taşıyan hem para kazanan fakat hem de hayır duası alan insanoğlu olacaksınız. Bunu unutmayın" diye konuştu.

ENGELLİ YOLCULAR DA DÜŞÜNÜLMÜŞ

Yeni taksiler, İBB tarafınca verilen Elektronik Ulaşım Yönetim Lisansı almış olan en azca bir mobil uygulama ile etkenlik göstermek zorunda. Taksiler, sarı taksi ücret tarifesinden yüzde 30 daha fazla ücret alacak. Taksi içinde yolcu ve sürücü içinde güvenlik bölmesi olacak ve nakit para alışverişi için açılıp kapanabilen kapak olacak. Araçlarda, sürücü ve yolcu iletişimini elde eden intelkom sistemi de yer alacak. Taksilerde kredi kartı, banka kartı ve İstanbulkart ile ödeme seçeneğini aynı anda sunabilecek ödeme aleti bulundurulacak. Taksilerde tekerlekli sandalyenin sığabileceği alan sağlanacak. Görme engelli yolcular için vasıta içindeki taksimetre de yer alan bilgiler sesli anons ile belirtilecek, görme engelli yolcular için de “braille alfabesi” bulunacak.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe'nin verdiği bilgilere nazaran Taksi şoförleri; "Kişisel Gelişim ve Farkındalık, İstanbul Şehir Bilgisi, Yabancı Dil, Acil Durum, Kriz Yönetimi ve İlk Yardım, Güvenli Sürüş Tekniği, Dezavantajlı Gruplar ile Empati ve İşaret Dili" benzer biçimde mevzularda 15 günlük eğitim aldıktan sonrasında şoförlüğe başlamış olacak.

"İstanbul’a yeni taksiler geliyor" haberi, 18 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İstanbul’a yeni taksiler geliyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’a yeni taksiler geliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  2. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  3. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  4. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  5. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  6. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  7. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  8. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  9. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  10. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  11. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  12. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  13. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  14. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  15. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  16. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  17. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  18. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  19. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  20. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
Yerel Gündem Haberleri