İstanbul'da Alışveriş Anlaşmazlığı: Şiddet Olayında Hapis Cezası Talebi

İstanbul'da Alışveriş Anlaşmazlığı: Şiddet Olayında Hapis Cezası Talebi

İstanbul'da Alışveriş Anlaşmazlığı: Şiddet O... İstanbul Fatih'te alışveriş anlaşmazlığı sebebiyle tartışma yaşandı. Şüpheli, çarşaflı bir kadını iterek yerde sürüklemeye çalıştı. İddianameye göre, kamu güvenliğini tehlikeye atan şüpheli hakkında 3 yıla kadar hapis isteniyor.

İstanbul Fatih'te bir alışveriş anlaşmazlığı, şiddet sahnesine dönüştü. Şüpheli, iş yerinde çıkan tartışmada çarşaflı bir kadını iterek yerde sürüklemeye kalkıştı. Olayın sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, şüpheli hakkında hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. Kamu güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğu belirtilen şüpheli, önümüzdeki günlerde yargılanacak.

İstanbul Fatih'te 26 Mart 2024 tarihinde çalıştığı iş yerinde alışveriş anlaşmazlığı sebebiyle bir kadınla tartıştığı iddia edilen Ali Ümit Şakar'a (32) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı görevli memurların, bir dükkana zarar veren kalabalık bir grubun olduğunu tespit etmesi üzerine başlatılan soruşturmanın detayları yer aldı. Olay tarihinde şüphelinin gündüz saatlerinde bir kadını iterek yerde sürüklemeye çalıştığına dair görüntülerin sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, görüntü seyretme ve ses çözümleme tutanağına dayanılarak, çarşaf giymiş bir kadının şüpheli Şakar tarafından sağ kolundan tutularak itildiği, aynı anda "kime vuruyorsun" şeklinde bir sesin duyulduğu, kadının kaldırım üzerinde yattığı ve devam eden görüntülerde "ver 50 liramı da ver" şeklinde seslerin duyulduğu aktarıldı.

Hazırlanan iddianamede, şüphelinin eyleminin kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu ve sosyal medyada da geniş yankı bulduğu vurgulandı. Ayrıca, şüphelinin kin ve düşmanlık içeren tutum ve davranışlar sergilediği belirtilerek, 'basit yaralama' ve 'tehdit' suçlarından da ayrıca soruşturma işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

İddianamede, şüpheli Ali Ümit Şakar'a 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacağı ifade edildi.

"İstanbul'da Alışveriş Anlaşmazlığı: Şiddet Olayında Hapis Cezası Talebi" haberi, 22 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan İstanbul'da Alışveriş Anlaşmazlığı: Şiddet Olayında Hapis Cezası Talebi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'da Alışveriş Anlaşmazlığı: Şiddet Olayında Hapis Cezası Talebi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:32 Bağımlılık yapan tarif artık evinizde: İşte kahvaltıların kralı muhammara!
  2. 04:30 İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
  3. 04:28 Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
  4. 04:23 Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
  5. 04:20 Yurtta hava durumu nasıl?
  6. 04:18 Çayı böyle içenler bıraksın: Kansere neden olabilir!
  7. 04:15 İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yiyecekleri!
  8. 04:12 Tuvaletinizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?
  9. 04:10 Hemen bırakmanız gereken 5 zehirli sabah alışkanlığı!
  10. 04:09 Evde en ucuz saç boyalarından birine sahip olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz
  11. 04:07 Vücudunuzun susuz kaldığını gösteren basit bir belirtiler
  12. 04:06 Solmuş siyah kıyafetler nasıl düzeltilir?
  13. 04:03 Akraba korkusu olanlar dikkat: 'Hastalığınızın' bir adı var!
  14. 04:01 Dondurulmuş ekmek daha mı sağlıklıdır?
  15. 03:59 Bu sebeple Avrupalılar eve girerken ayakkabılarını çıkarmıyor!
  16. 03:58 Dünyanın en uzun şarkısı ne?
  17. 03:56 Oturma şekliniz kişiliğinizi yansıtıyor!
  18. 03:53 Cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorsanız bu filmleri izlemeyin!
  19. 03:51 Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 lira birden düşecek!
  20. 03:50 6 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
Türkiye Haberleri