İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı İstanbul'un batı kesimlerinde kar yağışı başladı. Arnavutköy ilçesi Hadımköy bölgesinde saat 06.00 sıralarında kar yağışının başladığı bazı kesimleride yolların da beyaza büründüğü görüldü.Atatürk Havalimanı'nda...

İstanbul'un batı kesimlerinde kar yağışı başladı. Arnavutköy ilçesi Hadımköy bölgesinde saat 06.00 sıralarında kar yağışının başladığı bazı kesimleride yolların da beyaza büründüğü görüldü.

Atatürk Havalimanı'nda kar alarmı

le İstanbul  Büyükşehir Belediyesinin 27 biriminin görevlilerinden oluşan ekip, Afet  Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) kriz masası kurdu.

Kar yağışının başlamasıyla, belediyenin 7 bin personeli, bin 347 araç  ve iş makinesiyle 9 bölgede 3 vardiya halinde görev yapacak.

Yol Bakım Daire Başkanlığı Kışla Mücadele Ekipleri, saat 15.00'ten  itibaren güzergahlarında konuşlanacak, çalışmalar AKOM'dan yönetilecek.

Belediye görevlileri, ana arterlere, kavşaklara ve metrobüs  duraklarına da tuz poşetleri bıraktı. İlçe belediyelerine de gerekli uyarılar  yapılarak hibe tuz verildi.

Kent içinde oluşabilecek buzlanmaları 3 saat önceden haber veren acil  uyarı sistemi de 43 noktada devreye alındı.

Bu arada, çeşitli nedenlerle yaşamını sokakta sürdüren 516 erkek  Zeytinburnu Spor Kompleksinde, 31 kadın Kağışdağı Darülaceze'de misafir ediliyor.

Zorlu kış koşullarında sokak hayvanlarını da unutmayan İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner  Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, belirli noktalara mama bıraktı. İhtiyaç halinde,  veterinerler tarafından sokak hayvanlarına sağlık hizmeti de verilecek.

Vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek herhangi bir olumsuz  durum için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "0552 153 00 34" WhatsApp ihbar  hattını arayabilecek

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SEFERLER AZALTILACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesinden (DHMİ) yapılan açıklamaya göre,  olumsuz hava şartları sebebiyle Atatürk Havalimanı'nda yarın gerçekleştirilmesi  planlanan uçuşların gece yarısına kadar yüzde 20 oranında azaltılması kararı  alındı.

Karar dolayısıyla tüm yolculardan, uçuşlarıyla ilgili son durumu,  ilgili hava yolunun internet sitesinden takip istendi.

KAR 3 GÜN ETKİLİ OLACAK

İstanbul'da kar yağışı 3 gün etkili olacak. İstanbul'da beklenen kar yağışı bu kez çok kuvvetli olmayacak. İstanbul'da şu anda yağmur etkili oluyor.

Marmara bölgesi ve İstanbul'da sıcaklıklar öğle saatlerine doğru azalacak. İstanbul ve Marmara bölgesinde bu akşam yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Son güncel tahminlere göre, İstanbul'daki kar yağışı şehir hayatını olumsuz etkileyecek bir kar yoğunluğu görünmüyor. Bu sistem Marmara'nın güneyinde Sakarya, Kocaeli ve Balıkesir çevrelerinde kar yağışı daha fazla etkili olacak. Çanakkale, Trakya'da kar yağışı beklenmiyor.

AKOM'dan alınan bilgilere göre, bugün Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor. İstanbul'da bu akşam karla karışık yağmurun başlaması bekleniyor. Öğleden sonra kuvvetli rüzgar etkili olacak ardından karla karışık yağmur başlayacak.

İstanbul başta olmak üzere yurdumuz bugün Balkanlar üzerinden gelmekte olan (Sibirya kökenli) soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklıklarının 8 ila 10 derece birden azalacağı ve Ocak ayı sonuna kadar da mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bugün Adana, Mersin ve Karaman dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısı ile Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Kuzeybatıdan başlayan kuvvetli rüzgarla beraber sıcaklık düşüşü de etkili olacak. Marmara'nın güneybatısında ve Kıyı Ege'de yağışlar kuvvetli olacak. 

Perşembe günü, yağışlı alan doğuya doğru hareket ediyor. Batı kıyılarda çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç kesimlerde de yağışlar devam edecek. Güney kesimlerde etkili olan yağışlar yağmur şeklinde olurken, iç kesimlere doğru gittikçe karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülecek.

Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yağışlar kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Cuma günü de yurdun büyük bir bölümünde yağışlar etkili olmaya devam edecek.

Batı kesimlerde yağışlı alan sayısı azalacak. İç kesimlerde yağışlar görülecek. Elazığ, Bitlis, Muş, Diyarbakır ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

DHA'nın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda alarma geçti. İBB AKOM Çarşamba günü 13:00'ten itibaren 7 bin personel ve bin 347 aracın görev alacağı tüm birimleri ile görevde olacak. Çarşamba akşam saatlerinde başlayacağı tahmin edilen kar yağışı gece de etkisini sürdürecek. İstanbul’da kar yağışının bu kez 20-25 cm’yi bulması bekleniyor.

"İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı" haberi, 26 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  2. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  3. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  4. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  5. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  7. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  8. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  9. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  10. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  11. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  12. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  13. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  14. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  15. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  16. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  17. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  18. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  19. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  20. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
Gündem Haberleri