İstanbul'da bin futbol sahası büyüklüğünde alan betona teslim ediliyor

İstanbul'da bin futbol sahası büyüklüğünde alan betona teslim ediliyor

İstanbul'da bin futbol sahası büyüklüğünde a... Esenler’deki bin futbol sahası büyüklüğündeki alan rant uğruna betonlaştırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, eski askeri alan için alt ve üst ölçekli

Esenler’deki bin futbol sahası büyüklüğündeki alan rant uğruna betonlaştırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, eski askeri alan için alt ve üst ölçekli planları hazırlayarak 26 Ağustos’ta askıya çıkardı. Yeni planlara göre 720 hektarlık alanın yüzde 38’ine konut, turizm ve ticaret yapıları inşa edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, Esenler’de 720 hektar büyüklüğündeki askeri alanı imara açtı. Topkule ve Baştabya Kışlaları’nın da bulunduğu yaklaşık bin futbol sahası büyüklüğündeki alana konut, turizm, ticaret yapıları, park, millet bahçesi ve külliyeler inşa edilecek. Metris, Topkule ve Baştabya Kışlaları’nın bulunduğu askeri alanlar 2012 yılında “Rezerv Yapı Alanı” yani yeni konut alanı ilan edildi. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı ile Esenler Belediyesi arasında 2015’te protokol imzalandı. Protokollere göre Milli Savunma Bakanlığı’na ait askeri kışlalar taşınacak, Esenler genelinde bulunan imar sorunlu, yenilenemeyen, riskli ve taşınması gereken yapılarda ikamet eden hak sahiplerinin rezerv alanına transferi sağlanacaktı.

KÜLLİYELER DE YAPILACAK

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, alanın Esenler Kuzey Topkule ve Baştabya bölümü için alt ve üst ölçekli planları hazırlayarak 26 Ağustos’ta askıya çıkardı. Yeni planlara göre 720 hektarlık alanın yüzde 38’ine, yani 2 milyon 788 bin 562 metrekaresine, konut, turizm ve ticaret yapıları inşa edilecek. Konutlar zemin artı 6 katlı olacak. Alanın 583 bin 402 metrekaresi park alanı olarak ayrıldı. Bunların dışında alanda camiden liseye, hastaneden belediye hizmet alanına kadar birçok yapı var. Şehir gibi tasarlanan alanda külliyeler de yapılacak. Planlara 26 Eylül’e kadar itiraz edilebilecek.

‘İSTANBUL’UN ANAYASASI DELİNDİ’

Planları değerlendiren eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve inşaat mühendisi İbrahim Doğan, “Ticari mantıkla çevre düzeni planı yok sayılıyor. İstanbul’un “Anayasası” olarak bilinen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı da dikkate alınmıyor. Yapılan bu plan tadilatı ile İstanbul’a bir kere daha ihanet edilmiştir. 720 hektar yaşam alanı bir çırpıda rant uğruna betonlaştırılıyor. Yasalara ve imar mevzuatına aykırı olan bu düzenleme kamu yararı taşımıyor ve kente yeni nüfus artışı, yeni yapı yoğunluğu ile birlikte yeni sorunlar taşıyacak” dedi.

Doğan, İstanbul’un artık bu yapı yoğunluğunu kaldırmadığını belirterek “Uygulanan bu politikalarla birlikte kentte yaşam çekilmez bir hal almıştır. Toplamda yaklaşık 14 milyon metrekare inşaat yapılacaktır. Bu alana yeraltı otoparkları ve bodrumlar dahil değil. Olası bir Marmara depreminde acil müdahale, toplanma alanı ve geçici barınma alanı olarak kullanılması gereken alan olmalıdır bu boş ve halen bakir olan alan. İstanbul’un yapılara ve betona ihtiyacı yok. Ancak park alanlarına, boş alanlara ve meydanlara ihtiyacı var. Nefes alınacak alanlara ihtiyaç vardır, deprem toplanma alanına ihtiyaç vardır. Bütün bu gerekçelerle söz konusu plan geri çekilmeli ve Çevre Şehircilik Bakanlığı da İstanbul’un planlarından elini çekmelidir. Yasalara aykırı olan bu planlara gerekli yasal itirazımı yapacağım” diye konuştu.

"İstanbul'da bin futbol sahası büyüklüğünde alan betona teslim ediliyor" haberi, 29 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İstanbul'da bin futbol sahası büyüklüğünde alan betona teslim ediliyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'da bin futbol sahası büyüklüğünde alan betona teslim ediliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  2. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  3. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  4. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  5. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  6. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  7. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  8. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  9. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  10. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  11. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  12. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  13. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  14. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  15. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  16. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  17. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  18. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  19. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  20. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
Politika Haberleri