İstanbul’da Hava Bugün Nasıl Olacak? Meteoroloji’den 28 Eylül Uyarısı!

İstanbul’da Hava Bugün Nasıl Olacak? Meteoroloji’den 28 Eylül Uyarısı!

İstanbul’da Hava Bugün Nasıl Olacak? Meteoro... Meteoroloji, İstanbul için 28 Eylül hava durumu tahminlerini açıkladı. Sıcaklık 26 derece olacak, nem oranı ise yüzde 65 ile 96 arasında değişecek. Sıcaklıkların hafta boyunca kademeli olarak düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresinde 28 Eylül 2024 Cumartesi günü beklenen hava durumu tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, hafta sonu itibarıyla İstanbul’da sıcaklıklar kademeli olarak düşmeye başlayacak. Özellikle yaz aylarının ardından gelen bu serin hava, kent genelinde hissedilir derecede bir değişiklik yaratacak. Vatandaşların bu değişen hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları tavsiye ediliyor.

Meteoroloji verilerine göre, 28 Eylül Cumartesi günü İstanbul’da gün içindeki hava sıcaklığı 26 derece civarında olacak. Hissedilen sıcaklık da yine aynı seviyelerde, 26 derece olarak öngörülüyor. Ancak sıcaklık kadar nem oranı da gün boyunca önemli bir faktör olacak. İstanbul’da nem oranı gün içerisinde yüzde 65 ile 96 arasında değişkenlik gösterecek. Özellikle sabah saatlerinde yüksek nemin etkisiyle bunaltıcı bir hava hissedilebileceği, akşam saatlerine doğru ise bu oranın biraz daha düşeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK, NEM ARTACAK

Hafta sonu boyunca kademeli olarak düşmesi beklenen sıcaklıkların, önümüzdeki günlerde daha da azalacağı öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, özellikle hafta başından itibaren İstanbul’da sıcaklıkların mevsim normallerine ineceğini, ani hava değişikliklerinin ise dikkat çekici olacağını belirtiyor. Bu sebeple vatandaşların mevsimsel geçiş dönemine uygun şekilde giyinmeleri, özellikle yüksek nem oranına karşı tedbir almaları önem arz ediyor.

RÜZGAR ETKİLİ OLABİLİR

Nem oranının yüksek olduğu bu günlerde, özellikle öğleden sonra zaman zaman kuvvetli rüzgarların da etkili olabileceği uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarların etkisiyle serinleyen havanın nemin baskısını azaltabileceğini belirtse de, özellikle sahil bölgelerinde bu durumun anlık değişiklikler gösterebileceği ifade ediliyor.

Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı hava durumu raporlarını yakından takip etmesi gerektiği belirtilirken, hafta sonu planı yapacakların da güncel bilgilere göre hareket etmeleri öneriliyor. Özellikle hafta boyunca dışarıda zaman geçirecek kişilerin yanlarında hafif bir rüzgarlık bulundurmasının faydalı olabileceği dile getirildi.

Meteoroloji, İstanbul için önümüzdeki hafta itibarıyla sıcaklıkların daha da düşmesini bekliyor. Yağış olasılığı konusunda ise henüz net bir tahmin yapılmazken, vatandaşların hava durumu gelişmelerini izlemeye devam etmeleri gerektiği uyarısı yapıldı.

"İstanbul’da Hava Bugün Nasıl Olacak? Meteoroloji’den 28 Eylül Uyarısı!" haberi, 28 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İstanbul’da Hava Bugün Nasıl Olacak? Meteoroloji’den 28 Eylül Uyarısı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’da Hava Bugün Nasıl Olacak? Meteoroloji’den 28 Eylül Uyarısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Canan Okur Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:28 İstanbul'da Zincirleme Kaza Anında Ortaya Çıkan Tartışma Kavgaya Dönüştü
  2. 12:25 Kemal Kılıçdaroğlu’na AYYAŞ diyen AKP’liye bir ihale daha
  3. 12:21 1 Ocak'tan itibaren tüm meslekler için zorunlu oldu
  4. 12:16 Erzurum'da Atatürk Büstüne Saldırı: Şüpheli Yakalandı
  5. 12:14 Çiftçiler İçin Son Uyarı: ÇKS Başvuruları 31 Aralık'ta Sona Eriyor!
  6. 12:13 Aziz Sancar’dan beyin kanserine umut!
  7. 12:11 Okul Kantinlerinde Fiyatlar Uçtu: Yıllık masraf asgari ücreti aştı!
  8. 12:08 Beyaz Eşya Satışları Ağustosta Sert Düştü! Sektör Zor Günler Yaşıyor!
  9. 12:04 Konut fiyatında fahiş artırıma giden emlakçılara ceza
  10. 12:01 İstanbul'da korkutan AVM yangını
  11. 11:58 Bugün hava nasıl olacak?
  12. 11:52 Binance kurucusu Changpeng Zhao hapisten çıktı!
  13. 11:49 Kamala Harris, Meksika sınırına gitti; sınırda daha sıkı kısıtlamalar getirilmesini önerdi
  14. 11:37 CHP'li Cumhur Uzun: Suriyeliler, yasak olmasına rağmen 5 yılda 3,5 milyon metrekare toprak almışlar
  15. 11:34 İsrail Başbakanı Netanyahu, "Savaşa devam" diyor
  16. 11:32 Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım şirketlerinin ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete’de!
  17. 11:25 Dolandırıcıların yeni yöntemi "pes" dedirtti
  18. 11:18 Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı?
  19. 11:08 Vali Yılmaz'dan Şiddet Olayına Sert Tepki: 'Hak ettiğini yaşatacağız!
  20. 11:01 Yenimahalle'de Korkutan Doğal Gaz Patlaması
Gündem Haberleri