İstanbul’da seçim kurullarında görev yapan hakimlerde AKP paniği…

İstanbul’da seçim kurullarında görev yapan hakimlerde AKP paniği…

İstanbul’da seçim kurullarında görev yapan h... Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Kaynağım, İstanbul'da seçim kurullarında görev yapan hakimlerin tayin edilme endişesi yaşamaya başladığını söyledi" ifadesini kullandı.Deniz Zeyrek, Sözcü'de "Yaz kararnamesi endişesi mi?" başlığıyla...

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Kaynağım, İstanbul'da seçim kurullarında görev yapan hakimlerin tayin edilme endişesi yaşamaya başladığını söyledi" ifadesini kullandı.

Deniz Zeyrek, Sözcü'de "Yaz kararnamesi endişesi mi?" başlığıyla yayımlanan yazısında "YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptali istemiyle AK Parti'nin yaptığı başvuruyu sonuçlandırmasına kısa bir süre kala ilginç gelişmeler yaşanıyor" görüşünü dile getirdi.

Zeyrek şöyle devam etti:

"'Hiçbir şey olmasa da bir şeyler oldu ama biz fark edemedik' sözleriyle 2019 yerel seçimlerinin unutulmaz ismi haline gelen AK Parti'nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz dün basın toplantısı yaparken, aynı dakikalarda TV'lerin altyazılarından 'İstanbul'da sandık kurullarına 32 ayrı soruşturma' haberi geçmeye başladı.

Siz ne derseniz deyin, bu 'eşzamanlılık' hiç tesadüf gibi durmuyordu. Zaten konuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Yavuz, hem şaşırmadıklarını, hem kendilerinin de suç duyuruları için çalıştıklarını söylüyordu. Yavuz'un basın toplantısında yaptığı açıklamaların hiçbiri bende 'Bu detay sonucu etkiler, iptal getirebilir' duygusu yaratmadı.

ŞİKAYETÇİ İLÇE SEÇİM KURULLARI

Ancak, İstanbul'da Anadolu yakasında 3 ilçede başlatılan 32 soruşturma ve 100'den fazla ifade alma işlemi, durumun değişebileceğini düşündürdü. Zira suç duyurularının bir bölümünü AK Parti ile MHP, geri kalanını da sandık sayımlarında suç şüphesi olacak durumlar bulunduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları yapmıştı.

Bu şu anlama geliyordu: Suç duyurusu yapan ilçe seçim kurulu başkanlıkları, bizzat belirledikleri bazı sadık kurulu yöneticilerinin sandık kurulu yöneticisi olma vasıflarını taşımadığı ve sandık sayımlarında 'görevi kötüye kullanma' ve 'seçim kanununa muhalefet' suçlarını işlediğine dair şüphe duymaya başlamış.

İnsanın aklına ister istemez o başkanlıkların bu kritik suç duyurusunu, 31 Mart 2019 günü başlayan ve herkesin gözü önünde 17 gün süren, sayım ve birleştirme işlemleri sırasında neden yapmadığı sorusu geliyor. Hadi diyelim ki sandık başında, ilçe seçim kurullarındaki tekrar sayımlarda AK Parti ve MHP'li sandık kurulu üyeleri, müşahitleri atladı. Peki sandık kurullarını oluştururken, o kurullar 17 gün boyunca oyları sayıp birleştirirken görevi kötüye kullanma ve seçim kanununa muhalefet suçlarını fark edemediler mi?

TAYİN ENDİŞESİ

Bu soruya yanıt ararken, bir yargı mensubu ilginç bir detay paylaştı. Seçim kurullarında hakimlerin bulunduğuna, başkanlığı da en kıdemli olanın yaptığına dikkat çeken kaynağım, İstanbul'da seçim kurullarında görev yapan hakimlerin tayin edilme endişesi yaşamaya başladığını söyledi.

Yargı camiasındaki atamaları takip eden bir Ankara gazetecisi olarak onlara özel bir kararname çıkmayacağını düşünüyorum. Ancak, biraz soruşturunca, kaygının Haziran ayında gündeme gelecek yaz kararnamesi ile ilgili olduğunu öğrendim. YSK İstanbul seçimini iptal etse de etmese de Hakimler Savcılar Kurulu'nun açıklayacağı yaz kararnamesinde İstanbul'daki seçim kurulu üyesi hakimlerin durumuna detaylıca bakmakta yarar olacak."

"İstanbul’da seçim kurullarında görev yapan hakimlerde AKP paniği…" haberi, 03 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İstanbul’da seçim kurullarında görev yapan hakimlerde AKP paniği… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’da seçim kurullarında görev yapan hakimlerde AKP paniği… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  2. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  3. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  4. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  5. 11:31 Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim: Araç Sahiplerine Nefes Aldıran Gelişme
  6. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  7. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  8. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
  9. 11:26 Sözleşmeliden Kadroya Geçenlerin Dikkatine! Emeklilik Hayaliniz Yanabilir: Uzmanlardan Kritik Uyarı
  10. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  11. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  12. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  13. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  14. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  15. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  16. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
  17. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  18. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
  19. 10:55 Ağıt yakarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi: Emine Şenyaşar’a Erdoğan’a hakaretten dava
  20. 10:50 Türkiye Ekonomisine Çare: Prof. Dr. Hakan Kara'dan Çarpıcı Çözüm Önerileri ve Faiz Stratejileri
Haberleri