İstanbul’da Silüetiyle Büyüleyen 10 Restoran

İstanbul’da Silüetiyle Büyüleyen 10 Restoran

İstanbul’da Silüetiyle Büyüleyen 10 Restoran İstanbul’un büyüleyici Boğaz manzarasını izleyip, MICHELIN müfettişleri tarafından önerilen lezzetleri tadabileceğiniz 10 çatı katı restoranı sizin için derledik. Hem manzara hem de gastronomi şöleni sunan bu mekanlarda, unutulmaz bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

ALAF

Hareketli Kuruçeşme semtinde yer alan Alaf, gizli bir mücevher gibi. Dekor, burada sunulan göçebe tarzı mutfağı ve geleneksel sokak lezzetlerini benzersiz bir şekilde yansıtıyor. Kokteyl bar ve mutfağın da yer aldığı çatı terasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Denize yakın bir konumda bulunan bu mekân, rahat bir atmosferle zenginleştirilmiş muhteşem manzaralar sunuyor.



Alaf Adres:
Arnavutköy, Kuruçeşme Caddesi Kuruçeşme Mahallesi, No: 19. Beşiktaş / İstanbul, 34345.

E-Posta. [email protected].
Telefon. 0(532) 015 94 19

ATÖLYE

Atölye'nin büyüleyici manzarasını tanımlayan unsurlar arasında deniz, İstanbul’un Anadolu yakasının silüeti ve Beşiktaş Spor Kulübü stadyumu yer alıyor. Lüks, bu restoran için günlük bir rutin ancak yansıttığı İstanbul manzarasının güzelliği paha biçilemez. Mezelerden mangalda balık ve baklavaya kadar uzanan geniş menü, otantik Anadolu mutfağına bir saygı duruşu niteliğinde. Ayrıca, seçeceğiniz bir kokteyl veya meze eşliğinde şehir ve havuz manzarası için The Roof'a gitmeyi de unutmayın.



 

LOKANTA 1741

Lokanta 1741'in çatı terası, sevgilinizin gözlerine derinlemesine bakmak için mükemmel bir mekân. Loş aydınlatma, bu gözden uzak alanda havadaki romantizmi artırıyor; ayrıca ısıtma sistemi sayesinde, sonbaharda bile dışarıda oturabilirsiniz. Bu mekân, Kakavia balık yahnisi gibi Türk klasiklerine çağdaş bir yaklaşımın tam anlamıyla tadını çıkarabileceğiniz bir ortam sunuyor.



 

MÜRVER

Mürver'in rahat ve çağdaş ortamı, burayı görmek için gelen yerli ve yabancı kalabalığı kendine çekiyor. Ancak burada asıl dikkatleri üzerine çeken Haliç manzarası ve Boğaz'da salınan tekneler. Elinizde bir kokteylle terasta oturmak, özellikle gün batımından hemen önce gelirseniz büyülü bir deneyime dönüşüyor. Batan güneşin manzarası ve şehrin dört bir yanını aydınlatan sayısız ışık unutulmaz bir manzara oluşturuyor. Mürver, açık ateşte pişen yemeklerin tadına varabileceğiniz havalı bir mekân.


 

NİCOLE

İstanbul'un rengârenk tarihi binalarının üzerinden görünen muhteşem manzara ve ay ışığının Boğaza vuran yansıması oldukça büyüleyici bir ambiyans yaratıyor Müfettişlerimiz bu muhteşem manzaraya ilk görüşte aşık oldular! Bu şık restoran, MICHELIN Rehberi tarafından tavsiye edilen bir otel olan Tomtom Suites'in dördüncü katında yer alıyor. Aslen Soeurs Garde-Malades'in ikametgâhı olan bu mekânın güçlü bir karakteri var. Dolma ve kazandibi gibi Türk klasiklerinin özgün bir yorumunu bu muhteşem mekânda tadabilirsiniz.

Nicole adres: 
Firuzağa Mah. Boğazkesen Cad. No:18, Tomtom Kaptan Sok. 34425 Beyoğlu;
02122924467
 

OCTO

Octo'nun dokuzuncu katta yer alan konumu sayesinde ne tarafa dönerseniz dönün Boğazın pırıl pırıl sularını göreceksiniz. Şehrin silüetine görkemli ve heybetli camiler hakim, manzara muhteşem! Japon ombre balığı ve Rom Baba gibi lezzetler burada büyük bir ustalıkla hazırlanıyor. Tatlıdan sonra, havuz başında ve DJ eşliğinde müzik deneyimi için 10. kattaki kokteyl bara mutlaka uğrayın.




 

SPAGO

Loş ışıklar, arka planda dinlendirici lounge müziği ve nefes kesici terasıyla, hava müsaitse gidebileceğiniz yer tam da burası. Spago'da, suşiden ev yapımı taglioliniye ve mangalda deniz ürünlerine kadar uzanan seçeneklerle, hem ortam hem de yemek açısından İstanbul'un havalı, kozmopolit tarafını gerçekten deneyimleyebilirsiniz. Lüks St. Regis otelininbu göz alıcı çatı katı, Maçka Parkı ve Boğaz manzarası için harika bir deneyim sunuyor.



 

TOPAZ

Müzik, şık Topaz'ın tam kalbinde yer alıyor. DJ'ler burada her gün müzik çalıyor ve mekânın sakin atmosferine katkı sağlıyorlar. Kapsamlı seçkilerinden bir kokteyl tatmak için daha iyi bir mekân düşünülemez. Büyük pencereleri sayesinde bu restoran, İstanbul’un ana cazibe merkezlerinden biri olan Boğaz manzarasını önünüze seriyor. Mangalda levreği mutlaka deneyin ve burada servis edilen Akdeniz mutfağının güçlü lezzetlerini keşfedin.



RESTORAN MODERN

Şehrin en güzel sanat noktalarından biri olan İstanbul Modern’in içerisinde yer alan Restoran Modern İstanbul manzarası eşliğinde şef lezzetlerini tatmak için en ideal yerlerden biri. Hem Anadolu’dan hem de Akdeniz’den ilham alınarak hazırlanan menüdeki seçimler arasında hafta sonu brunch’ının da olması, güne manzarayla başlamak isteyenler için güzel bir detay. İç ve dış mekanı oldukça aydınlık tasarlanmış restorandaki lezzetler Şef Tuğçe Mirza Canik imzasına sahip.

İstanbul’un Eşsiz Manzarasının Tadını Çıkaracağınız Restoranlarİstanbul’un Eşsiz Manzarasının Tadını Çıkaracağınız Restoranlar

Restoran Modern Adres:
İstanbul Modern, Kılıçali Paşa, Tophane İskele Cd. No:1/1, Beyoğlu/İstanbul;
05396135854

ULUS 29 

İstanbul gece hayatında önemli rolü olan mekanlardan biri olan Ulus 29, her iki köprüye de hakim, kuşbakışı boğaz manzarası ile hem restoran hem de gece kulübü olarak hizmet veriyor. Farklı jenerasyonları bir araya toplayabilen nadir mekanlardan olan Ulus 29’da dünya mutfakları bir araya geliyor. Mekan, 2023 Michelin İstanbul Tavsiyesi listesinde yerini alıyor. Her damak tadına uygun alternatiflerin yer aldığı menüde malzemelerin tazeliği ve kalitesi hemen dikkat çekiyor. Yemeğin sonuna doğru yükselen müzik ve DJ performansları ile geceye devam etmek isteyenler kulüp tarafına yönelebiliyorlar.

İstanbul’un Eşsiz Manzarasının Tadını Çıkaracağınız Restoranlar

"İstanbul’da Silüetiyle Büyüleyen 10 Restoran" haberi, 11 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan İstanbul’da Silüetiyle Büyüleyen 10 Restoran haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’da Silüetiyle Büyüleyen 10 Restoran 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 15 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:58 Sarıyer'de uyuşturucu operasyonu
  2. 15:55 Naci Görür'den Elazığ depremi açıklaması
  3. 15:52 Adalet Bakanı Tunç: Huzursuzluk yaratan 'cezasızlık' algısını ortadan kaldıracağız
  4. 15:14 Bankalar Sıfır Faizli Kredi Kampanyalarını Duyurdu: 50 Bin TL'ye Kadar Çekebilirsiniz!
  5. 15:14 İBB Burs Başvuruları İçin Ek Süre Verildi: Nasıl Başvurabilirsiniz?
  6. 15:11 AKP'li Hamdi Çamlı'dan Daron Acemoğlu'na 'Nobel'i iade et' çağrısı
  7. 15:07 Borsa Tarihinde Bir Dönüm Noktası: 1.3 Milyon Yatırımcı Tüm Sermayesini Kaybetti!
  8. 15:07 Son Dakika: Sivas'ta Şiddetli Deprem!
  9. 15:07 CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan Demirtaş ve Mızraklı'ya ziyaret
  10. 15:06 İşte Türkiye'nin En Zengin Kadın Sanatçıları: Sıralama Şaşırtıyor!
  11. 15:06 Gerçek Dahiler İçin Zorlu Test: İki Resim Arasında 3 Farkı 14 Saniyede Bulun!
  12. 15:03 Atatürk’ün İzmir’deki tarihi evi, ihmaller nedeniyle restore edilemiyor!
  13. 15:01 Nico Williams: 'Irkçılıkla mücadele bir numaralı hedefim'
  14. 14:58 Bakan Fidan, 8 Kasım'da Atina'ya gidiyor!
  15. 14:55 CHP'li Seyit Torun'dan Gıda Güvenliği İle İlgili Soru Önergesi!
  16. 14:51 Son 5 Yılda Altın, Dolar ve Euro'nun Artışı: 2019-2024
  17. 14:32 2024 Güncel Mevduat Faiz Oranları: En Yüksek Faiz Veren 7 Banka
  18. 14:15 Ücretli çalışan sayısı ağustosta değişmedi!
  19. 13:59 Konkordato Nedir ve Ne Anlama Gelir?
  20. 13:59 Timur Cihantimur karar duruşmasında hakim karşısına çıkıyor
Türkiye Haberleri