İstanbul'da yasadışı organ ticareti yapan 3 Suriyeli, 3 Filistinli yakalandı

İstanbul'da yasadışı organ ticareti yapan 3 Suriyeli, 3 Filistinli yakalandı

İstanbul'da yasadışı organ ticareti yapan 3 ... İstanbul’da özel bir hastaneye böbrek nakli için başvuran Filistin ve Cezayir uyruklu 2 kişinin evraklarının sahte olduğu ve Suriye uyruklu 3 şahıs ile organ ticareti yaptıkları ortaya çıktı.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda 3'ü Filistin, 1'i Cezayir ve 3'ü Suriye uyruklu 7 kişi yakalandı.

İstanbul'da sahte belgelerle yapılan yasadışı organ nakli planı polisin düzenlediği operasyonla bozuldu. Kendilerini "karı-koca" gibi gösteren 3'ü Filistin, 1'i Cezayir ve 3'ü Suriyeli olmak üzere toplam 7 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı "organ ve doku ticareti" suçu ile mücadele çerçevesinde yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Türkiye'de sahte belgelerle yasa dışı organ nakli için plan yapan Filistinli bir hasta ile ona böbreğini para karşılığı satmaya çalışan Cezayir asıllı bir adam ile yasadışı organ ticaretinin organizatörlüğünü yapan Suriyeliler tespit edildi.

 

DONÖRÜ SAHTE EVRAKLARLA GERÇEK EŞ GİBİ GÖSTERDİKLERİ BELİRLENDİ

İddiaya göre 'karı-koca' olduklarını beyan eden Filistin uyruklu böbrek alıcısı Samı Taha M.S. ve Filistin uyruklu donör Ebteehal Abdalaq S.S. isimli kişiler böbrek nakli olmak için İstanbul'da özel bir hastaneye başvurdu. Organ nakli için hastaneye sunulan belgeleri inceleyen polis, yapılan incelemelerde şahısların sundukları evrakların asılsız olduğunu belirledi. İncelemelerde, donör Ebteehal Abdalaq S.S. olarak tanıtılan kişinin, böbrek alıcısı Samı Taha M.S.'nin gerçek eşi olmadığı, Cezayir uyruklu Saadi Sıdı A. isimli şahsın sahte pasaport düzenlenerek şahsın eşi Ebteehal Abdalaq S.S. gibi gösterildiği tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, Suriye uyruklu Mustafa Y., Suriye uyruklu Şerif D. ve Suriye uyruklu Türk vatandaşı Mustafa D. adlı şüphelilerin sahte pasaport ile nakli organize ettiklerini, bu kişilere aracılık ederek nakil işlemlerinde yardım ettiklerini tespit etti. Alıcı şahsın organizatörlerle tüm nakil işlemleri için 50 bin Amerikan doları karşılığında anlaştığı, donör şahsa ise nakil sonrası 12 bin dolar para verileceği anlaşıldı. Organ ticareti organizatörler ile hastane arasındaki bağlantıyı araştıran emniyet ekipleri, Türk vatandaşı Mustafa D. isimli şüphelinin, nakil için başvuru yapılan hastanenin çalışanı olduğu ve uluslararası hasta departmanında görevli olduğu ortaya çıktı.

 

GÖZALTINA ALINDILAR

Yapılan tespitlerin ardından operasyon için düğmeye basan polis, 30 Mayıs'ta birçok adrese baskın yaptı. Operasyonda, sahte belgelerle nakli organize eden Mustafa Y., Şerif D., Mustafa D., böbrek alıcısı Samı Taha M.S, donör Saadi Sıdı A., böbrek alıcısının gerçek eşi Ebteehal Abdalaq S.S. ve böbrek alıcısının arkadaşı Muhammad Omar A. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Polisteki ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden organizatör Mustafa Y., Şerif D., Mustafa D. tutuklanarak cezaevine konuldu. Böbrek alıcısı Samı Taha M.S., donör Saadi Sıdı A. ve böbrek alıcısının arkadaşı Muhammad Omar A. adlı kişilerin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıkları öğrenildi.

"İstanbul'da yasadışı organ ticareti yapan 3 Suriyeli, 3 Filistinli yakalandı" haberi, 06 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 07 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İstanbul'da yasadışı organ ticareti yapan 3 Suriyeli, 3 Filistinli yakalandı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'da yasadışı organ ticareti yapan 3 Suriyeli, 3 Filistinli yakalandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:46 Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
  2. 16:42 Hakan Fidan: "İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya karar verdik"
  3. 16:34 İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
  4. 16:32 KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
  5. 16:13 Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
  6. 16:11 CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
  7. 16:09 Fidan açıkladı: Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
  8. 16:04 Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
  9. 15:55 Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
  10. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  11. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  12. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  13. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  14. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  15. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  16. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  17. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  18. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  19. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  20. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
Gündem Haberleri