İşte 65 yaştan berberlere üniversite sınavından AVM'lere normalleşme tarihleri

İşte 65 yaştan berberlere üniversite sınavından AVM'lere normalleşme tarihleri

İşte 65 yaştan berberlere üniversite sınavın... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından normalleşme takvimi hazırladıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Erdoğan Türkiye'nin normalleşme planını açıkladı. Açıklanan plana göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkmak için 4 saat izin verilecek. 7 ile uygulanan giriş-çıkış yasağı kaldırılırken, diğer şehirlerde 15 günlüğüne uzatıldı. Berber, kuaför ve AVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren açılacak. YKS 27-28 Haziran'da, LGS ise 20 Haziran'da yapılacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından normalleşme takvimi hazırladıklarını açıkladı.

İŞTE NORMALLEŞME PLANI

Bir normalleşme planı hazırladık. Bu takvim bir anda mart ayının ilk günlerindeki hayatımıza dönüş anlamına gelmiyor.

Rehavete de karamsarlığa da kapılmadan bu mücadeleyi yürüteceğiz. İlk olarak Mayıs ayının normalleşme planını açıklayacağım. İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımızadır.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA İZNİ

65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde 4 saatlik yürüyüş planı olarak kaldırıyoruz. 31 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonu da devam edecek.

7 İLE YASAK KALKTI, DİĞER İLLERE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI 15 GÜN UZATILDI

Kurallara riayet düzeyine bakarak sonraki haftalarda aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasını sürdürüyoruz. 31 ilde şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır.

Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacağız. Diğer illerimizde giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

Tek çift ticari plakalı taksi uygulamasını 15 Mayıs'ta kaldırıyoruz.

MASKE SATIŞINA İZİN VERİLECEK

Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske, bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz.

Maske türlerine göre üst fiyat belirleyerek halkımızı mağdur edecek girişimlerin önünü keseceğiz. Hac farizasının yerine getirilip, getirilmeyeceğine ilişkin olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız kendi içinde ve diğer ülkelerle görüşerek kararını verecek.

ASKERLİK TERHİS İŞLEMLERİ 31 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme 1 Haziran'da, bedelli askerlik 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

BERBER, KUAFÖR VE AVM'LER 11 MAYIS'TA AÇILIYOR

Berber kuaför güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. AVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.

YKS VE LGS ERTELENDİ

YKS 27-28 Haziran'da, LGS ise 20 Haziran'da yapılacak.

Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takipleri 15 Haziran'da başlayacak.

AVM'ler  SINIRLI AÇILACAK

Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. İstanbul, Ankara, İzmir'deki ticari taksiler için tek çift plaka uygulamasını 5 Mayıs itibariyle sona erdiriyoruz. Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren sınırla olarak hizmet vermeye başlayabilecek.

CHP'yi ES GEÇMEDİ!  DARBE, CUNTA ÖZLEMİYLE YANIP TUTUŞUYORLAR

Sandığı hazmedemeyen bu faşist zihniyet hala vesayet, darbe, cunta özlemiyle yanıp tutuşuyor. CHP yöneticilerinin sadece son bir haftaki beyanlarını alt alta koyduğunuzda ortadaki tablo bize bunu söylüyor. Demokratik yöntemlerle iktidara gelmek yerine darbeyle ülkenin yönetimini gasp etme hevesiyle hareket edenler 15 Temmuz'da milletten aldığı derse rağmen aynı yolda yürümekte ısrar ediyorlar. Sürekli yalan söyleyerek siyaset yapılmaz. Sürekli yanlış söylemlerle insanlar haksız itham edilerek siyaset yapılmaz. Doğru olmadığını çok iyi bildikleri konuları pervasızca ve yol açtığı sonuçları umursamadan tartışmaya açanların yaptıkları işin adı siyaset değildir. Bunların kasetle göreve gelmiş genel başkanları da aynı yöntemi kullanıyor. Hal böyle olunca yardımcılarına, il başkanlarına diyecek söz bulamıyoruz.

"İşte 65 yaştan berberlere üniversite sınavından AVM'lere normalleşme tarihleri" haberi, 04 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İşte 65 yaştan berberlere üniversite sınavından AVM'lere normalleşme tarihleri haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte 65 yaştan berberlere üniversite sınavından AVM'lere normalleşme tarihleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:45 Orta Doğu Gerilimi ve ABD Talebi: Brent Petrolü Fiyatlarını Yükseltiyor
  2. 22:39 Ukrayna, Rusya'ya Karşı F-16 Uçakları İçin Hazırlanıyor
  3. 22:27 Yabancı Ülkelerden 85 Bin İşçi Alacak! Aylık 145 Bin TL Maaşla Çalışan Aranıyor!
  4. 22:27 Salyangoz Yemeği Sosyal Medyada Tartışma Yarattı!
  5. 22:21 Beşiktaş, Rey Manaj İçin Sivasspor'la Görüşmelerde: Transfer Bombası Patlıyor!
  6. 22:18 Fenerbahçe'de Başkanlık Heyecanı: Aziz Yıldırım'ın Talimatı ve Ali Koç'un Belirsizliği
  7. 22:13 Rio Grande do Sul'da Sel Felaketinde Elon Musk'ın Yardımı: 1000 Web Anteni Bağışlandı
  8. 22:09 Microsoft'un Mobil Oyun Mağazası Yolda: Candy Crush ve Minecraft'ten Başlayacak
  9. 22:03 Michy Batshuayi: Fenerbahçe'den Leeds United'a Transfer Yolunda
  10. 21:57 Nijerya Senatosu, Uyuşturucu Kaçakçılarına İdam Cezası Getiren Tasarıyı Kabul Etti
  11. 21:48 Fenerbahçe, gelecek sezon için oldukça yoğun bir programla karşı karşıya olacak
  12. 21:48 Google'a rakip olacak: OpenAI'dan yapay zekalı arama motoru!
  13. 21:45 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 10 Mayıs puan durumu!
  14. 21:44 Banyonuz kanalizasyon mu kokuyor? İşte o kokudan nasıl kurtulacağınız!
  15. 21:44 Süper Lig'de Lider Galatasaray, Şampiyonluk İçin Kritik Haftalara Giriyor!
  16. 21:37 Amerikan Ajansı: Şiddetli Jeomanyetik Fırtına Alarmı!
  17. 21:31 Kiev Yetkilileri: Rus Saldırı Girişimi Püskürtüldü, Siviller Tahliye Ediliyor
  18. 21:28 BM, Filistin'in Tam Üyelik Başvurusunu Yeniden Değerlendirecek
  19. 21:28 Elektronik cihazlara dikkat: Son 19 yılın en güçlü güneş patlaması gerçekleşti!
  20. 21:24 Mbappe, PSG'den ayrılacağını duyurdu
Politika Haberleri