Uzmanlardan aşırı sıcak havalarda araç yangınlarına karşı uyarı

Uzmanlardan aşırı sıcak havalarda araç yangınlarına karşı uyarı

Uzmanlardan aşırı sıcak havalarda araç yangı... Mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları sebebiyle araç içinde unutulan yanıcı özelliği taşıyan malzemelerin tehlike saçtığı belirtilerek, araçlarda patlayıcı, parlayıcı, yanıcı malzemelerin bulundurulmaması gerektiği...

Uzmanlardan aşırı sıcak havalarda araç yangınlarına karşı uyarı

Konya İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici:

"Araçlarda patlayıcı, parlayıcı, yanıcı malzemeleri bulundurmayalım"

KONYA - Mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları tüm yurtta etkili olmaya devam ediyor. Şu günlerde araç içinde unutulan yanıcı özelliği taşıyan malzemelerin tehlike saçtığını belirten uzmanlar, sıcaklığa maruz kalan bazı ürünlerin patlama sonrası araçlarda büyük yangın çıkarabileceği tehlikesine karşı uyarılarda bulunmuş oldu.

Tüm yurt genelinde son günlerde etkili olan kavurucu sıcaklara karşı uzmanlardan araçlar içinde uyarı geldi. Hava sıcaklıklarının artışından dolayı aşırı derece ısının araçların içerisinde unutulan veya konulan yanıcı özelliği taşıyan ürünler tehlike saçıyor.

Konya'da 2023 senesinde 1 Ocak itibarıyla araç yangın sayısı 272 adet olarak kayıtlara geçti. Bu yangınların çıkış sebeplerinden bazıları ise, araç içerisinde unutulan çakmak, powerbank, parfüm ve pil gibi yangına neden olabilecek ürünler olarak belirlendiğini aktaran Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, "Konya'da 2023 senesinde yani 1 Ocak itibarıyla araç yangın sayısı 272 adet olarak kayıtlara geçti. Bunların sebeplerini eğer sıralayacak olursak, taşıdığı yük yangınlarının araca sirayet etmesi, trafik kazaları, kundaklama, sabotaj, iş yeri arazi ve konut yangınlarının araca sirayet etmesi, araç motoru ve aracın elektrik aksamından kaynaklı yangınlar olarak tespit edildi. Bir de araçta bırakılan eşyalar sebebiyle çıkan yangınları sınıflandırabiliriz" dedi.

"Araçta bırakılan eşyalar yangına neden olabilmektedir"

Yangınların özellikle sürücülerin kullandığı yanıcı, parlayıcı maddelerden çıktığını aktaran İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, "Araçta bırakılan eşyalar sebebiyle çıkan yangınlar özellikle sürücülerin kullandığı yanıcı, parlayıcı ve ateş yakmak maksadıyla kullanılan eşyalardan çıkmaktadır. Bunlar arasında çakmaklar, çakmak gazı, dolum tüpü, her türlü basınçlı deodorant kutusu ve alkollü parfümeri ürünler. Araçta şarja bırakılan piller, bataryalar, powerbank veya cep telefonu içindeki bataryalar ayrıca nadiren de olsa, mercek etkisi yapan gözlük camları, alkollü kolonya gibi her türlü yanıcı ve parlayıcı sıvılar gibi gene her türlü patlayıcı maddeler bulunmaktadır. Bunun yanında araçlarını yıl içerisinde yaptırılmadığında gazlı ve benzinli arabalardaki geçişlerde kullanılan hortumların zaman içerisinde yıpranması ve gaz kaçırmasıyla birlikte olabilen yangınlar meydana gelebiliyor. Bunlara kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Araçlarımızda patlayıcı, parlayıcı, yanıcı malzemeleri bulundurmayalım, bırakmayalım"

Araç bakım mevzusunda da sürücülere uyarılarda bulunan İşbitirici, "Yanıcı ve parlayıcı ürünler sıcak havalarda araçta bırakılmaması gerekiyor. Özellikle bu son günlerdeki sıcaklarda araç içindeki sıcaklığın artmasıyla bu olumsuzlukların yaşanabileceğini göz ardı etmeden dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlarla ilgili hassasiyetimizi korumamız gerekiyor. Lütfen araçlarımızda patlayıcı, parlayıcı, yanıcı malzemeleri bulundurmayalım, bırakmayalım, bu tarz şeyleri unutmayalım. Dolayısıyla kendi güvenliğimiz açısından bu hususlara dikkat edelim diye burada bizim bir tavsiyemiz olacaktır. Bunun haricinde araçlarımızın da senelik bakımlarını dikkatsizlik etmeyelim. Kusursuzca yaptıralım kesinlikle" diye konuştu.

"Uzmanlardan aşırı sıcak havalarda araç yangınlarına karşı uyarı" haberi, 11 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. GENEL kategorisi altında bulunan Uzmanlardan aşırı sıcak havalarda araç yangınlarına karşı uyarı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uzmanlardan aşırı sıcak havalarda araç yangınlarına karşı uyarı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. GENEL konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  2. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  3. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  4. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  5. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  6. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  7. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  8. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  9. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  10. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  11. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  12. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  13. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  14. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  15. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  16. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  17. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  18. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  19. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  20. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
Gündem Haberleri