'İşte böyle tokadı yersin'

'İşte böyle tokadı yersin'

'İşte böyle tokadı yersin' AKP'li bakanların Avrupa'da miting yapmalarının engellenmesiyle başlayan gerilim, 2013 yılında Avrupa'da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik uygulamalar sonrası AKP'lilerin sözlerini hatırlattı.Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist...

AKP'li bakanların Avrupa'da miting yapmalarının engellenmesiyle başlayan gerilim, 2013 yılında Avrupa'da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik uygulamalar sonrası AKP'lilerin sözlerini hatırlattı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, 15 Mayıs 2013 tarihinde Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda düzenledikleri ortak basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Beşar Esad’a benzetmesine tepki göstererek, toplantıyı terk etmişti. Bu olayın ardından ikilinin, Swoboda'nın makamında gerçekleşmesi planlanan görüşmesi de iptal edilmişti. Swoboda, Brüksel’deki Esad kriziyle ilgili, "Erdoğan, Suriye halkına yönelik savaş ve teröre devam eden Esad'la kıyaslanamaz. AP Sosyalist Grubu Esad’ın Suriye politikasına karşıdır. Ve bir an önce yönetimi bırakmasını istiyoruz. Sivilleri katleden bir diktatörün Erdoğan ile kıyaslanması bizim savunduğumuz ilkelere terstir'' demişti. Swoboda "Kılıçdaroğlu, AP Sosyalist Grubu logosu önünde Esad-Erdoğan kıyaslamasını yapmasını kabul etmemiz mümkün değil. Misafirseniz kurallara uymak zorundasınız. AP Sosyalist Grubu’nun kuralları belli" ifadelerini kullanmıştı.

BRÜKSEL HAVASI ÇARPIYOR

AKP yönetimi ile Avrupa arasında sıcak ilişkilerin olduğu günlerde yaşanan bu olayda AKP yönetimi Kılıçdaroğlu'na karşı Avrupalı politikacılara destek vermişti.

Dönemin AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'de yaptığı açıklamalara ilişkin, "Kemal Bey'i her gidişinde Brüksel havası çarpıyor. Bu sefer de hava sert esmiş olacak ki iyice şirazeden çıkmış. O hava daha çok çarpmaya devam edecek Kemal Bey'i" demişti.

KILIÇDAROĞLU'NA YURTDIŞI YASAĞI KONMALI

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: "Sayın Obama ve ekibi, Başbakanımızı, Başbakan olmasına rağmen devlet başkanı protokolü ile karşıladılar ama öte yandan CHP'nin Genel Başkanının ise görüşmesini iptal ettiler ve görüşme konusunda verilen izinleri ortadan kaldırıp; 'bu üslupla bizim çatımız altında konuşamazsınız' diye adeta kovdular oradan. Üzücü olan bir şey de şu; kendi konuşmalarında da var, Swoboda'nın açıklamalarında da var. Kapıya kadar gidiyor sayın Kılıçdaroğlu. Kabul edilmeyince geri dönüyor ama Türkiye'ye iner inmez 'ben iptal ettim' diyor. Ya bari bu kadar Avrupa'nın gözünde de bizi rezil edecek bir yalanı hem de o insanla yaşadıkların ortadayken söyleme. Ama maalesef alışkanlık haline gelince, Türkiye döndüğünde aynı yalanı bir kez daha söyledi. Eminim ki Swoboda ve orada yaşayanlar bizdeki muhalefetin ne kadar yalan üzerine, iftira üzerine bina edildiğini; Kılıçdaroğlu'nun orada yaşadıklarıyla Türkiye'de yaptığı açıklamaları mukayese edince daha net görecektir.(...) Buradan CHP'lilere tavsiyede bulunuyorum. Kılıçdaroğlu'nun CHP ve Türkiye'yi daha fazla rezil eden durumlara sokmaması için parti meclisi bir karar almalı. Kılıçdaroğlu'nun Türkiye toprakları dışında, hatta CHP grup toplantıları dışında siyaset yapmasını yasaklamalıdır. Çünkü ancak CHP grubu içindekiler Kılıçdaroğlu'nu alkışlıyorlar ama onun dışındakiler alkışlamıyor. Çünkü ideolojik bir körlük içinde olduğunuzda gerçekleri göremiyorsunuz. O yüzden CHP Genel Başkanına parti meclisi, yurt dışı seyahat yasağı koyarsa, grupta yaptığı iftira, hakaret ve yalan üzerine konuşmaları, grup dışında tekrarlamama kararı alırlarsa, o zaman belki CHP Genel Başkanı, CHP'ye daha az zarar verir diye düşünüyorum. Umarım parti meclisi, bu seyahati değerlendirir ve ona göre bir karar verir."

İŞTE BÖYLE TOKAT YERSİN

Dönemin Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik: ''Evde kalmış kızlar gibi, 'beni ne doktorlar ne mühendisler istedi, ama ben gitmedim' sözleri olur ya, onlar gibi 'Ben gitmedim.' diyorlar şimdi. Maalesef CHP hazin bir durumdadır. (...) İşte bilmediğin için böyle tokat yersin. Böyle tepe taklak gelirsin Türkiye'de ağlarsın. 'Efendim bize kimse demokrasi dersi veremez' ama sen herkese demokrasi dersi vereceksin öyle mi? Bir de insanın yüzünün kızarması lazım. Yüz kızarmazsa eğer şefkat ve merhamet duygularını kaybetmişseniz ve gözünüz de yaşarmıyorsa bu insanlığın bittiği noktadır. CHP böyle olmamalıydı"

">

"'İşte böyle tokadı yersin'" haberi, 13 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'İşte böyle tokadı yersin' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'İşte böyle tokadı yersin' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  2. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  3. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  4. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  5. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  6. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  7. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  8. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  9. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  10. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  11. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  12. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  13. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  14. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  15. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  16. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  17. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  18. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  19. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  20. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
Gündem Haberleri