İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözleri

İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözleri

İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşmenin ardından kongre kararı çıktı. AKP için Mayıs sonunda kongre yapılacağı konuşuluyor. Peki dünkü görüşmede neler yaşandı? Erdoğan'ın...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşmenin ardından kongre kararı çıktı. AKP için Mayıs sonunda kongre yapılacağı konuşuluyor. Peki dünkü görüşmede neler yaşandı? Erdoğan'ın Davutoğlu'na söylediği son sözler ne oldu? Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan dünkü görüşmenin detaylarını yazdı.

ERDOĞAN'IN GÖÜRŞTÜĞÜ ÜÇ İSİM

İşte o yazıdan ilgili kısımlar:

...29 Nisan sabahından bu yana ama özellikle önceki gün ve dün Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık karargahlarında yoğun bir trafik yaşanıyor. Bu trafik arasında, Beştepe'deki dünkü görüşmenin bir gün öne alınmasının kararlaştırıldığı bir "Miraç Kandilitebrikleşmesi" de var.

Önceki akşam Cumhurbaşkanı'nı Kandil'i kutlamak için arıyor Başbakan. Kulislere yansıyan bilgilere göre olağanüstü olağan görüşmenin bir gün öne çekilmesine karar veriliyor.

Dünkü trafiğin içindeki isimlerden biri TBMM Başkanı İsmail Kahraman. Cumhurbaşkanıve Başbakan'la görüşen isimlerden öne çıkan diğerleri Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bir araya geldiği üç isimle uzun süreli görüşmeler yapıyor.
Bu isimler; İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Davutoğlu sonrası AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için yapılan tahminlerde adı ilk sıralarda yer alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım. Bu isimler dikkat çekici.

BAŞBAKAN ANLATIYOR

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık cephesinde son bir haftada yaşanan baş döndürücü gelişmeler dünkü görüşmeyle sonuçlanıyor.

Her şeyden önce hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlık'tan gelen bilgiler görüşmenin genel havasının gerilimli bir üsluptan uzak olduğu yolunda. Zaten aksi beklenemez.

Dünkü buluşma Davutoğlu açısından sadece Cumhurbaşkanı ile değil kendisini siyasete ve Başbakanlığa taşıyan lideriyle yapılan bir görüşme.

Erdoğan açısından da kuşkusuz yıllar içinde oluşan yakınlık ve kaderdaşlık söz konusu.
Görüşmede Davutoğlu'nun; uhdesinde bulunan görevleri, Genel Başkanlığı, Başbakanlığı yapma ve anlama biçimi üzerine düşüncelerini Cumhurbaşkanı ile paylaştığını söyleyebiliriz.

Bu noktada Başbakan'ın ülkenin temel meselelerinde siyaset yapma ve karar verme tarzı konusundaki yaklaşımını ve kimi yanlış anlamalara ilişkin görüşlerini de aktardığı belirtiliyor.

Bu bağlamda çözüm sürecine yeniden dönülebileceği şeklinde anlaşılan veCumhurbaşkanı ile son dönem gerilim konularından biri olan meselenin de gündeme geldiği kaydediliyor.

KAFALARDA BİTMİŞTİ

Başbakan Davutoğlu, görüşmeye cebinde bir istifa metniyle gitmiyor. Buna karşın, son AK Parti grup toplantısındaki konuşmayı yapmış olmanın rahatlığı içinde ve bir kararlaBeştepe'ye gittiği vurgulanıyor.

Diğer yandan kaynaklar, "Cumhurbaşkanı açısından olay kafasında bitmişti" ifadesini kullanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Davutoğlu'na görevi devrettiği dönemden bu yana gelişen ve kriz alarmı veren bir çok kritik olayda ilişkinin test edildiğini düşündüğü belirtiliyor.
Hem parti yönetimine ilişkin ayrışma noktaları hem de Başkanlık konusundaki uyum ve kararlılık sorununun Cumhurbaşkanı açısından öncelikle dikkate alındığı kaydediliyor.
Cumhurbaşkanı'nın bir "birikimin" sonucunda karar vererek dünkü görüşmeyi yaptığı ifade ediliyor. Bu nedenle, görüşmede Davutoğlu'nu dinlediği ancak temel ayrışma noktalarında mesafe almasına izin vermediği belirtiliyor.

ERDOĞAN'IN DAVUTOĞLU'NA SON SÖZÜ

1,5 saati aşan görüşmenin sonunda tek seçenek Cumhurbaşkanı tarafından dile getiriliyor. Erdoğan, "Doğru olanı; kongreyi toplayın, devredin" diyor. Dün görüşmenin ardından Ankara kulislerine, "ortak bir karar oluştuğu" bilgileri yansıyor.

"Davutoğlu'ndan sonra kim olur" sorusuna kulislerde dün gece itibariyle verilen yanıt da şöyle: "Kamuoyunun ve AK Parti kadrolarının beklemediği bir isim olmaz. Kimlerin isminin konuşulduğu belli."

Bu yanıt seçenekleri azaltıyor. Davutoğlu'nun; uzlaşmayı önceleyen, çalışkan, iddialı, temiz ve güler yüzlü imzası AK Parti hanesinde derin bir çentik attı. Ortada yeni bir takvim var.

Mayısın son günlerinde AK Parti'de yeni bir sayfa açılıyor diyebiliriz.

Her zaman bir vizyon ve iddia sahibi olan Davutoğlu'nun bu sayfada kendisini nasıl konumlandıracağının işaretlerini bugün alacağız. Ve Türkiye'yi sistem değişikliğine taşıma iddiasıyla ilerleyecek daha hızlı bir sürece tanık olacağız. Bu süreçte değişmeyecek tek şey Erdoğan'ın liderliği ve siyasete yön verme gücü olacak.

"İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözleri" haberi, 05 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözleri haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  3. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  4. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  5. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  6. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  7. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  8. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  9. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  10. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  11. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  12. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  13. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  14. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  15. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  16. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  17. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  18. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  19. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  20. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
Politika Haberleri