İşte futbolcuları bekleyen dört büyük tehlike

İşte futbolcuları bekleyen dört büyük tehlike

İşte futbolcuları bekleyen dört büyük tehlike Futbol liglerinin 12 Haziran’da tekrar başlamasının erken olduğunu belirten Dr. Bağrıaçık oyuncular ve teknik heyet için 4 büyük tehlikeyi sıraladı.

Futbol liglerinin 12 Haziran’da tekrar başlamasının erken olduğunu belirten Dr. Bağrıaçık oyuncular ve teknik heyet için 4 büyük tehlikeyi sıraladı.

Sözcü'den Nazan Doğaner Halıcı'nın haberine göre, TFF Başkanı Nihat Özdemir; bir süre önce Türkiye'deki futbol liglerinin 12 Haziran'da tekrar başlamasının planlandığını açıkladı. Kimi ‘oynanamaz', kimi ‘oynansın' derken yeni bir tartışma başladı…

Daha önce basketbol, futbol ve güreş milli takımlarımızın ve Galatasaray'ın kulüp doktorluğunu yapan Dr. Adnan Bağrıaçık'a “Siz ne dersiniz?” diye sordum…

“4 büyük risk var… En sonda söyleyeceğim şeyi en başta söyleyeyim: Lig yeniden başlasa bile büyük ihtimalle yarıda kalır!” dedi. Liglerin açılması durumunda 4 tehlikeyi şöyle sıraladı:

1 – Takımdaki riskler: Bir takım oyuncu, antrenör, sağlık ekibi, malzemeci ve diğer yardımcı personeller olmak üzere yaklaşık 50 kişiden oluşuyor. Bu 50 kişinin öncelikle her birinin kendi evlerindeki risklerden başlayabiliriz.

Evlerinde en azından eşleri dışarı çıkıp alışveriş yapıyordur, eve temizlikçi, şoför gibi gelen yardımcı personeller gibi ekstra kişileri de sayarsak zaten her oyuncu, her kişi birer corona riski taşıyor olabilir.

2 – Tesislerdeki riskler: Diyelim ki bu 50 kişide corona testi negatif, enfeksiyon yok. Bunlar antrenmana çıktılar. Burada risk kümesi biraz daha genişler.

İdareciler (Fatih Terim–Abdürrahim Albayrak gibi…) saha bakımından sorumlu olanlar, mutfak elemanları, güvenlikçiler derken yaklaşık en az 30 kişi daha ekleyin bu risk alanına. Fenerbahçe'nin iki saha çalışanı ve idarecisinde yeni 3 (+) test sonuçları açıklandı.

3 – Yolculuk–uçak–otel riskleri: Diyelim ki tesislerden antrenmanlardan da sorunsuz çıktık. Maça giderseniz sizi havaalanına taşıyan otobüs, muavin, havaalanı ortamı, uçak içi havası, hostesler, karşılaşabileceğiniz hayranlar, kalacağınız otel ortamı, otel çalışanları derken risk kümesi biraz daha büyüdü mü? Aslında en riskli alan maalesef havaalanı ortamı gibi görünüyor.

4 – Maçtaki riskler: Geldik sahaya… Karşınızdaki 11 futbolcu, hakemler, yedek kulübeleri, güvenlikler, idareciler, TFF sorumluları, kameramanlar, stat görevlileri (ışık-çim-temizlik-vb.), yayıncı kuruluş spikerleri vs. derken oldu mu risk kümesi kocaman patlamaya hazır bir balon?

Yani uzun sözün kısası bu iş çok zor! Tek şansımız bir mucizeyle önümüzdeki günlerde virüsün birdenbire bir mutasyon geçirmesi ve etkisinin hafiflemesi. Tek bir sporcunun bile bu süreci kalıcı akciğer hasarı ile geçirmesi maalesef çok ağır bir sonuç olur.

Nitekim, Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara; corona enflamasyonu sonrası akciğerlerde kalıcı problem olabileceğini söyledi. Futbolcuların direkt akciğer kapasitesi ve nefesle işlerinin olduğunu düşündüğümüzde başka bir söz söylemeye gerek kalmıyor.

"İşte futbolcuları bekleyen dört büyük tehlike" haberi, 20 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan İşte futbolcuları bekleyen dört büyük tehlike haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte futbolcuları bekleyen dört büyük tehlike 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
    2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
    3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
    4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
    5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
    6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
    7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
    8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
    9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
    10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
    11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
    12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
    13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
    14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
    15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
    16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
    17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
    18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
    19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
    20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
    Spor Haberleri