İşte HDP'de liderlik için konuşulan üç isim

İşte HDP'de liderlik için konuşulan üç isim

İşte HDP'de liderlik için konuşulan üç isim HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 11 Şubat’ta gerçekleşecek kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından parti kulislerinde pek çok isim eş genel başkanlık için konuşulmaya başlandı. HDP Sözcüsü...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 11 Şubat’ta gerçekleşecek kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından parti kulislerinde pek çok isim eş genel başkanlık için konuşulmaya başlandı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in ismi geçerken, partinin yetkili kurullarında eş genel başkanın belirlenmesine yönelik henüz bir tartışma yürütülmedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kongrede aday olmayacağını açıklaması, 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek kongreye yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre kala parti kulislerinde kimin eş başkan olacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi. HDP içinde kongre hazırlıkları geçen Eylül ayından bu yana devam ederken, Demirtaş’la yola devam edilmesi yönünde bir irade bulunuyordu. Ancak Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından HDP’nin eş genel başkanını belirlemek için bir ay gibi kısa bir süresi kalmış oldu. Edinilen bilgiye göre; HDP’li milletvekillerinin katılımıyla Diyarbakır’da iki gün boyunca süren toplantılarda eş genel başkanlık konusu gündeme gelmedi. Toplantıda kongre hazırlıkları konuşulurken, HDP’nin yeni dönemde özellikle Meclis bünyesinde nasıl bir siyaset izlemesi gerektiği gibi konular ele alındı.

Cumhuriyet'in haberine göre, HDP kulislerinde yeni eş genel başkanın belirlenmesi için öncelikle tabanın görüşlerinin alınacağı ve bu kapsamda bir tartışma yürütüleceği ifade ediliyor. Ocak ayı boyunca HDP’nin Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştireceği 15 konferansta parti tabanı ve delegelere kimi eş genel başkan olarak görmek istedikleri sorusu yöneltilecek. Söz konusu toplantılardan çıkacak sonuç HDP’nin yetkili kurullarında tartışıldıktan sonra nihai bir isim belirlenecek.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER
HDP’nin yetkili kurullarında tartışılmasa da parti kulislerinde kimin eş genel başkan olabileceği konusunda pek çok isim dile getiriliyor. Bu kapsamda öne çıkan isimlerin başında HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İmralı Heyeti üyesi ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder geliyor. Söz konusu isimler arasında Baydemir’in ismi ağırlık kazanıyor.

Öte yandan HDP tabanının Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından partiye tepki gösterdiği yönünde özellikle sosyal medya üzerinden bir algı yaratılmak istendiği belirtildi. Parti tabanının Demirtaş’ın aday olmayacağı açıklamasına üzüldüğü ancak parti yönetimine herhangi bir tepki göstermediği ifade ediliyor. Sosyal medya üzerinden özellikle “Demirtaş’a sahip çıkılmadığı'' algısının yaratılmak istendiği ve bununla parti tabanının yönlendirmek istendiğine dikkat çekiliyor.

"İşte HDP'de liderlik için konuşulan üç isim" haberi, 08 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 08 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İşte HDP'de liderlik için konuşulan üç isim haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte HDP'de liderlik için konuşulan üç isim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  2. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  3. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  4. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
  5. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
  6. 16:35 TCG Nusret Müze Gemisi İzmir'de ziyarete açıldı
  7. 16:34 Beşiktaş-Ankaragücü maçının ilk 11'leri belli oldu
  8. 16:34 Prostat Kanseri Araştırmasıyla Yeni Organ Keşfi: Tüp Tükürük Bezi!
  9. 16:32 Özel açıkladı: Erdoğan'la haftaya görüşmeyi planlıyoruz
  10. 16:31 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: "Siyonist rejiminden geriye hiçbir şey kalmayabilir"
  11. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  12. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  13. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  14. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
  15. 16:07 Kibirli CEO'nun diploması sahte olabilir mi?
  16. 16:07 Beklenen An Geldi! Arda Güler Real Madrid'de İlk 11'de!
  17. 16:07 Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye Ligi'nin Tescil Olmama Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
  18. 16:06 Aslan Pençesini Gösterdi: Icardi'nin 23 Nisan'da Fenerbahçe'ye Gönderdiği Mesaj!
  19. 16:05 Müjdeli Haber! Koç Holding Ödemelerini Yarın Hesaplara Yatırıyor!
  20. 15:55 Katar açıkladı: Gazze'de uluslararası arabuluculuk rolümüze bağlıyız
Gündem Haberleri