İşte Reina katliamcısının eğitlildiği yer

İşte Reina katliamcısının eğitlildiği yer

İşte Reina katliamcısının eğitlildiği yer Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'daki Reina gece kulübünde 39 kişiyi kurşuna dizen dinci terörist Abdulkadir Masharipov'un, Afganistan'daki kamplarda eğitildiği ortaya çıktı. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, 2010...

Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'daki Reina gece kulübünde 39 kişiyi kurşuna dizen dinci terörist Abdulkadir Masharipov'un, Afganistan'daki kamplarda eğitildiği ortaya çıktı. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, 2010 yılından itibaren artarak yapılanan terör ağının Irak ve Suriye'den sonra yeni hedefinin Türkistan olduğu, Anadolu'nun da hedefleri arasında bulunduğu belirlendi.

Suriye ve Irak'ta bulunan yabancı uyruklu teröristler arasında Orta Asya kökenlilerden özel birlikler oluşturuldu. Bunların tamamına yakınının Uygur, Özbek, Kazak, Kırgız, Azerbaycan, Türkmen, Dağıstan kökenli oldukları tespit edildi. IŞİD'e Türkiye'den de önemli ölçüde katılım oldu. Örgütün, eylemlerini Türkiye'ye de taşıma planı olduğu anlaşıldı. Türkiye'den giden teröristlerin de, Orta Asyalı gençlerle birlikte eğitime alındığı, bu yüzden aralarında samimiyet doğduğu kaydedildi.

TÜRKİSTAN İSLAM ORDUSU PARTİSİ

El Kaide-IŞİD-Taliban üçgeninde gençlere yönelik terör projesi yürütüldüğü açıklandı. Türkçe Konuşan Ülkeler Gazeteciler Derneği'nin 2016 yılı raporunda, Doğu Türkistan bölgesinde Uygur Türklerinin El Kaide ve Taliban'a yakın olan ve kendilerini “Türkistan İslam Ordusu'' veya “Türkistan İslam Partisi'' olarak adlandırdıkları, bu yapının Suriye'de de faaliyet yürüttüğü belirtildi. Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan, El Kaide ve yan örgütlerin, ileride Türk soylu ülkelerde artabileceğini öne sürdü.

Orta Asya ülkelerinden Suriye'ye gelen gruplar arasında Selefilik de dikkat çekiyor. Aileleri ile birlikte gelen militanlar, inandıkları İslam'ı yaşayacakları yeni bir yurt bulduklarını belirterek kendilerini “muhacir'' olarak adlandırıyor. Bu gruplar, 2014'ten itibaren Musul, Rakka ve İdlib bölgesine geçti. Özellikle Doğu Türkistan'dan aileleriyle beraber Suriye'ye göç edenlerin sayısı binlerle ifade ediliyor.

İLK DURAKLARI, TORA BORA DAĞLARI OLUYOR

Türkçe Konuşan Ülkeler Gazeteciler Derneği'nin hazırladığı raporda Afganistan-Pakistan hattında El Kaide, Taliban örgütlerinden doğan IŞİD'in kampları anlatıldı. Asya ülkelerinden gelen militanların eğitildiği belirtilen raporda şu çarpıcı bilgiler yer aldı: Türk Cumhuriyetinden örgüte katılacak olan bir gencin ilk durağı bu kamplar oluyor. Suriye'de faaliyet gösteren teröristlerin önemli bir bölümü Afganistan'da Celalabad'ın 35 kilometre güneyinde Pakistan sınırına bir günlük yürüme mesafesinde bulunan Tora Bora dağları ve çevresinde bulunan kamplarda eğitiliyor. Gençler ardından Irak ve Suriye'ye gönderiliyor. Orta Asya'daki Fergana Vadisi'nde artık sayıları yüzlerle ifade edilen kamp bulunuyor.

"İşte Reina katliamcısının eğitlildiği yer" haberi, 19 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İşte Reina katliamcısının eğitlildiği yer haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte Reina katliamcısının eğitlildiği yer 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Gündem Haberleri