İşte Türkiye'de Nisan ayının futbol istatistikleri ve tabloları

İşte Türkiye'de Nisan ayının futbol istatistikleri ve tabloları

İşte Türkiye'de Nisan ayının futbol istatist... Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Nisan ayı raporunu açıkladı. Raporda ay boyunca en çok konuşulan başlığın olaylı geçen Fenerbahçe – Beşiktaş maçının olduğu belirlendi. Buna göre, en çok konuşulan...

Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Nisan ayı raporunu açıkladı. Raporda ay boyunca en çok konuşulan başlığın olaylı geçen Fenerbahçe – Beşiktaş maçının olduğu belirlendi. Buna göre, en çok konuşulan takım Beşiktaş olurken, hakkında en çok haber çıkan teknik direktör ise Şenol Güneş oldu. İşte MTM’nin raporuna göre spor camiasında öne çıkan başlıklar…

OLAYLI DERBİ AYA DAMGASINI VURDU

Nisan ayı spor bülteni açıklandı. Türkiye ve dünyada gazete manşetlerinde, olaylı geçen Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi vardı. Yaşanan olaylar futbola gölge düşürürken, dünya basını Şenol Güneş’in başından yaralanmasını manşetlere taşıdı.

LİDERLİK QUARESMA'DA

foto1-002.jpg

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, geçtiğimiz ay olduğu gibi Nisan ayında da listenin ilk sırasında yer alan isim oldu. Ünlü futbolcunun geçtiğimiz ay aldığı 5 maçlık cezası Göztepe karşılaşmasıyla bitti. Ayağının tozuyla sahalarda etkili performans sergileyen Quaresma, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla siyah beyazlı taraftarın beğenisini toplayarak adından söz ettirdi. Fenerbahçe yönetimi, olaylı geçen Ziraat Türkiye Kupası maçında, ünlü futbolcuyu hareket yaptığı iddiası ile TFF’ye şikayet ettiği de konuşulanlar arasında yer aldı. Bu başlıklarla Portekizli futbolcu, 10 bin 417 haberde yer alarak en çok konuşulan futbolcu oldu.

GOMİS MANŞETLERDE

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Bafetimbi Gomis, adından söz ettirmeye devam ediyor. Sezon boyunca attığı gollerle beğeni toplayan futbolcu, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından yılın sporcusu ödülüne layık görüldü. Galatasaray formasıyla attığı 29 golle krallık yolunda ilerleyen Gomis, ay boyunca hakkında çıkan 10 bin 129 haberle listenin ikinci sırasında yer alan isim oldu. Gomis’in gol krallığı yolunda ezeli rakibi Burak Yılmaz ise 9 bin 865 haberde yer alarak en çok konuşulan üçüncü isim oldu.

foto2.jpg

BEŞİKTAŞ ZİRVEDE

Medya Takip Merkezi’nin yaptığı araştırmada, ay boyunca medyada konuşulan başlığın Beşiktaş – Fenerbahçe maçı olduğu belirlendi. Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 19 Nisan'da Ülker Stadyumu'nda konuk etmişti. Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında, sahada yaşanan, şiddet içeren olaylar nedeniyle maç ertelendi. Yaşanan olayların boyutu ve futbola verdiği zarar Türkiye’de ve dünyada büyük ses getirirken gözler Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF) Yönetim Kurulu’ndan çıkacak karara çevrildi. TFF, yarım kalan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin, kaldığı yerden seyircisiz oynanması kararını aldı. Fakat siyah beyazlı kulüp maça çıkmadı ve hakem maçı iptal etti. Karşılaşma ile ilgili nihai kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Siyah beyazlı kulüp geçtiğimiz ay hakkında çıkan haber sayısı ile Fenerbahçe’nin gerisinde kalarak ikinci sırada yer almıştı. Beşiktaş, Nisan ayı boyunca çeşitli başlıklar ile medyaya yansıyan 89 bin 14 haber ile zirveye yerleşti. Sarı lacivertli takım ise 80 bin 405 haber sayısı ile ay boyunca en çok konuşulan ikinci spor kulübü oldu.

foto3-001.jpg

AZİZ YILDIRIM GÜNDEMDE

Olaylı geçen ve yarım kalan Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi kadar konuyla ilgili açıklama yapan kulüp başkanları da gündemdeydi. Sarı lacivertli takımın başkanı Aziz Yıldırım, olayların ardından yaptığı açıklamalarla Beşiktaş kulübünden tepki topladı. Yıldırım, yaşanan olaylıların 3 Temmuz’un devamı olduğu, Şenol Güneş’in tiyatro oynadığını ve sahayı terk eden takımın hükmen mağlup sayılması gerektiğini söyleyerek tepki çekti. Bu açıklamalar karşısında siyah beyazlı kulüp, düzenlenen basın toplantısında söylenenleri esefle kınadıklarını, hocalarına ve oyuncularına çamur atmanın kimsenin haddi olmadığını belirterek karşılık verdi. Aziz Yıldırım, hakkında çıkan 11 bin 162 haberle en çok konuşulan kulüp yöneticisi oldu.

ŞENOL GÜNEŞ DÜNYA BASININDA

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında çıkan olaylarda başından yaralanan Şenol Güneş, dünya basınında yer aldı. BBC, Bild ve Marca gibi önemli gazeteler, Teknik Direktör Şenol Güneş'in başından yaralanmasını manşetlere taşıdı. Güneş hakkında teknik direktörlüğü bıraktığı, yeni takıma transfer olacağı gibi iddialar da konuşulanlar arasında yer aldı. Bu başlıklarla Güneş, 32 bin 942 haberle medyada en çok konuşulan teknik isim oldu.

"İşte Türkiye'de Nisan ayının futbol istatistikleri ve tabloları" haberi, 05 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan İşte Türkiye'de Nisan ayının futbol istatistikleri ve tabloları haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte Türkiye'de Nisan ayının futbol istatistikleri ve tabloları 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  2. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  3. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  4. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  5. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  6. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  7. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  8. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  9. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  10. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  11. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  12. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  13. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  14. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  15. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  16. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  17. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  18. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  19. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  20. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
Spor Haberleri