İşte YSK’nın aldığı İstanbul kararları!

İşte YSK’nın aldığı İstanbul kararları!

İşte YSK’nın aldığı İstanbul kararları! Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin İstanbul'da Maltepe, Beyoğlu, Sancaktepe ve Çekmeköy'deki itiraz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin İstanbul'da Maltepe, Beyoğlu, Sancaktepe ve Çekmeköy'deki itirazları karara bağladı.

YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu kararlarına yapılan itirazları görüşmek için dün gece toplandı. AKP'nin itirazı üzerine, Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulunca tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tümünün sayılmasına karar veren YSK, AKP YSK temsilcisi Recep Özel'in bir başka başvurusu üzerine Maltepe 1. İlçe Seçim Kurulunca da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tümünün sayılmasını kararlaştırdı. YSK, ayrıca MHP Maltepe İlçe Başkanı Mesut Kamburoğlu'nun yaptığı iki ayrı başvuruda, Maltepe 1 ve 2. İlçe Seçim Kurulunca Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin oy pusulalarının sayımına karar verdi.

BEYOĞLU'NDA GEÇERSİZ OYLAR SAYILACAK

Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu, geçersiz oyların yeniden sayım talebini reddetmiş, İstanbul İl Seçim Kurulu, 4 Nisan'da Beyoğlu İlçe Seçim Kurulunun bu kararını kaldırmıştı. CHP, İl Seçim Kurulu kararının durdurulması talebiyle YSK'ye başvurdu. YSK, Beyoğlu 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulunca tüm oyların sayımına fiilen başlanmış olması nedeniyle itirazı reddetti. Böylece Beyoğlu'ndaki geçersiz oylara ilişkin sayım işlemleri devam edecek.

SANCAKTEPE BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

{{unknown}}

Sancaktepe seçim sonuçlarına yapılan itiraz üzerine Sancaktepe 1. İlçe Seçim Kurulu, sadece ilçe belediye başkanlığı seçimine ait oy pusulalarını yeniden saymıştı. AKP, Sancaktepe'deki Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi üyeliğine ait oy pusulalarının da sayılması talebiyle YSK'ye başvurdu. Kurul, Sancaktepe 1. İlçe Seçim Kurulunun uygulamasında kanunsuzluk bulunmadığından talebi reddetti.

GEÇERSİZ OYLAR SAYILIYOR

Çekmeköy'de ise AKP'nin itirazı üzerine, geçerli ve geçersiz tüm oyların sayımına başlanmıştı. Ancak İlçe Seçim kurullarının itiraz üzerine karar vermesi için yasa gereği verilen süre dolmak üzere olduğundan yapılacak işlem hakkında Çekmeköy İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı YSK'ye görüş sordu. YSK, sayım döküm işlemlerinin aralıksız ve açık olarak gerçekleştirilmesine, sayım döküm işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması için ilçe seçim kurulunca yeterli personelin görevlendirilmesine ve sayım döküm işlemlerinde adayların, siyasi parti temsilcilerinin ve müşahitlerin hazır bulunabileceğine karar verdi.

İSTANBUL'DA ARADAKİ OY FARKI 18 BİN 742

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erkem İmamoğlu Fox TV'deki canlı yayınında, "Keşke bu süreç böyle uzamasaydı. 17 ilçede 119 bin 652 geçersiz oyun sayımı bitti. 18 bin 742 şuan aradaki fark. Maddi hataların düzeltilmesi zaten elzem. Bütün geçersiz oyların sayımının sonu yok. Ankara'da 2014'te sayılmadı. Mansur Yavaş'ın itiraz süreci devam ederken Sayın Gökçek'e mazbata verildi. 785 CHP'ye, 2 bin 184 rakibimiz lehine oy eklendi. 198 bin oy daha var sayılması beklenen." dedi.

"İşte YSK’nın aldığı İstanbul kararları!" haberi, 05 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İşte YSK’nın aldığı İstanbul kararları! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte YSK’nın aldığı İstanbul kararları! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
    2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    3. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    4. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    5. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    6. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    7. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    8. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    9. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    10. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    11. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    12. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    13. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    14. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
    15. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    16. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
    17. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
    18. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
    19. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
    20. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
    Politika Haberleri