İşten atılan Elimsan işçileri: Çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz

İşten atılan Elimsan işçileri: Çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz

İşten atılan Elimsan işçileri: Çocuklarımızı... Kocaeli Kartepe''de faaliyet gösteren Elimsan fabrikasında işten atılan işçiler, fabrika önünde eylem yaptı.

Elimsan'da işten atılan işçiler, fabrika önünde eylem yaptı. 300'e yakın işçinin işsiz kaldığını; okulların açıldığı, ülkenin ekonomik krizde olduğu dönemde parasız ve işsiz kaldıklarını söyleyen işçiler, "Çocuklarımızın yüzüne bakamayacak duruma geldik" dedi.

Evrensel'in aktardığı habere göre, Kocaeli Kartepe'de kurulu bulunan Elimsan'da ocak ayından bu yana aralıklarla işten çıkarmalar yaşandı ve işçiler tazminatlarını alamadı. Dönem dönem Türkiye'nin 'İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' ve Türkiye’nin 'İhracatçı İlk 1000 Firması' listesinde yer alan Elimsan önünde toplanan ve slogan atarak patrona seslerini duyurmaya çalışan işçiler, haklarını istedi.

İşçiler adına konuşan işçi Engin Gökbay, haksız ve keyfi uygulamalarla Ocak ayından bu yana 300'e yakın işçinin işinden olduğunu aktardı. Gökbay, “Açıklamayı daha önce yapmalıydık ancak örgütlü bir sendikal yapılanmamız olmadığı için haklarımızı tam olarak bilmemenin eksikliğini yaşadık. Üretimden gelen gücümüzü pazarlık masasında kullanamadık" dedi. Fakat 2014 yılında Birleşik Metal Sendikasının örgütlenme çalışmalarının önüne geçmek için 4 işçinin işine son verilmiş, başlatılan yasal süreç sonrası mahkeme, Elimsan patronunu sendikal örgütlenmenin önüne geçtiği için mahkum etmişti.

'OCAK AYINDAN BU YANA ZOR SÜREÇLER GEÇİRDİK'

Ocak ayından bu yana alacaklarını alamadıklarını aktaran Gökbay, "Haksız ve keyfi uygulamalarla işlerine son verilen, emekli edilen 300’e yakın işçi arkadaşımız ihbar, kösem tazminatlarını ve birikmiş maaş alacaklarını alamamıştır. Ocak ayından bu yana Ramazan, Kurban ve yaz aylarında yasal alacaklarımız ödenmedi ve zor süreçler geçirdik. Okulların açıldığı, ülkenin ekonomik krizde olduğu dönemde parasız ve işsiz kaldık. Çocuklarımızın yüzüne bakamayacak duruma geldik. 300’e yakın işçinin işten çıkarılmasında payı olanların bu keyfi uygulamada sorumluluğu olanların yaşattığı sosyal travmadan dolayı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Kocaeli Valiliği’ne Kartepe Kaymakamlığı’na şikayette bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama sonrası işçiler fabrika yöneticileriyle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede bir tutanak da tutan işçiler, taleplerini sıraladı. 30 Eylül'e kadar birikmiş alacaklarını yasal faizi ile birlikte isteyen işçiler, bu gerçekleşmediği taktirde eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Görüşmede, Elimsan Ticari Direktörü olan Alpgiray Bozkurt Avlağı ise, mağduriyetlerin giderilmesi için elinden geleni yapacağını, bu durumun uzlaşı ile çözülmesini istediklerini söyledi. (Kocaeli/EVRENSEL)

Fotoğraf: Evrensel

"İşten atılan Elimsan işçileri: Çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz" haberi, 20 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İşten atılan Elimsan işçileri: Çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşten atılan Elimsan işçileri: Çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:11 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'deki Yenilikler İçin Basın Toplantısı Tarihini Açıkladı
  2. 19:05 Bakan Yumaklı: Sokak Hayvanlarıyla İlgili Düzenleme Meclis Gündeminde
  3. 19:01 Amasya'da Tarihi Konak Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  4. 18:57 Güneybatı Çin'deki Hastanede Silahlı Saldırı: En Az 2 Ölü, 23 Yaralı
  5. 18:47 Dünya Astım Günü: Solunum Yollarında Bilinçlenme ve Mücadele
  6. 18:40 Türkiye'de Trafik Sigortası Poliçe Sayısı Rekor Kırdı: Kasko Sigortasında Düşüş!
  7. 18:32 Fenerbahçe'de Büyük Hayal Kırıklığı: İrfan Can Kahveci'den Gelen Üzücü Haber
  8. 18:31 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Florya Projesiyle Kulübün Geleceğini Şekillendiriyor
  9. 18:27 Beklenen Haber Geldi! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri Yatırılıyor! İşte Tarihler
  10. 18:27 Çin Dışişleri, İsrail'in Gazze Saldırısını Kınadı
  11. 18:22 Çoklu Koronavirüs Aşısı: Klinik Denemeler 2025'te
  12. 18:13 Gazze'de İsrail Saldırıları: 214 Günde 34 Bin 789 Can Kaybı
  13. 18:07 İZBAN Hattında Alsancak İstikametine Giden Trenin Tekerlekleri Raydan Çıktı: Seferler Durduruldu
  14. 18:03 Geely Türkiye Pazarına Geri Dönüş İçin Hazırlıklarda: İlk Adım Geely Markalı Araçlar
  15. 18:00 4 Yıl Önce Dikti, Şimdi Servet Sahibi: Çiftçinin Mucizevi Keşfi Herkese İlham Veriyor!
  16. 18:00 Osmanlı Padişahlarının Sırrı Ortaya Çıktı! Bu Balı Yiyenler Hastalanmıyor!
  17. 17:58 Emekli Maaşlarına Müjde! Seyyanen Zam Miktarı Belli Oldu
  18. 17:58 2023'te En Çok Zarar Eden Filmler Belli Oldu! İşte Liste
  19. 17:48 Beşiktaş'ın Hücum Hattına Yeni Soluk: Montpellier'den Akor Adams Transferi!
  20. 17:43 Bahar dizisine bomba transfer: Dora Ersoy geliyor!
Gündem Haberleri