İstifa kararının ardından sessizliğini koruyan Albayrak için Londra iddiası

İstifa kararının ardından sessizliğini koruyan Albayrak için Londra iddiası

İstifa kararının ardından sessizliğini koruy... CHP'li Barış Yarkadaş, istifa açıklamasının ardından sessizliğini koruyan Berat Albayrak'ın Londra'da ev baktığını iddia etti.

 

CHP'li Barış Yarkadaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa kararının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

''KURTULMUŞ: PARTİ TABANINDAN ŞİKAYET ARTMAYA BAŞLADI''

Yarkadaş Numan Kurtulmuş'un Albayrak'a söylediği sözleri paylaşarak, ''Gün aydınlandı; yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Twitter'daki takipçilerim için AKP kulislerinde biraz dolaştım. Dün yazdığım ve şu ana kadar 2 milyon 980 bin 375 kez okunan ilk twitimin devamını da sizlerle paylaşmak istiyorum. Ankara çok sıcak gelişmelere gebe. Berat Albayrak'ı istifa etmeye götüren süreç, şöyle gelişti: İddiaya göre, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Mahir Ünal ve Berat Albayrak bir süre önce sohbet etti. Kurtulmuş, Bakan Albayrak'a Genel Başkan V. sıfatıyla ‘Ekonomi iyi gitmiyor. Muhalefetin söylemlerini ciddiye al demiyorum. Ancak parti tabanından şikâyet artmaya başladı’ diyor. Albayrak da bunun üzerine ‘Hazine ve Maliye Bakanlıkları zaten ayrılacak. Yeni bir çalışma yapılacak, toparlayacağız’ yanıtını veriyor'' ifadelerini kullandı.

''AKP kaynakları, Kurtulmuş'un sözlerinin sürecin fitilini ateşlediğini söylüyor'' diyen Yarkadaş, ''Albayrak, bu ‘uyarı’nın ardından AKP milletvekillerine ekonomideki gidişata ilişkin brifing vermek istiyor. Dün yazmıştım: Burada da Bülent Turan ile Mehmet Muş çekişmesi var. Muş'la birlikte hareket eden 120 vekil toplantıya katılıyor'' dedi.

''GERİLİM ÇOK ÖNCE BAŞLAMIŞ''

AKP'deki gerilimin daha önce başladığını belirten Yarkadaş, ''Turan'la hareket eden vekiller ise toplantıya gitmiyor. İşin ilginç yanı; aynı gün kabine toplantısı var. Albayrak kabineye katılmıyor. Kısacası, AKP içindeki gerilim, Naci Ağbal'ın atanmasından çok önce başlamış'' ifadelerine yer verdi.

ALBAYRAK'IN LONDRA'DA EV BAKTIĞI İDDİASI

Barış Yarkadaş'ın en dikkat çeken iddiası ise Albayrak'ın Londra'da ev baktığı iddiası oldu. Yarkadaş, ''Albayrak gelişmelerin nereye verileceğini gördüğü için bir süre önce Londra'da ev bakıyor. Baba Sadık Albayrak'ın da oğlunun yıpranmasından dolayı şikâyetçi olduğunu dün yazmıştım'' sözlerine yer verdi.

"ALBAYRAK, YENİ DÖNEMDE HİÇBİR GÖREV ALMAYACAK"

Yarkadaş paylaşımlarına şöyle devam ett: ''Gelelim bugün ve yarın ne olacağına: AKP MYK'sı bugün toplanacak ve gelişmeler ele alınacak. Berat Albayrak'ın istifa ettirilmesi sonrası yaşanan sürecin en az hasarla atlatılabilmesi için ortak bir söylem oluşturulacak. Berat Albayrak, yeni dönemde hiçbir görev almayacak. Dün gece buna karar verildi. Dışişleri Bakanlığı görevi de olmayacak kısacası... AKP'deki plana göre, taban panik yaşamasın diye, Albayrak'ın istifası sonrası bakanlıkların bölüneceği, sistemin daha iyi işlemesi için buna ihtiyaç duyulduğu anlatılacak. Bu kapsamda, Büyük Kongre sonrasına ertelenen bakanlıkların bölünmesi, öne çekilecek. Değişiklikler kamuoyuna yarın açıklanacak. Plana göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye bölünecek. Aile ve Çalışma Bakanlığı da ikiye ayrılacak. Ticaret Bakanlığı'na bağlı "Dış Ticaret" kurumu Hazine Bakanlığı'na katılacak. Hazine Bakanlığı'na ise "Ilımlı, piyasaların da kabul edeceği" bir isim getirilecek. Kamuoyuna "Ayaktayız" mesajı vermek için de kongre sonrası planlanan "MİNİ KABİNE REVİZYONU" erkene çekilecek. Böylece kabineye hem artı 2 bakan eklenecek hem de bazı isimler koltuğu bırakmak zorunda kalacak. Şu aşamada Süleyman Soylu için bir risk yok. Soylu, Bahçeli'nin olmazsa olmazı! Tarım ve Adalet Bakanlıkları'nda değişim olabilir.''

"İstifa kararının ardından sessizliğini koruyan Albayrak için Londra iddiası" haberi, 09 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İstifa kararının ardından sessizliğini koruyan Albayrak için Londra iddiası haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstifa kararının ardından sessizliğini koruyan Albayrak için Londra iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Politika Haberleri