İstismar sanığı öğretmene ödül gibi karar: Tayin edildi, hakkındaki adli kontrol talebi kaldırıldı

İstismar sanığı öğretmene ödül gibi karar: Tayin edildi, hakkındaki adli kontrol talebi kaldırıldı

İstismar sanığı öğretmene ödül gibi karar: T... DHA'dan Felat Bozarslan'ın haberine göre, Lice'de bir okulda Fen ve Teknoloji öğretmeni 37 yaşındaki F.Ö., 13 yaşındaki 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla geçen 30 Mart'ta gözaltına alındı. Öğrencilerin...

DHA'dan Felat Bozarslan'ın haberine göre, Lice'de bir okulda Fen ve Teknoloji öğretmeni 37 yaşındaki F.Ö., 13 yaşındaki 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla geçen 30 Mart'ta gözaltına alındı. Öğrencilerin olayı rehber öğretmene anlatması ardından gözaltına alınan F.Ö.. tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. F.Ö, tacize uğradıklarını iddia eden 6 öğrenciden de iftira attıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

72 YIL HAPİSLE YARGILANAN ÖĞRETMEN RİZE'YE ATANDI

Olayın ardından F.Ö. Rize'deki bir okula tayin edilirken, başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede 13 yaşındaki 6 kız öğrenciye yönelik 'Çocuğun cinsel istismarı' suçunu işlediği belirtilen  F.Ö.'nün 72 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şüphelinin 2014-16 yıllarında ders sırasında birden fazla kez öğrencilere dokunduğu, elbiselerinin içine elini soktuğu ve sarıldığı belirtilen iddianamede, çocukların cinsel istismarı doğruladıkları ifade edildi.

 Kendi onuruna ilişkin bir hususta sanığa iftira atmasını gerektirecek derecede husumeti bulunmayan mağdurlara yönelik eylemlerde, mağdur beyanlarına dayanarak mahkumiyet hükmü kurulması gerektiğini belirten savcı, şüphelinin zincirleme cinsel istismar eyleminde bulunduğunu vurguladı.

"DOKUNMUŞ OLABİLİRİM"

İddianamenin kabul edilmesi ardından F.Ö.'nün tutuksuz yargılanmasına Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasına Adana'dan SEGBİS sistemi ile katılan sanık F.Ö. "Çocuk gelip sarıldığı zaman iterseniz çocuğu soğutmuş olursunuz. Dokunmuş olabilirim. Ancak bu öğretmen, öğrenci ilişkisi dahilinde olmuştur. Bilinçli, kötü amaçlı bir hareketim olmadı. Düşük not alan çocukların psikolojik durumunu düzeltmek için telkinlerde bulunurum. Ağlayan çocuklar bana sarılırlar." ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER DE UYARMIŞTI

Mağdur çocukların olayı ilk anlattıkları öğretmen F.K.'nın da duruşmada tanık olarak ifadesi alındı. F.Ö.'nün daha önce birkaç kez kendisine de dokunduğunu belirten F.K., bundan rahatsız olduğunu, yakın mesafeden kendisiyle konuşmaması gerektiğini söylediğini anlattı. F.K., şöyle dedi:

"Benim gibi birkaç meslektaşım Fatih öğretmenden bu konuda şikayetçidir. Onlar da sanığı bu konuda uyardı. Normal meslektaş ilişkisinden biraz farklı davranıyordu. Mağdurlar öğrencimdir. Mağdur dürüst bir öğrencidir. Yalan söyleyecek beceriye sahip değildir ve yaşı da çok küçüktür. Diğer öğrenci bazen cevaplarıyla itici tavırlar takınır, ancak asla yalan söylemez. Tutarlı ve zeki bir öğrencidir. Bir ders çıkışı 5 kız çocuğu yanıma gelerek bir öğretmenin kendilerini rahatsız ettiğini anlattı. Bundan emin olup olmadıklarını sorduğumda, 'Sizin veya başka bir öğretmenin dokunuşu gibi değildi' dediler"

Mahkeme  sanık hakkında uygulanan adli kontrol talebinin de kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

"İstismar sanığı öğretmene ödül gibi karar: Tayin edildi, hakkındaki adli kontrol talebi kaldırıldı" haberi, 04 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İstismar sanığı öğretmene ödül gibi karar: Tayin edildi, hakkındaki adli kontrol talebi kaldırıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstismar sanığı öğretmene ödül gibi karar: Tayin edildi, hakkındaki adli kontrol talebi kaldırıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:27 İlk kez anne olan Gonca Vuslateri'den ilk paylaşım
  2. 09:21 İrfan Can Kahveci'nin eski hocası İrfan'ın gideceği takımı açıkladı
  3. 09:15 Cemil Çiçek: Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
  4. 09:08 Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
  5. 09:04 Türkiye fazla mesaide zirvede
  6. 09:01 Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
  7. 08:50 Karar yazarı Elif Çakır: Gelelim madalyonun öteki yüzüne
  8. 08:46 Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
  9. 08:40 Ali Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
  10. 08:35 Yüz gençleştirme operasyonu sonrası son hali gündem oldu
  11. 08:32 Derya Alabora, ayrıldığı Uğur Yücel hakkında bir itirafta bulundu
  12. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  13. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  14. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  15. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  16. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  17. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  18. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  19. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  20. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Gündem Haberleri