İstismarcı Kuran kursunda bu kez de çocukları suçladılar: ‘Yalakalık olsun diye masaj yaparlardı’

İstismarcı Kuran kursunda bu kez de çocukları suçladılar: ‘Yalakalık olsun diye masaj yaparlardı’

İstismarcı Kuran kursunda bu kez de çocuklar... Ümraniye’de çok sayıda çocuğu cinsel istismara maruz bırakan ruhsatsız Kuran kursunun sorumlusu Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B’nin

Ümraniye’de çok sayıda çocuğu cinsel istismara maruz bırakan ruhsatsız Kuran kursunun sorumlusu Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B’nin mahkemede verdikleri ifadeler ortaya çıktı. Sanık Ömer I. ifadesinde maruz kalan çocukları suçlayarak kendisiyle sorunları olduğunu söyledi. Kurs eğitmeni sanık Hacı Serkan B. ise savunmasında istismarın yaşayış tarzlarına uygun olmadığını öne sürdü.

Kuran kursu sorumlusu sanık Ömer I. mahkemede verdiği beyanında, 2004 yılında yalnız yaşadığını, sokaktaki çocukların kendisinin yanına eğitime geldiğini söyledi. 2013 yılında ise bu eğitimleri resmiyete dökmek için dernek açtığını aktaran Ömer I., “Kurstaki eğitmenler Hacı Serkan B. ve Tarık B. 2004 senesinde yanıma Kuran öğrenmeye geldiler. O tarihten beridir yanımdalar. Kıdemli oldukları için bana yardımcı oluyorlardı. Mağdurlar ise 2014 senesinde bize talebe olarak geldiler” dedi.

ÇOCUKLARI SUÇLADI

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, istismara maruz kalan çocukların kendisiyle problemleri olduğu ve bu nedenle kendisine iftira attıklarını öne süren Ömer I., “Kimseye masaj yaptırmadım. Yalakalık olsun diye, bana hoş görünmek için çocuklar ayağıma topluluk içinde masaj yaparlardı. Ben odamda asla yalnız kalmam. Mağdurların benimle kişisel sorunları olduğu için beni suçladıklarını düşünüyorum. Ayrıca hepsi akraba olduğu için birbirlerini koruyorlar. Kurstaki H.R.Ö. isimli talebenin annesi beni bir akrabalarıyla tanıştırmıştı. Onunla evlenecektim. Bu olay patlak verdi” diye konuştu. Derneğin fiziki ortamının istismar için uygun olmadığını belirten Ömer I., “Çatı katında olduğumuz için fiziken bu eylemlerin gerçekleştirilmesi mümkün değil. Akşamları gelenlerle kurs 40-50 kişi oluyordu. Suçsuzum, beraatımı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kuran kursunda eğitmen olan sanık Hacı Serkan B. ise savunmasında 15 yıldır kurs sorumlusu Ömer I’nın yanında olduğunu, bu süreçte işletme ve ilahiyat fakültesinden mezun olduğunu aktardı. “Kursumuzun fiziksel yapısı cinsel istismar suçunu işlemeye uygun değildir” diyen Hacı Serkan B., “20-30 kişilik öğrenci grupları olurdu. Kalabalık olduğu için bu suçun işlenmesi mümkün olmadığı gibi, yaşayış tarzımıza da uygun değildir” dedi. Kurstaki öğrencilerin babalarının da akşam kurstaki eğitimlere katıldığını aktaran Hacı Serkan B., “Böyle bir olay olsaydı çocuklarının hal ve hareketinden babaları bu durumu anlayabilirdi. Çocukların birbirlerinin cinsel organına dokunduğunu gördüm. Onları uyarmadım. Durumu direk Ömer I’ye bildirdim. Çocukların benle ilgili suçlamalarının nedeni, Ömer I. hakkındaki iddialara tanıklık yapmamamdır” diye konuştu.

Kurstaki bir diğer eğitmen Tarık B. ise savunmasında din kültürü öğretmeni olarak ücretli öğretmenlik yaptığını belirtti. Tarık B., Ömer I. hakkındaki iddialara tanıklık yapmadıkları için suçlandığını öne sürdü.

"İstismarcı Kuran kursunda bu kez de çocukları suçladılar: ‘Yalakalık olsun diye masaj yaparlardı’" haberi, 03 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İstismarcı Kuran kursunda bu kez de çocukları suçladılar: ‘Yalakalık olsun diye masaj yaparlardı’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstismarcı Kuran kursunda bu kez de çocukları suçladılar: ‘Yalakalık olsun diye masaj yaparlardı’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri