İstismarcı şeyh Fatih Nurullah'ın 'dergah'ını nasıl büyüttüğü ortaya çıktı!

İstismarcı şeyh Fatih Nurullah'ın 'dergah'ın... 12 yaşındaki kız çocuğuna istismar ettiği sebebiyle tutuklanan Fatih Nurullah’ın Uşakki tarikatına ait Türkiye’nin birçok ilinde ‘dergahı’ olduğu öğrenildi. Tarikatın dernek adı altında Ankara Ulus’ta faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan Fatih Nurullah’ın Uşakki tarikatının Türkiye’nin birçok ilinde ‘dergahı’ olduğu ortaya çıktı. Tarikatın dernek adı altında Ankara Ulus’taki faaliyet gösterdiği belirlendi, Nurullah Cübbeli Ahmet ile girdikleri tartışmada bu kadar ‘dergahı’ 20 senede açtıklarını şöyle anlattı: “Oğlum senin bu işlere aklın ermez. Biz de nereden olduğunu bilmiyoruz ama rabbim nasip ediyor. Bu meşe 20 senedir çalışıyor. Şimdi de inşallah Hacı Bayram Külliyesi’ni yapıyoruz.”

Uşşaki tarikatı, Fatih Nurullah’ın müritlerinden birinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunmasıyla gündeme gelmesinin ardından tarikata ait Nurani TV’nin Youtube’deki videoları silindi. Ayrıca tarikatın sosyal medya hesapları da kapatıldı. Tarikatın https://www.nuranitv.com ve https://www.gulzarimuallavakfi.org.tr uzantılı sitelerine şu anda erişilemiyor. Siteye girildiğinde "bakımda" olduğu mesajıyla karşılaşılıyor. 

PROTOKOLDE AĞIRLANDI

Nurullah’ın Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra birçok AKP’li isimle yan yana fotoğrafı var. Nurullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Hacı Bayram Camii Çevre Düzenlemesi ve Kitapçılar Çarşısı açılışında protokolde yer alıyordu.

ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE DERGAHI VAR

Tarikatın sitesi kapatılmadan önce Ankara, İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Sivas gibi illerde birden çok yerinin olduğu görülüyordu. Tarikatın dernek adı altında örgütlendiği de sitesinde mevcuttu. Ulus’ta Hacı Bayram-ı Velî Camii’nin yanında Hacı Bayram Tasavvuf Derneği adı altında faaliyet gösterdiği ve derneğe ‘dergah’ ismini verdiği görülüyordu.

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI İÇİN BAĞIŞ TOPLADI

Tarikat Hacı Bayram-ı Veli Kültür Merkezi yaptırmak için bağış topladı. Tarikatın yayın organı Nurani TV’nin sitesinden 13 Aralık 2016 tarihinde yapılan duyuruda, merkezde 300 kişilik dergah, kız ve erkek kuran kursu, yurt, kreş, misafirhane, dini düğün salonunun yer alacağı belirtiliyor. Duyuruda, “Kültür merkezimizde sizlerin de manevi hissesi olması olsun istiyorsanız hesap numaralarımız aşağıdadır” deniyordu.

CÜBBELİ'YLE POLEMİK

Tarikatı lideri Fatih Nurullah ise tarikatlarının çok mülkünün olmasının İsmailağa Cemaati'nden Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’yü kıskandırdığını söylemişti. Çübbeli Ahmet’in 2018 yılındaki “Ben sana diyorum ki bu millet hanımlarını gönderiyor. Paralar veriyorlar. Köylerinden çarıksız gelmişler bu adamlar. Bak ben bu işe başlarken zengin başladım. Fakir bitirdim. Kasımpaşa’da kat trilyonluk yerleri neyle almışlar?” sözlerine Nurullah’tan yanıt gecikmemişti. 

’20 SENEDİR ÇALIŞIYOR’

Nurullah, İstanbul Kaşımpaşa’da tarikatın ‘dergahında’ etrafında topladığı gençlere şunları anlatmıştı: “Göztepe dergahında olan kardeşlerimiz var, o zaman bize büyük geliyordu. Kardeşler bir gün gelecek pabucu hepiniz dışarıda giyeceksiniz diyordum. Hakikaten öyle oldu. Şimdi sığmıyoruz. İbrahim Pek Efendim o zaman geldi. ‘Hacı Fatih, 30 senelik şıhım, benim böyle dergahım yok’ diyordu. Şimdi bizim bu dergah da herkesi çatlatıyor. Karınları böyle şişiyor. ‘Ulan kat trilyonluk yerler almışlar’ diyor. Oğlum senin bu işlere aklın ermez. Biz de nereden olduğunu bilmiyoruz ama rabbim nasip ediyor. Bu meşe 20 senedir çalışıyor. Şimdi de inşallah Hacı Bayram Külliyesi’ni yapıyoruz. Külliye bitince bunlar çatlayacak herhalde. On binlerce insana esma vereceğiz.”

"İstismarcı şeyh Fatih Nurullah'ın 'dergah'ını nasıl büyüttüğü ortaya çıktı!" haberi, 06 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İstismarcı şeyh Fatih Nurullah'ın 'dergah'ını nasıl büyüttüğü ortaya çıktı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstismarcı şeyh Fatih Nurullah'ın 'dergah'ını nasıl büyüttüğü ortaya çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri