İsveç, deprem felaketine ilişkin 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenliyor

İsveç, deprem felaketine ilişkin 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenliyor

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç tarafınca, yarın 6 Şubat'taki zelzele felaketi sebebiyle 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenleneceğini, konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konuşma yöntemiyle katılacağını deklare etti.

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç tarafınca, yarın 6 Şubat'taki zelzele felaketi nedeniyle 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenleneceğini, konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konuşma yöntemiyle katılacağını deklare etti.

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamada, "AB Komisyonu ve AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç tarafınca 20 Mart 2023 tarihinde Brüksel'de 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenlenecektir. Söz mevzusu konuşma, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında dayanışma ve destek niteliği taşımaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız anılan konferansın açılışına çevrim içi katılmak suretiyle hitapta bulunacaklardır. Sayın Bakanımızın da konferansa fiziken iştirak ederek, taahhüt oturumunda konuşma yapmaları öngörülmektedir" denildi.

Konferansın içeriğine ilişkin, "Konferans çerçevesinde, hükümetimiz öncülüğünde ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), AB ve Dünya Bankası'nın desteğiyle hazırlanan 'Türkiye Deprem Toparlanma ve Yeniden İmar Değerlendirmesi' (TERRA) raporu hakkında katılımcı ülke ve internasyonal kuruluşlara bilgilendirmede bulunulacaktır. TERRA raporu, depremin oluşturduğu tahribat ve kayıplara ilişkin tespitlerde bulunurken, sürdürülebilir, çevreyle uyumlu ve daha dirençli bir toparlanma ve tekrardan bayındır vizyonu da sunmaktadır. Konferansta iştirakçilerin buna yönelik taahhütlerde bulunmaları beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bakan Çavuşoğlu'nın konferans marjında ikili görüşmeler de gerçekleştirmesinin planlandığı açıklandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika