İsveç’teki hastane yetkilisi konuştu! 'Tedavi etmediler' sözü için ne dedi?

İsveç’teki hastane yetkilisi konuştu! 'Tedavi etmediler' sözü için ne dedi?

İsveç’teki hastane yetkilisi konuştu! 'Tedav... İsveç'ten Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken'in tedavi göremediğini öne sürdüğü hastane yetkilisi konuştu. Yetkili "Skane Bölgesi'nde ...

İsveç'ten Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken'in tedavi göremediğini öne sürdüğü hastane yetkilisi konuştu. Yetkili "Skane Bölgesi'nde hastanelere sadece yatırılma gerekliliği olan hastalar yatırılır ve buna Kovid-19 vakaları da dahildir" dedi.

Korona virüse yakalanan Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken, İsveç'te tedavi göremediği gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'na ait özel jet ile alınarak Türkiye'ye getirilmişti. Konu, İsveç basınında da haber olmuştu.

RS FM'de yayınlanan Atilla Güner'le Akşam Postası Editörü Uğur Koçbaş, Gülüşken'in alınmadığı iddia edilen hastanenin bulunduğu yerel yönetimin basından sorumlu yetkilisi Jimmy Gottfridsson ile konuştu. Emrullah Gülüşken'in hastalığıyla ilgili sorulan soruya hasta-doktor gizliliği nedeniyle bilgi vermeyen Jimmy Gottfridsson, "İsveç'te sağlık sisteminde tam gizlilik esastır. Hiçbir şekilde sağlık durumları ve aldıkları tedavilerle ilgili bir detay verilemez" dedi.

"HER VAKAYA TIBBI DEĞERLENDİRME"

Emrullah Gülüşken'in hastaneye yatırılmamasındaki sebep neydi sorusu da sorulan yetkili, "Skane Bölgesi'nde hastanelere sadece yatırılma gerekliliği olan hastalar yatırılır ve buna Kovid-19 vakaları da dahildir. Koronaya bağlı olarak ciddi bir şekilde hastalığı olan hastaları yatırmak konusunda da bir krizimiz/sıkıntımız bulunmuyor. Her vaka için tıbbi değerlendirme yapılıyor. Şunu da önemle vurgulamak isteriz ki birçok Koronavirüs hastası tedavilerine evlerinde devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"AİLE HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMADI"

İsveç Göçmenlik Ofisi'nin İsveç devletini karalamaktan aile hakkında bir soruşturma açtığına yönelik iddialarla ilgili de konuşan Jimmy Gottfridsson, "Böyle bir şeyin İsveç'te daha önce hiçbir zaman yaşanmadığını size söyleyebilirim. Ayrıca İsveç kanunlarında da böyle bir suç bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İsveç'in Malmö Kenti'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen, kızları Samira ve Leyla'nın sosyal medyadan yayımladığı yardım çağrısının karşılık bulması sonucu Emrullah Gülüşken ve 3 çocuğu ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmişti. Gülüşken ile çocukları Esma, Samira ve Mahmut'un sevk edildikleri Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

"İsveç’teki hastane yetkilisi konuştu! 'Tedavi etmediler' sözü için ne dedi?" haberi, 30 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan İsveç’teki hastane yetkilisi konuştu! 'Tedavi etmediler' sözü için ne dedi? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsveç’teki hastane yetkilisi konuştu! 'Tedavi etmediler' sözü için ne dedi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:08 Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
  2. 02:00 Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
  3. 01:59 Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı
  4. 01:56 Amerikalılar neden evinde çamaşır makinesi kullanmıyor hiç düşündünüz mü?
  5. 01:52 Yapay zekanın babası Hinton, devletlerin kesinlikle yapması gerekenleri açıkladı
  6. 01:50 Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’de yapay zekâ marka oluşturacağız
  7. 01:49 Emekliler için yeni bir sıkıntı daha başladı: O yasak tüm illerde uygulanacak!
  8. 01:48 İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı
  9. 01:46 20 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  10. 01:38 Range Rover almak artık hayal değil! Elektrikli Range Rover kutuplarda test edildi!
  11. 01:38 MG'nin Mayıs ayına özel kampanyasıyla ilgili müjde geldi! O modelde 150.000 TL'ye kadar destek!
  12. 01:37 Fatih Terim gitti şampiyon belli! Fatih Terim'in Ardından Başarı!
  13. 01:31 Yunanistan'da bu sezonun şampiyonu 80 puanla PAOK oldu!
  14. 01:29 Gaziantep’te derbi sonrası taraftarlar arasında çok çok büyük kavga çıktı!
  15. 01:25 Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!
  16. 01:23 Ali Koç'tan Dursun Özbek'e Gönderme!
  17. 01:20 Ali Koç, Dursun Özbek'in "delikanlıysan gel" sözlerine yanıt verdi!
  18. 01:15 Ali Koç'tan derbi sonrası ağır açıklamalar geldi!
  19. 01:14 Sosyal medyada estetik ‘sanal itibarsızlık’ boşluğunda savruluyor
  20. 01:12 2024 Arefe günü ne zaman?
Yaşam Haberleri