İtalya'da devlet televizyonu RAI yine protesto edildi

İtalya'da devlet televizyonu RAI yine protesto edildi

İtalya'da devlet televizyonu RAI yine protes... İtalya'da geçen hafta düzenlenen Sanremo Müzik Festivali'nde savaşı eleştiren mesajlar veren sanatçılara karşı, İsrail'e destek açıklaması yapan festival yayıncısı devlet televizyonu RAI'nin yönetimi ve İsrail’in Gazze'ye saldırıları ülke genelinde bir kez daha protesto edildi.

Avrupa'nın en eski şarkı yarışması olan Sanremo Müzik Festivali'nin 10 Şubat'taki finalinde, Tunus asıllı İtalyan rapçi Ghali Amdouni'nin "Soykırımı durdurun" çağrısına İsrail'in Roma Büyükelçisi Alon Bar'ın tepki göstermesi ve RAI Üst Yöneticisi Roberto Sergio'nun da İsrail'in yanında tutum almasına karşı birçok kişi, başkent Roma'da RAI Genel Merkezi önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle protesto düzenleyen yaklaşık 4 bin kişi, hem İsrail'in Gazze'ye saldırılarını hem de RAI yönetiminin tutumunu eleştirdi.

"SOYKIRIM YAPMAYI KESİN" 

Mitingde yapılan konuşmalarda, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı ifade edilirken, RAI kanalının Filistin'deki olaylara yeterince yer vermediği gerekçesiyle kamu yayıncılığı yapmaya çağrıldı. Göstericiler, "Benim adıma değil", "Bizi sansürlemeyin", "Ateşkes", "Bütün gözler Refah'ta", "Özgür Filistin" ve "Soykırımı durdurun" yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi. Mitingde, RAI yönetimine "Utanın" ve "İstifa, istifa", İsrail'e yönelik "Soykırım yapmayı kesin" şeklinde sloganlar atıldı.

"ÖZGÜR FİLİSTİN"

Bir göstericinin RAI Genel Merkezi önündeki yola sprey boya ile "Özgür Filistin" yazdığı görüldü. Roma'da RAI önündeki protestoya katılan Davide, "RAI'den kesinlikle hiçbir şey beklemiyorum maalesef. Hem İsrail hem Filistin’den bahsettiklerinde eşitlik olmasını arzu ederim. RAI'de ne yazık ki sadece İsrail’den bahsediliyor." dedi. Davide, RAI'deki bülten ve programlarda sadece 7 Ekim'de olanların konuşulduğuna dikkati çekerek, "7 Ekim'den bu yana her gün aralıksız bir kıyım yaşanıyor ki Filistin halkı yıllardır bununla karşı karşıya. Bu 7 Ekim'de başlayan bir mesele değil, en az 50 yıldır süren bir mesele. Ne yazık ki RAI, Filistin'de yaşananları gizliyor." diye konuştu.

Gazze’de yaşananlarla ilgili düşünceleri sorulan Davide, "Bence hemen ateşkes olmalı. Ancak bu tek başına yeterli olmayacaktır. (İsrail) İşgal altındaki topraklardan mutlaka çekilmeli. Bir adım değil, 100 adım geri atmalılar. Ama maalesef (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu orada olduğu sürece orada bu olmayacak, bunu biliyoruz. İtalya'nın bunu anlamasını, hükümetin anlamasını ve tıpkı ABD'dekilerin yapmayı düşündüğü gibi geri adım atmasını umuyoruz." yanıtını verdi.

İTALYA'DA RAI'NİN İSRAİL YANLISI TUTUMUNA PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Aynı zamanda, başkent dışındaki Torino ve Trieste şehirlerinden güneydeki Palermo'ya kadar birçok şehirde, RAI kanalının İsrail yanlısı tutumuna karşı süren protestolar gözlemlendi.

İtalyan ANSA ajansının bildirdiğine göre, Torino'daki yaklaşık 2 bin kişilik yürüyüş sırasında, Başbakan Giorgia Meloni ile İsrailli mevkidaşı Netanyahu'nun el sıkıştığı bir fotoğraf karesi ateşe verildi.

VERONA KENTİNDEKİ YÜRÜYÜŞTE POLİS GÖSTERİCİLERE COPLA MÜDAHALE ETTİ

Ülkenin kuzeyindeki Verona kentinde düzenlenen yürüyüşte, Filistin destekçileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "Soykırımı durdurun" çağrısı yaptı.

Göstericiler, ellerine sürdükleri kırmızı boyalarla Gazze'deki katliama dikkat çekerek, İsrail'in saldırılarını kınadı. Kentte düzenlenen silah fuarına yürümek isteyen göstericiler, zaman zaman güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi ve arbedeler yaşandı.

Arbede sırasında güvenlik güçleri, göstericilere coplarla müdahalede bulundu.

Ayrıca, Roma'nın merkezinden geçen Tiber nehrindeki bir köprüye, üzerinde karpuz dilimi yiyen Netanyahu'nun resminin bulunduğu ve altında "Soykırımı durdurun" yazan büyük bir pankart asıldığı bildirildi.

"İtalya'da devlet televizyonu RAI yine protesto edildi" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İtalya'da devlet televizyonu RAI yine protesto edildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İtalya'da devlet televizyonu RAI yine protesto edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:49 28 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  2. 00:45 Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
  3. 00:29 Dev Banka Resmen İflas Etti!
  4. 00:26 Mersin toprak kaydı: İş makinesi kazasında bir işçi hayatını kaybetti
  5. 00:24 İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
  6. 00:22 Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
  7. 00:16 Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
  8. 00:15 Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
  9. 00:11 Özgür Özel: "İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
  10. 00:06 Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
  11. 00:06 Dervişoğlu’ndan ilk açıklama: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
  12. 00:04 İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
  13. 00:01 Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!
  14. 23:14 Özel’den Dervişoğlu’na tebrik: "Kendisine hayırlı olsun diyoruz"
  15. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  16. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  17. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  18. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  19. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  20. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
Dünya Haberleri