İYİ Parti binasına saldıran ve serbest bırakılan bekçinin ifadesi:: HIRSIZLARI KORKUTMAK İÇİN HAVAYA ATEŞ ETTİ

İYİ Parti binasına saldıran ve serbest bırakılan bekçinin ifadesi:: HIRSIZLARI KORKUTMAK İÇİN HAVAYA ATEŞ ETTİ

İYİ Parti binasına saldıran ve serbest bırak... İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden mermilerle ilgili ifade veren Melikşah E. serbest bırakıldı.

İstanbul İYİ Parti İl Başkanlığı’na isabet kurşuna yönelik başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan ve adliyeye sevk edilen zanlının ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli Melikşah E. ifadesinde, “Başka türlü bir gayem olsa ruhsatlı silahla hareket etmezdim. Hedefim kesinlikle parti binası değildi” dedi.
Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na 30 Mart günü saat 21.30 sıralarında kurşun isabet etmişti. İsabet eden kurşunu sıkan şüpheli Melikşah E. hakkında ‘silahlı tehdit’, ‘nitelikli mala zarar verme’ ‘korku, kaygı, panik yaratacak tarzda silah ile ateş etmek’ ve ‘ateşli silahlar kanununa’ muhalefet suçlarından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştı.
Şüpheli Melikşah E. olaya ilişkin kurulan özel ekibin çalışmasıyla kısa sürede yakalanıp gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Şüpheli Melikşah E.’nin savcılık ifadesi ortaya çıktı.

“Karayolu istikametindeki yöne doğru sayısını hatırlamadığım şekilde ateş ettim”

Şüpheli Melikşah E. ifadesinde şantiye şefi olduğunu söyleyerek “Şantiyedeki hususlarla ilgili 7/24 bana talimatları olur. Taşeronu olduğumuz firmanın güvenlik görevlileri vardır ancak bizim şantiye alt tarafta kaldığı için o güvenlikçiler bizim bölgeye uğramamaktadır. Bu sebeple güvenlik hususunda zafiyet doğup bununla da benim ilgilenmem gerekiyor. Olay günü D 100 Karayolu tarafında bulunan tel örgülerde farklı zamanlarda kesilmeler gördüm. Ben sürekli şantiyede durmuyordum. Geldiğimde bu tür bilgi aldım. Beni olay günü şantiye çalışanı arayarak yine şantiyenin çevre tellerinin kesildiğini ve malzemenin tellere yakın yere atıldığını söyledi. Ben o esnada evde iftarı bekliyordum. Aldığım bilgi üzerine ruhsatlı olan silahımı da yanıma alarak tekrar şantiyeye gittim. Silahlı hırsızlarla bir münakaşa yaşayabilme endişemden dolayı yanıma aldım. Şantiyenin D 100 yolu tarafından 3 kişinin tırın ağır bir malzemesini taşımaya çalıştıklarını gördüm. Bölge karanlıktı. Daha önce çalınmaya çalışıldığını fark ettiğimiz ve sonrasında şantiyeye geri aldığımız malzemeleri çektiklerini gördüm. Hatta bu olaya ilişkin görüntüleri şantiye şefime fotoğraflar attım. Bu şahısları gördükten sonra 3 -4 el havaya doğru ateş ettim. Ancak şahıslar sanırım kurusıkı sanarak oralı olmadılar. Yüzleri karanlıktan dolayı görünmüyordu. Üzerlerine birkaç adım daha yaklaşıp 3 -4 el havaya doğru ateş ettim. Sinirlenerek kalkıp yine D 100 Karayolu istikametindeki yöne doğru sayısını hatırlamadığım şekilde ateş ettim. Bunun üzerine şahıslar eşyaları bırakıp kaçtılar” dedi.

“Polislerin beni beklediğini biliyordum”

Şüpheli ifadesinde, “Bunun üzerine ben çalınmaya çalışılan malzemeleri tek başıma yukarı doğru çektim. Taşeronu olduğumuz firmanın gece güvenlikçisinin yanına giderek bizim bölgede hırsızlık olduğunu söyleyerek ‘kamera görüntüsü bulabilir miyiz?’ diye sordum. Kameraların açısının o bölgeyi görmediğini söylediler. Sonrasında şantiyeyi bir tur daha gezip oradan araçla ayrıldım. Olay gününden sonraki gün şantiyeye geldim. Öğlen saatlerinde İYİ Parti’ye gelen mermilerle ilgili konuyu arkadaşım söyledi. Bende konuyu öğrenince eve geçip bulundurma ruhsatı silahımı alarak şantiyeye geri geldim. Zaten polislerin beni şantiyede beklediğini biliyordum. Döndüğümde polislere silahı teslim ettim” şeklinde konuştu.

“Mermilerin İYİ Parti’ye geleceğini hiç düşünmedim”

Şüpheli Melikşah E. “Ben attığım mermilerin İYİ Parti’ye geleceğini hiç düşünmedim. Partinin bulunduğu yer ve şantiyenin bulunduğu yer arasında kot farkı var. Benim son yaptığım atışlar aslında ne hırsızlık yapan şahıslara ne de tam karşıya doğruydu, yere ateş ettim. Başka türlü bir gayem olsa ruhsatlı silahla hareket etmezdim. Hedefim kesinlikle parti binası değildi” dedi.

"İYİ Parti binasına saldıran ve serbest bırakılan bekçinin ifadesi:: HIRSIZLARI KORKUTMAK İÇİN HAVA." haberi, 01 Nisan 2023 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti binasına saldıran ve serbest bırakılan bekçinin ifadesi:: HIRSIZLARI KORKUTMAK İÇİN HAVA.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti binasına saldıran ve serbest bırakılan bekçinin ifadesi:: HIRSIZLARI KORKUTMAK İÇİN HAVA.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  2. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  3. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  4. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  5. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  6. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  7. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  8. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  9. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  10. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  11. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  12. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  13. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  14. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  15. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  16. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  17. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  18. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  19. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  20. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
Politika Haberleri